((((İsmdr topiğine yazmıştım kendi sayfamda da hatıra kalsın arada bakıyorum))))
Bence motivasyon kaybının temel kaynağı ne enflasyon,ne demir fiyatları,ne temettü miktarı,ne de hissenin kendi fiyatı.
Bence sorunun temel kaynağı sasa, kontr ve hekts.
Yani giden üç beş hisse daha var tabi ama atıyorum Ereğli,isdmr veya ford son bir kaç yılda 2x gittiyse diğer hisseler 3x gitmiş.
Ama o yukarıdaki mahşerin üç atlısına baktığın zaman, kaç kat gitmişler Allah bilir.
Bu da yatırımcının huzurunu kaçırıyor.
Diyorsun ki işte üçe katladım kötü değil adam geliyor bak o ona katlamış diyor, haklısın baboş diyip konuyu kapatıyorsun yapacak bir şey yok.
Bir mal var, temelinde veya yatırım olarak ederinde veya değil, sonuç olarak sürekli tavan tavan gidiyor.
Sürekli olarak sosyal medyada bu hisseler gündemde, topiklerde bu hisseler en üstte, girdiğin uygulama vs. bu hisseler hep günün en çok kazananları ,52 haftanın en yükseği gibi değerlerde, bu da yatırımcıyı huzursuz ediyor.
Sürekli gözünün önünde çünkü.
Bende borsaya yatırım yaptım ama beklediğim yerde değilim,yanlış tercihler yaptığımı da düşünüyorum zamanında.
Sasayı 4'ten alıp 40,tan satmak hataydı fiyata bakınca.
Zaten 100 fk olmuş yeter dedim ama bilançolarla 40'a düştü.
Belki daha da düşer bilemem.
Sonuç olarak ben hep şu pencereden bakıyorum.
8fk'li Ford Ereğli kords vs almak veya 4 fk'lı Ereğli almak bana daha mantıklı geliyor.
Zaten bir tercih yapıyorsun ve her tercihinin başarılı olacağının bir garantisi var mı?
Borsada 500 tane hisse var üçüne veya bir kaç tane daha sürekli bakıp iç geçirmek de anlamsız.
Bizim gittiğimiz yol farklı bir yol.
Bluechip hisselere yatırım yapıyorsak zaten agresif hareketler beklememek lazım.
Ya da yeni sasalar bulacaksın.
Onlara da kenarda ayıracak param yok benim.
Bu biraz da şans işi ardyz ve kontr mesela çok önceden yakaladığım iki şirketti.
Ben tercihimi ard'dan yana kullanıp sonra da vazgeçmiştim çeşitli nedenlerle, malum bedelliye yakalanmadan da kurtulmuştum.
Kontr'nin yaptığı ortada, ard'ın yaptığı da ortada.
Ne güzelim temel analizcileri iç etti o hisse.
Sonuç olarak insan gidene bakıp üzülüyor, ne fırsatlar kaçırdım diye ama biraz anlamsız bu iş.
Tabi benim açımdan bakiye de yetersizdi.
Her neyse, beş yüz hissenin veya kaç taneyse artık, çoğu aynı yerde enflasyona bakarak, o yüzden çok da can sıkacak bir durum yok.
Sıkmaya gerek de yok.
Nasipten ötesi de yok.
Moral bozmaya gerek de yok, yola devam...
Benim inancım sağlam hedefim 2035'di 2030'a çektim.
Olursa can feda,olmazsa çocuklara.
En azından yatırım yaptığım şirketlerle ilgili fiyat olarak kaygım yok.
Batma kaygım yok, tabi ki batabilir de.
Patron mort olursa şirket ne olur kaygım yok.
Vs vs.
Yazdıklarım günlükçüleri, çerezci, çorbacıları veya orta pozisyon alanları zaten ilgilendirmiyor.
Bana bakarsan zaten başarılı değilim.
Ama ana motivasyonum devam ediyor.
Ha unutmadan kazanan her zaman haklıdır.
Bizimkisi fukara tesellisi
Selametle
Yer İmleri