Arama sonucu : 416 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Yatırım Fonu Portföyleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Maalesef Ekf enflasyona Endeksli kira sertifikası miktarını son bir haftada azaltarak sıfırladı. Sebebini bilmiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by SNOOPY Yazıyı Oku
    Maalesef Ekf enflasyona Endeksli kira sertifikası miktarını son bir haftada azaltarak sıfırladı. Sebebini bilmiyorum.
    Bende dediğiniz durumu farkettim sn SNOOPY,

Kaptaki son portföy dağılım raporunda(Ekim 2022) kamu kira sertifikaları bulunurken, tefastaki pasta grafikte(varlık dağılım) bu ay günden güne azalarak sıfırlandı. Şuan günlük Ekf getirisi, para piyasası fonları veya bir tık üstü civarı oluyor.

Bende nedenini bilmiyorum, belki fonda geçtiğimiz temmuz-ağustos ayında yaşanan durumun bir tekrarı (bankalardan Tüfe ye endeksli ürünlerde yüklü satış) beklentisi veya son günlerde fon büyüklüğünün hızlıca iki katına çıkmasıyla bir ilgisi olabilir. Aralık ayında kapta yeni yayınlanacak fon dağılım raporunda daha net göreceğiz.

Ben yine de çeşitlendirme-portföy riskini azaltma adına bulundurmaya devam ediyorum.

Saygılar.

EKF ye agustos ayinda bir email yollamistim
    Cevabi bu sekilde olmustu..

EKF kodlu fonumuz kamu ve özel sektör kira sertifikalarına yatırım yapan ve düzenli kira getirisi sağlamayı hedefleyen bir yatırım fonudur. Fonumuzun yaklaşık %30’u, TC Hazinesi tarafından ihraç edilmiş olan enflasyona endeksli kira sertifikalarından oluşmaktadır. Enflasyonun yüksek seviyesi göz önüne alındığında bu kira sertifikaları çok önemli bir getiri potansiyeline sahiptir. Buna karşılık, sözü edilen TC kira sertifikaları, son dönemde satış görerek, fondaki geçici değer kayıplarına yol açmıştır. Satışın sebebi temel değerlemeye değil, tamamen teknik bir düzenlemeye dayanmaktadır. Şöyle ki, TCMB bu kira sertifikalarının bankalar tarafından APİ işlemlerinde kullanılma oranını azaltmak ve sabit getirili kağıtların ağırlığını arttırmak amacıyla bu kağıtların teminata kabul edilme oranlarını düşürmüştür. Bankaların portföylerinden bu kira sertifikalarını satmak ve sabit getirili sertifikalara yönelmek zorunda kalmaları, söz konusu sert düşüşe sebep olmuştur. Sabit getirili sertifikaların getiri oranları %19 - %20 civarında seyrederken, satış gören kira sertifikasının getiri oranı TÜFE - %5 seviyesine kadar yükselmiştir. TÜFE enflasyonunun %78.6 olduğu ve önümüzdeki dönemde de %70-%80 civarında seyretmesinin beklendiği bir ortamda mevcut seviye yıllık %65-70 civarında getiri potansiyeline işaret etmektedir. Bu kesinlikle anormal bir durumdur ve uzun süre devam etmesi bizce mümkün değildir. Dolayısıyla bu teknik sebepli düşüşlere karşılık enflasyona endeksli kira sertifikalarının değeri mutlaka stabilize olacak ve de düşüşleri fazlasıyla telafi edecektir. Yatırımcılarımızın endişelerini anlıyoruz, fakat fonumuzda riskli pozisyonlar taşımadığımızı, bilakis devlet kağıtlarının bu dalgalanmayı yarattığını, dolayısıyla lütfen müsterih olmalarını ve bir süre daha sabır göstermelerini istirham ediyoruz.

PDD icin de dun email attim bakalim ne dicekler....

Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Bende dediğiniz durumu farkettim sn SNOOPY,

Kaptaki son portföy dağılım raporunda(Ekim 2022) kamu kira sertifikaları bulunurken, tefastaki pasta grafikte(varlık dağılım) bu ay günden güne azalarak sıfırlandı. Şuan günlük Ekf getirisi, para piyasası fonları veya bir tık üstü civarı oluyor.

Bende nedenini bilmiyorum, belki fonda geçtiğimiz temmuz-ağustos ayında yaşanan durumun bir tekrarı (bankalardan Tüfe ye endeksli ürünlerde yüklü satış) beklentisi veya son günlerde fon büyüklüğünün hızlıca iki katına çıkmasıyla bir ilgisi olabilir. Aralık ayında kapta yeni yayınlanacak fon dağılım raporunda daha net göreceğiz.

Ben yine de çeşitlendirme-portföy riskini azaltma adına bulundurmaya devam ediyorum.

Saygılar.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •