Originally Posted by
Desperado
bu işler pek adım adım olmaz... barajın arkasında biriken suyla baraj basınca dayanamayıp yıkıldığında oluşacak sel gibi...
çünkü rezerv yok, 60 milyar dolardan fazla eksideyiz... olası bir bank-run'da eurobondu olan da parasını isteyecek KKM'de olan da dolara dönmeye çalışacak, mevduatta olan da fiziki çekmeye uğraşacak, yurt dışında swapla borçlu olduğun MB de parasını isteyecek...
öyle bir durumda da kupon mupon bakmazlar, en tepedeki yandaşların parasını ödeyip kaçarlar...
yani bunlar gitmeyip bu kafada devam ettikçe bu meselenin kötüden felakete dönmesi 1-2gün sürecek, sadece o günü bilmiyoruz...
çok da uzatmaya gerek yok aslında, şurda yazılmışı var... detaylarına kadar tutuyor, valla kopya da çekmedim yazdıktan sonra buldum bunu..
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/lubna...amiyor/2156683
Demek istediğim akla mantığa uyan bir ekonomi yönetimi olursa eurobond kupon ödemeleri tüm borç ödemeleri içinde en yüksek olanı değil ama o yöntemden vazgeçtikleri için her türlü risk masada. Zaten cds lerimizin yüksek olması da bu nedenlerden kaynaklı.
Döviz eksikliğini normal koşullarda sizin de dediğiniz gibi bu yönetim tarzıyla kapatmaları mümkün değil.
Son düzenleme : pit; 04-10-2022 saat: 15:12.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri