Sayfa 1490/2460 İlkİlk ... 490990139014401480148814891490149114921500154015901990 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 11,913 - 11,920 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    bu işler pek adım adım olmaz... barajın arkasında biriken suyla baraj basınca dayanamayıp yıkıldığında oluşacak sel gibi...

çünkü rezerv yok, 60 milyar dolardan fazla eksideyiz... olası bir bank-run'da eurobondu olan da parasını isteyecek KKM'de olan da dolara dönmeye çalışacak, mevduatta olan da fiziki çekmeye uğraşacak, yurt dışında swapla borçlu olduğun MB de parasını isteyecek...

öyle bir durumda da kupon mupon bakmazlar, en tepedeki yandaşların parasını ödeyip kaçarlar...

yani bunlar gitmeyip bu kafada devam ettikçe bu meselenin kötüden felakete dönmesi 1-2gün sürecek, sadece o günü bilmiyoruz...
    Ben de aynı düşünüyorum. Her şey bir anda olacak.
    Haber üstüne haber . Aaaa bu da varmış, bu da oldu, bak bir de bu çıktı, bu hiç hesapta yoktu, bir bu eksikti, her şey üst üste geldi ile başlayan cümleler havada uçuşacak.
    Ne zaman bilinmiyor ama en geç 9-12 ay arası. Öncesi de hiç süpriz olmaz.

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    bu işler pek adım adım olmaz... barajın arkasında biriken suyla baraj basınca dayanamayıp yıkıldığında oluşacak sel gibi...

çünkü rezerv yok, 60 milyar dolardan fazla eksideyiz... olası bir bank-run'da eurobondu olan da parasını isteyecek KKM'de olan da dolara dönmeye çalışacak, mevduatta olan da fiziki çekmeye uğraşacak, yurt dışında swapla borçlu olduğun MB de parasını isteyecek...

öyle bir durumda da kupon mupon bakmazlar, en tepedeki yandaşların parasını ödeyip kaçarlar...

yani bunlar gitmeyip bu kafada devam ettikçe bu meselenin kötüden felakete dönmesi 1-2gün sürecek, sadece o günü bilmiyoruz...

çok da uzatmaya gerek yok aslında, şurda yazılmışı var... detaylarına kadar tutuyor, valla kopya da çekmedim yazdıktan sonra buldum bunu..

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lubna...amiyor/2156683
    Demek istediğim akla mantığa uyan bir ekonomi yönetimi olursa eurobond kupon ödemeleri tüm borç ödemeleri içinde en yüksek olanı değil ama o yöntemden vazgeçtikleri için her türlü risk masada. Zaten cds lerimizin yüksek olması da bu nedenlerden kaynaklı.
    Döviz eksikliğini normal koşullarda sizin de dediğiniz gibi bu yönetim tarzıyla kapatmaları mümkün değil.
    Son düzenleme : pit; 04-10-2022 saat: 15:12.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. Sanırım herşey önümüzdeki seçimlere endeksleniyor dönüp dolaşıp. Gördüğüm kadarıyla mevcut iktidar değişecekse ekonomi politikaları da baştan aşağı değişecektir, mevcut iktidar devam edecekse sanırım aynı yolda devam edilecektir. O zamana kadar ben ekonomide iplerin kopmasını beklemiyorum, yamalanır bir şekilde idare edilir. Seçimden sonrası için de herkes kendi öngörüsüne göre pozisyonunu almalı.

4.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

..öyle bir durumda da kupon mupon bakmazlar, en tepedeki yandaşların parasını ödeyip kaçarlar...

..yani bunlar gitmeyip bu kafada devam ettikçe bu meselenin kötüden felakete dönmesi 1-2gün sürecek, sadece o günü bilmiyoruz...
    Saniyorum ABD ve Yunan'da o bir iki gunu bekliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Portföyünün yarısı eurobondda olan biri olarak düşündüm ama çok endişelenmedim.
    Bana gelene kadar yurtiçindeki dolarlara çökmek daha kolay ve dertsiz. Sonrasında da "bütün parayı kaybetmek" yerine sadece kuponları ödeyip itfaları ertelemek, kupon ve anaparaları dolar değil de o günkü kurdan çevirip TL olarak ödemek gibi seçenekler var. Komple paranın üstüne yatıp borç morç yok demek pek yapılacak iş değil, ki Türkiye osmanlı borçlarını bile ödemiştir.
    ben Arjantin in basina gelenleri hatirlayan birisiyim belki ondan boyle celallendim

6.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku

çok da uzatmaya gerek yok aslında, şurda yazılmışı var... detaylarına kadar tutuyor, valla kopya da çekmedim yazdıktan sonra buldum bunu..

https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lubna...amiyor/2156683
    bende bunu anlamiyorum

Lubnan daki insanlar bankadaki paralarina 1 yildir ulasamiyormus. Tamamda Lubnan hukumeti neden bizim gibi swap yapmiyor? Swap yapamazsan Katarlilara arsa sat sirketlerini sat. Ne bilim devlet kurumlarini sat.

Adamlar bunu neden akil edemiyor?

7. Sn. Hocam;

Aradım taradım, dün ve bugün için dünya çapında endekslerde ayrıca dolar endeksindeki bu hareketlere bir anlam veremedim.
    Sadece US10Y daki gevşeme cevap bulabildim.
    Savaş mi bittiii, FED de genişlemeye mi başladıki bu hareketlilik...

Sizin bir görüşünüz varmı konu hakkında

İlginiz için teşekkür ederim.

Tuesday October 04 2022 Actual Previous Consensus
    12:00 PM
    EA
    PPI MoM AUG 5%
    4% 4.9%
    12:00 PM
    EA
    PPI YoY AUG 43.3%
    38% ® 43.1%

Euro bölgesi üretici fiyat endeksinde yıllık artış yeni bir rekor kırdı.

https://tradingeconomics.com/euro-ar...-prices-change

Sayfa 1490/2460 İlkİlk ... 490990139014401480148814891490149114921500154015901990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •