Sayfa 105/250 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon
Arama sonucu : 1995 madde; 833 - 840 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

1.  Alıntı Originally Posted by loruhlano Yazıyı Oku
    11,18 e büyük bir mal devredildi....>>>>>14.331.986 lot devroldu birilerine

O rakam Alış ve Satış Hanesindeki rakamın toplamı.. yarısı gibi düşünün.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

MSCİ ye yeni katılan katılan bir çok hissede yaşanmış benzer olay....

...

3. Karanlık odada yapılan işlemlerin yarısı aşağı yukarı.. daha böyle devam ediyor.. Yüklemeye yorulduğum için bıraktım.. Bu veriler kimsenin bir şeyine yaramaz bence.. ben uzun zaman bunlarla uğraştım, bir şeyler keşfettiğinizi sanırsınız ama aslında ortada keşfedilen bir şey yoktur. Kimin malının hangi kurumlarda kaç parçalı olduğunu ancak TCKN numaraları ile eşleştirebilirseniz bilirsiniz. Bu bilgi de MKK ve SPK'ya açıktır. Spek ya da tahtacı dediğiniz adamların erişebileceği en fazla bu bilgidir. Herşeye çok fazla anlam yüklemeyin. Aslolan şirketin değeri/ederidir, fiyat orta uzun vadede bunun biraz üstünde biraz altında seyreder. İşler iyi gidiyorsa talep artar, kötü gidiyorsa azalır. Bu rakamları ve verileri analiz ederek para kazanılsa idi bunun için bile algoritma kurar modeller geliştirirlerdi. harcanan zamana yazık.
    Clausewitz

4. karanlık odada görüldüğü üzere çoğunluğu İş Yatırım ve diğer yüklemekten vazgeçtiğim kısımda da Ak Yatırım toplamış. BOFA hem alıp hem satmış karanlık odada, dengeli görünüyor.
    Clausewitz

5. Satıcılar kısmı da alıcılar kısmı gibi bir kaç parça olsa bilinçli el değiştirme der olayı kapatırdım, ama çok fazla parça var, ve öyle olup olmadığını ispat edecek veri mevcut değil. Bununla kafa yormaktansa, şirketin işleri nasıl gidiyor ve gelecek sene bu kârlar sürdürülebilir mi değil mi kısmına kafa patlatmak ve bunu analiz etmek para kazandırır insana.
    Clausewitz

6. herkese bol kazançlar ve sabrınızın karşılığını almanızı temenni ederim.
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by azaz Yazıyı Oku
    Karanlıkta ne oldu öyle....
    Yarın MSCI endeksine giriyor. Yarın bu fiyatlardan hisse alamayacağını düşünen biri, alabileceği kadarını aldı.
    Son düzenleme : asagir; 30-11-2022 saat: 19:46.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Satıcılar kısmı da alıcılar kısmı gibi bir kaç parça olsa bilinçli el değiştirme der olayı kapatırdım, ama çok fazla parça var, ve öyle olup olmadığını ispat edecek veri mevcut değil. Bununla kafa yormaktansa, şirketin işleri nasıl gidiyor ve gelecek sene bu kârlar sürdürülebilir mi değil mi kısmına kafa patlatmak ve bunu analiz etmek para kazandırır insana.
    Gelecek yıl bu karların sürdürülebileceğini değil, karların artacağını düşünüyorum(Bu karların gelecek yıl yapılamayacağını söyleyenler ya konjonktürü okuyamıyor ya da hisseyle ilgili farklı amaçları var bence.). 2023 yılsonu kar beklentim 5 milyar civarında(Bunu geçmiş sayfalarda paylaşmıştım).
    Ancak, dediklerini yapar ve turizm alanına yatırım yaparlarsa ve bunun için borçlanırlarsa, karlar erir. O zaman 5 milyar tahminim gerçekleşmez. Turizme yapılacak bir yatırımın geri dönmeye başlaması en az üç yıl sürer. Hazır ve karlı bir yeri satınalırlarsa durum değişir tabi ama öyle bir yeri de satan olmaz.

Karlılığın artacağına dair düşüncemin dört nedeni var, 1- Özbekistan tam kapasite çalışacak. 2-Çatışmaların devam edeceğini ve buna bağlı olarak dünya enerji fiyatlarının artacağını düşünüyorum. Avrupa'nın tedarik edebileceği en ucuz enerji, Rus enerjisidir. Bunun dışındaki bütün alternatifler daha pahalıdır. 3- Türkiye'de enerji fiyatlarının artacağını düşünüyorum. 4- Borçlar azaldıkça, karlar artacak.

Dünyada enerji fiyatları düşse bile, Türkiye'de düşmez. Nedeni ise devletin vergi payı. Elektrik fiyatları düşerse, devlet vergi kaybına uğrar. Onun için kalıcı bir düşüşe izin verilmez. Belki, her zaman olduğu gibi 3 kuruş arttırıp, bir kuruş azaltırlar.

Dünyada petrol fiyatları 140 dolardan 20 dolarlara düştü bir dönem. Türkiye'de benzin fiyatlarının ucuzladığını gören oldu mu hiç...

Takaslara fazla kafa takmayın bence. Benim gibi bir küçük yatırımcı bile üç kurumdan işlem yapıyor.
    Herkese bol kazançlar.
    Son düzenleme : asagir; 30-11-2022 saat: 20:22.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!

Sayfa 105/250 İlkİlk ... 55595103104105106107115155205 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •