Sayfa 106/501 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon
Arama sonucu : 4002 madde; 841 - 848 arası.

Konu: AKENR - Akenerji Elektrik Üretim A.Ş.

1. Benim oturduğum yerde Adana kebap olmuş 70 Lira. 20 Akenr bile değil. Dürüm olarak alırsanız daha ucuz, 45-50 Lira...

PPP konusunun hisse ile alakası varsa tuvalet kağıdı yerine Adana kebap konuşalım diye yazıyorum...

Zamanında Akenr bir Adana dürüm ediyordu anladığım kadarıyla. O zamanlarda da Pluto hala bir gezegen olarak kabul ediliyordu. Ne oldyusa ondan sonra oldu. Pluto cüce gezegen sayıldı ve Akenr de gözden düştü onunla birlikte...

Velhasıl kelam son bir kaç yıldır Pluto'nun tekrar gezegen olarak kabul edilmesi için uluslararası bir hareket var. Gerçekleşmesi zor bir durum ama Akenr belki hala bir dürüm edebilir...
    Son düzenleme : Chetuo; 23-10-2022 saat: 22:14.
    Dil aslandır, yatar eşikte...

2.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    Yine geldi ...
    Yiğit Özgür.

Eski çokbilmiş bazı uzmanlar, ocak ayında doğalgazda, mart ayında elektrikte indirim bekliyormuş.

geçen sene ekim ayında yaptıkları tahminlere de bakmak lazim, acaba ne kadar tutmuş
    GTŞ lerin ve BOTAŞ ın bilançoyu toparlamadan, indirim gelmez bence

Alıntı Originally Posted by wasaban Yazıyı Oku
    GTŞ lerin ve BOTAŞ ın bilançoyu toparlamadan, indirim gelmez bence
    ttf 115ten 100 dolara da düştü. marta kadar bilançolar toparlar bence. seçim öncesi de moral olur

ölümü gösterip sıtmaya razı edecekler

4. Bu iki yazıyı öne alalım. Çok gerilerde kalmasın...

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Çeyrek bazlı üretim rakamları aşağıdaki şekilde gerçekleşti:

Çeyrek bazlı sadece üretilenelektriğin satış geliri rakamları aşağıdaki şekilde gerçekleşti: (Kapasite mekanizması, dengesizlik grubu , sekonder frekans kontrolü, yük-al gelirleri, karbon gelirler ve diğer gelirler hariç)

Çeyreklik bazda ortalama elektrik satış fiyatları da aşağıdaki gibi.

Eylül ayında doğalgaza gelen zam ile doğalgazdan üretilen elektriğin ortalama satış fiyatı 3868 TL/MWh olarak gerçekleşmiş. (Eylül ayı AUF 4500 TL olarak alındı)

not1: Hesaplamalar şeffaflık verilerine göre yapıldı.
    Not2: Geçtiğimiz bilanço dönemlerinde hasılat yukarıda parantez içerisinde verdiğim diğer gelirlerle birlikte genellikle üretim cirosunun 2 katı civarında gerçekleşmiş. Dolayısı ile bu çeyrek için hasılatın 7 milyar civarı, 3 çeyrek için toplam 11 milyar olması beklenebilir.
    Not 3: Bu rakamlar ve düşünceler kişisel çalışmam ve düşüncelerimdir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Not:

Alıntı Originally Posted by anyoranza Yazıyı Oku
    Müsadenizle anladığımı ve düşündüğümü anlatmaya çalışayım :

O günkü şirketle bugünkü şirket bir değil. Bir kere önce bu konuda anlaşalım. O gün Akenerji sadece bir doğalgaz çevrim santralleri işleten %100 Akkök grubu şirketi idi. Portföyü çok sınırlı idi. 59,5 MW Yalova DGKÇS, 98 MW Çerkezköy DGKÇS, 6,3 MW Alaplı DGKÇS , 132 MW Bozüyük DGKÇS'ye sahipti. Yani 4 adet küçük DGKÇ.. Toplam 295,8 MW...

O günden bu yana köprünün altından çok sular aktı. Bu 4 santral yok artık. Şimdi daha verimli 900 MW tek bir DGKÇS var. Erzin DGKÇS... Bu en basitinden 4'te 1 işçilik maliyeti ile 3 kat fazla enerji üretme imkanı demek...

Ayrıca 320 MW'da yenilenebilir enerji santrali mevcut şu anda... (Bu arada Sadece 260 MW borçsuz yenilenebiliri olan GWIND 10 milyar TL piyasa fiyatına sahip)

Yani bugünkü şirket o günkünden kat kat daha büyük.

Hisseyi ucuza toplamaya çalışanlar olduğu konusunda hemfikirim. Ancak toplamaya çalışanların kim olduğu konusunda hemfikir değilim. AKENR bugüne kadar her yıl sadece 12 aylık bilançosunda değerleme yapmış. Farklı bir durum yok burada. Değerlemenin hep düşük yapıldığı ise bir gerçek. Ancak bu durum FAVÖK değerini gizlemelerini sağlamayacak!. Görebilen gözler çok rahat görür. 6 aylıkta belirginleşmeye başlamıştı düzelme. 9 aylıkta çok daha güzel olacak. Önemli olan gelir gider haneleri... GÖRMEK İSTEYEN GÖZLER GÖRÜR...

Burada sizinle kısmen aynı fikirdeyim, kısmen değilim. Şirket bu yönetime rağmen hala batık değil. Aynı fikirdeyiz. Ama düzelme Yapı Kredinin şirkete el koyması ile başlamadı. Düzelme son 3-4 senedir yaşanan dolar ve 1,5 senedir yaşanan ENERJİ KRİZİ ile başladı.

2019 YKB Borç Yeniden Yapılandırması Anlaşması ile 400 milyon dolar kredisi, TL kredisine dönüştürüldü. Bu borç şu anda 4 yıllık faiz eklenmesine rağmen 160 milyon dolara düştü doların artması ile birlikte.. (3 milyar TL/18,6) Bu enerji enflasyonunda %12 faiz ile TL kredi beleşe para gibi birşey...

Diğer yandan enerji krizi ile ciro inanılmaz rakamlara çıktı ve dolayısı ile hasılat ve FAVÖK beklenmeyen zirvelere ulaştı. Geçen sene 350 TL civarı olan PTF günümüzde 4000 TL'lere çıktı.. 350'de %50 kar etse -ki mümkün değil, sadece abartıyorum- 175 TL yapar birim MWH enerji için, ama bugün %10 karlılıkla çalışsa 400 TL kar eder birim MWH enerji için... Durum bu... Üretiyor. Kazanıyor.. Ve edinilen kar ile dolar alınıyor yada KKM yapılıyor. Bilemiyorum. Bu da DOLAR borcun hızla erimesine katkı sağlayacak önümüzdeki bilançolarda, kambiyo zararı yanında kambiyo karı kalemi de göreceğiz yüksek miktarlarda... Sonuç olarak 2022 bilançosunu 10 yıllar sonra ilk defa artı kapatabilir ama kapatamazsa da 2023 bilançoları hep artı olacak bana göre...

Yani olay tamamen KISMET... Ne yönetim başarısı, ne de YKB desteği...
    Dil aslandır, yatar eşikte...

5. XELKT bugün biraz tatsız. Bilançolar öncesi kâr realizesi olabilir.

XELKT bugün biraz tatsız. Bilançolar öncesi kâr realizesi olabilir.
    mesela alarko 2018'de 1.5 lirayken 70 liraya geldi. o yüzden tatsız olabilir

aksen 2018de 1.25lira iken 45'e geldi.

bu hisseleri toplayanin maliyeti kaçtır? eksi oldugu garanti

7.  Alıntı Originally Posted by Siesta Yazıyı Oku
    mesela alarko 2018'de 1.5 lirayken 70 liraya geldi. o yüzden tatsız olabilir

aksen 2018de 1.25lira iken 45'e geldi.

bu hisseleri toplayanin maliyeti kaçtır? eksi oldugu garanti
    Ak enerji de yerinde saydı o dönem 😂😂

Ak enerji de yerinde saydı o dönem 😂😂
    akenerji borsa tarihinin her dönem en çok kazandıran flaş kağıdı olduğu için tekrar etme gereği duymadım

bizi bilen biliyor

Sayfa 106/501 İlkİlk ... 65696104105106107108116156206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •