Sayfa 179/708 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 1,425 - 1,432 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku

Apaclot/apiksaban 2,5 /5 mg 56 tablet olarak 2 formda fiyat belirlenmiş. Umarım ivedilikle sgk geri ödeme ve e-reçete ye alınır. Bu arada Ali Raifin ilacı henüz sgk geri öedemeye ve e reçeteye alınmadı.
    Ortaklara Hayırlı, Hastalara Deva olsun..
    Güzel haber.

Bu şu manaya mı geliyor? Bu ilaç artık eczanelere verilebilir durumda. Mesela yurt dışına da satılabilir. Eczane bu ilacı talep ettiğinde alabilir, vatandaş parasını ödeyerek bu ilacı alabilir. Sadece sgk ödeme yapmıyor şimdilik?

Bir de yatırımcı ilişkilerine sorduğumda son çeyrekte hazır olur tahmini yapmışlardı. Ekim ayında geri ödeme listesine girebilir diyebiliriz sanırım.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku

Apaclot/apiksaban 2,5 /5 mg 56 tablet olarak 2 formda fiyat belirlenmiş. Umarım ivedilikle sgk geri ödeme ve e-reçete ye alınır. Bu arada Ali Raifin ilacı henüz sgk geri öedemeye ve e reçeteye alınmadı.
    Ortaklara Hayırlı, Hastalara Deva olsun..

hayırlı olsun. güzel haber.. benim bilgime göre pantent dolum tarihi Eylül 2022idi (konu karmaşık olduğu için firmadan bilgi almak daha doğru olur); Ali Raifin de henüğz piyasaya ürünü verememiş olması da patenti bekleme sebebi iledir. Büyük ihtimal patente dolunca (sürenin dolmasının "eli kulağında" olmalı) her iki firmada birbirine yakın tarihjlerde ürünü pazara vermiş olacak.. sgk patent engeli olmayan ve henüz piyasada jeneriği olmayan ürünü sgk çok hızlı bir şekilde geri ödemeye alıyor (maliyeti düşürme ve hastaya alternatif sunma motivasyonu)...

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Güzel haber.

Bu şu manaya mı geliyor? Bu ilaç artık eczanelere verilebilir durumda. Mesela yurt dışına da satılabilir. Eczane bu ilacı talep ettiğinde alabilir, vatandaş parasını ödeyerek bu ilacı alabilir. Sadece sgk ödeme yapmıyor şimdilik?

Bir de yatırımcı ilişkilerine sorduğumda son çeyrekte hazır olur tahmini yapmışlardı. Ekim ayında geri ödeme listesine girebilir diyebiliriz sanırım.
    patent engeli olmayan her ülkeye satabilir. patent süreleir ülke mevzuatına (konu hk uluslarası normları ülkeleirn kabülüne) göre değişiyor.

her halükarda çok önemli lansmandır.. dünyada ençok satan 10 ürün arasındadır.. TRdeki yatışta ise, hekimi reçete konusunda ikna etme becerisine göre diğer 2 (1 orijinal/referans ve 1 jenerik) rakiple yarışacaktır. Deva'nın orijinal (ilk marka)'nın da önüne geçtiği pazar performansları gördük geçmişte (örn depores).

4. bu ürünün TR pazar penatrosyonu (8 - 10 ay evvel yaptığım incelemeye göre) küresel penatrasyonun henüz gerisindeydi.. TR pazar büyümesi de ayrıca bir avantaj olacaktır.. yeni gelenlerin de pazarı büyütme etkisi olacak.. molekül bazında "share of voice" (pazarda çıkarılan pazarlama "gürültüsü", diyelim) arttığı için molekül büyümesine ivme de gelecektir. dinamik böyle işliyor çoğunluklar..

Şuan e-reçetede dolaysıyla sgk geri ödemede sadece ELIQUIS 2,5 MG 10 FILM KAPLI TABLET var. Deva bunun ruhsatını da almıştı ama şimdilik bu formu yok. Orjinalinin e-reçete olmayan 2 formunu çıkarıyoruz. İvedilikle (yani yarın e-reçeteye çarşamda sgk geri ödemeye) e-reçeteye ve sgk geri ödemeye alınırsa kısa sürede 3.çeyreğe dahi katkı sunabilir. Esas katkıyı tabiki Q4 de göreceğiz. Ali raifin ilacı yaklaşık 3 hafta önce fiyatının belli olduğunu yazmıştım ama o da henüz e-reçete ve sgk geri ödemede yok.
    Aşağıdaki linkte 2021 küresel payda (covid-19 aşılarını çıkardığımız zaman) 3. ve revlimid/lenalidomide önünde.

https://www.drugdiscoverytrends.com/...armaceuticals/

6. lansman bu kadar önemli de, bist fiyatlamasına etkisi var mı? o da bizim kronik hale gelmiş sorunumuzdur.. mutlaka; şirket yönetiminin, şirketi olduğu gibi; ne abartarak en de olanı azaltarak yatırımcıya anlatması lazımdır.. analist toplantısı vb yapmalıdır.. finans medyasına firmayı anlatıcı doyurucu demeçler vermelidir.. sektörede olmayan yatırımcılara, sektörde olmayanların da anlayacağı lisan ve içerikte şirketi anlatmalıdır..

sanırım, KY yatırımcılar olarak şirketten bunu talep etmek hakkımızdır, makul bir beklentidir.. adına "şirkete baskı yapmak" da dense, bu talep makul bir taleptir.. zira fiyatlama bakımından; firma, emsallere göre ve sunduğu gelecek potansiyeline göre çok geride kalmıştır (söz ettiğim şekdiel fiyatlama bakımından kötü performans sergileuyen başka firmalar da var tabi ki)..

7.  Alıntı Originally Posted by ugurkaptan Yazıyı Oku
    Şuan e-reçetede dolaysıyla sgk geri ödemede sadece ELIQUIS 2,5 MG 10 FILM KAPLI TABLET var. Deva bunun ruhsatını da almıştı ama şimdilik bu formu yok. Orjinalinin e-reçete olmayan 2 formunu çıkarıyoruz. İvedilikle (yani yarın e-reçeteye çarşamda sgk geri ödemeye) e-reçeteye ve sgk geri ödemeye alınırsa kısa sürede 3.çeyreğe dahi katkı sunabilir. Esas katkıyı tabiki Q4 de göreceğiz. Ali raifin ilacı yaklaşık 3 hafta önce fiyatının belli olduğunu yazmıştım ama o da henüz e-reçete ve sgk geri ödemede yok.
    Aşağıdaki linkte 2021 küresel payda (covid-19 aşılarını çıkardığımız zaman) 3. ve revlimid/lenalidomide önünde.

https://www.drugdiscoverytrends.com/...armaceuticals/
    bilgiler için çok teşekkürler. pazar performansını firmayda gelecek aylarda sorarak öğrenemeye çalışmak faydalı olur. belirttiğiniz gibi günler içinde geri ödemeye giriyorsa, 4.çeyrekte anlamlı katkı sağlar. 3.çeyrek de dahi; dağıtım kanalı doldurma etkisi (depo ve eczanelre verilen ilk stok..) ile katkı sağlayabilir.. ilerleyen yıllarda; TRde çok satanlar listesindeki yeri gitgide küresel listeye yaklaşacaktır..

Formumuzun üstatlarını bayagı bir heycanlı gördüm ve bende gelecek için ümitvar oldum ve hemen 2 binlot ilave yaptım. Henüz fiyat ucuz ne olur ne olmaz. Sonakalmayalım dedim.

Sayfa 179/708 İlkİlk ... 79129169177178179180181189229279679 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •