Sayfa 299/897 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon
Arama sonucu : 7170 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: SASA - Sasa Polyester

1. Vakanın ilk günlerinde msci endeksine girmek ayağına yabancı alıyor eve gelecekler diye her yerde yazıldı çizildi. İlk gün bunun aldatmaca olduğunu anlattık. Yabancı asla tahtadan mal almaz. Bir kuruma toplar satacağı zaman kendisine virman yaptırır. 137 üstü kapanış olamdan düzelmez dedik. Şimdi gelinen duruşma 90-117 arasında bir bant oluştu. Burada oyalanacak.

2. Hissenin hikayesi önemli değil, ileride bu olay başınıza gelirse dikkat edeceğiniz noktayı tekrar yazayım.

Senet az az ama düzenli yükseliyor, derken bedelli bedelsiz tahsisli arsa aldı sattı ortak geliyor haberleri verildiğinde ve bu haber sonrası 1-2 tavan yaptığında çoşkunu acil olarak yanına çağırtmalısın, çoşkun hayırdır bu yükseliş nedir, çoşkun sana yardım eder, abi önce yükseldi, sonra haber geldi, haberi gördüğünde sat abi diye yardım eder. Çoşkun=çoşku anlamdadır.

çoğunluk çoşkunu sevmedi ve dinlemedi, o zaman da şimdiki gibi Yusuf gelir oturur ve kovsanda gitmez.
    Son düzenleme : CAKIR24; 05-12-2022 saat: 11:49.

Yusuf Arkadaşı ile gelmiş Cakır
    Onun adıda Yusuf
    svg
    yatırım tavsıyesı degıldır

4. Kabul etmek lâzım, iyi sallıyorlar. 3253 lotumla direniyorum. Kağıt üstündeki maliyetim, al-satlardan sebep 148,12. Lot olarak 2750'nin, fiyat olarak 41 liranın altına düşerse kârdan zarar etme sürecim başlar. Yüksek maliyet var, kârlılık var, heyecan var, ne ararsan var portföyde, dinamik yatırımcıyız...

5. Canmert nerdesin. Bür şey doğru olduğunda neden yazmıyorsun.

Canmert bana şunu sormuştu, siz hektaş için kötü yazmadınız beden sasa için yazdınız demişti. Bende açıklamıştım. Sanırım hektaşın düşmediğini yasa yükseldiğini oda görüyordur.

6.  Alıntı Originally Posted by Subutay Yazıyı Oku
    Kabul etmek lâzım, iyi sallıyorlar. 3253 lotumla direniyorum. Kağıt üstündeki maliyetim, al-satlardan sebep 148,12. Lot olarak 2750'nin, fiyat olarak 41 liranın altına düşerse kârdan zarar etme sürecim başlar. Yüksek maliyet var, kârlılık var, heyecan var, ne ararsan var portföyde, dinamik yatırımcıyız...
    Sende bir ara 10 bin isdemir vardı, Ereğli ile değiştiriyordun. 3253 lot iyi rakam, iyi cesaret. İleride e azından 6-7 senet sepet yapın.

7. Canmert için yazdıklarım.

Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Tutarsızlık var sende.Hwktaş sayfasında hektaşı övüyorsun,Hektaşın FK sı daha fazla olduğu halde.
    Buna var mı bir cevabın
     Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Hektaş butik bir şirket, mesela Özbekistan’da 1 yılda yer yeni bir hektaş kurabilir. Birde tohum İçin 2 sene kaldı. 18 sene değil. Hektaş 2 sene sonra yıllık 150-200 milyon dolar kar getirir. Sasa ölçek olarak daha büyük, yatırımın dönüşüm süresi çok uzun.
     Alıntı Originally Posted by Canmert Yazıyı Oku
    Bende ikisi de aynı oranda var.Ama ben Hektaşı daha pahalı buluyordum.Bu açıklama bakışımı biraz değiştirse bile ikisini denk görürüm anca.Sasa yine de Hektaştan pahalı gelmez gözüme, eşit görünür

8.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    Sende bir ara 10 bin isdemir vardı, Ereğli ile değiştiriyordun. 3253 lot iyi rakam, iyi cesaret. İleride e azından 6-7 senet sepet yapın.
    Sepet olayını şöyle yaptım. 9641 lot Ereğliyi satarak 5550 adet sasa aldım, sonra 2750sini satarak başka bir yere taşıdım. O sattığım 2750 lot, şu an hemen hemen 10bin lot Ereğli edecek şekilde başka bir hissede duruyor. Bu 3253 lotun maliyeti sıfır diyebilirim yani... Kısacası benim ekonomik standartlarıma göre zararım asla olmayacak Sasa'da.

Sayfa 299/897 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399799 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •