
Originally Posted by
chaos
Sn. Tinaz ve Sn. bidbas,
Aslında sizin yazdığınızdan bile daha ucuz hisse. F/K hesabında kasadaki nakitlerin borçları aşan kısımları hesaplamaya dahil edilmez bildiğiniz üzere. Firmamızın ise hisse başı 80 kuruş nakiti var. Dolayısıyla bu değeri hisse fiyatından çıkarıp hesaplarsak daha 3. çeyrek karı denkleme girmeden bile 4 yıllık karına el değiştiriyor olduğunu söyleyebiliriz. 3. çeyrek karı da açıklandıktan sonra neredeyse 3 - 3.5 yıllık karına el değiştiriyor olacak.
Bundan daha bile potansiyelli olduğunu düşündüğüm diğer ortaklığım ile birlikte portföyümün 2 hissesinden biri. Tüm arkadaşlara bol kazançlar diliyorum. 6 ay içerisinde şu anda ortaklığı bulunan tüm arkadaşların memnun olacağı fiyatların görüleceğini düşünüyorum.
Bunlar kendi kişisel yorumlarımdır. Hesap hataları olabileceğini de düşünerek kendi araştırmalarınız yapınız.
F/K hesabı ile kasadaki naktin ve borçların ilgisi yoktur. F/K Piyasa Değerinin Yıllıklandırılmış (yani son 4 çeyreklik) Net Kâra Bölünmesidir. Kavram kargaşasına girmişsiniz. Kasada nakdin bol olması başka bir şey. Onun avantajlarının olması başka bir şey, ama F/K ve hesaplaması ile bir bağlantısı sözkonusu değil. Nakdi bol olduğu için düşük borçlulukla gitmesi sağlanabilir, bu da faiz giderlerini azaltır, ya da bir yatırım yapacaksa daha az borçlanarak yapar. Bunun net kâra dolaylı etkisi elbette vardır, ama nakdi bol diye aslında 4 yerine 3'lü F/K durumu var şeklinde yorum yapmak kavramları kendi tanımlarından çıkarmak olur. Şirketin kârlılığına dolaylı etki yapacak bir yığın başka faktör de bulunabilir, ama bunlar doğrudan F/K ile ilintilendirilip aslında gizli F/K şudur gibi sonuç çıkarmak olayı bağlamından koparmak olur.
Saygılar.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri