gedik yatırım kafayı yemiş galiba,
580 tl.ile al vermiş...
şimdi bu zeka özürlü kurum neye dayanarak bu fiyatı belirlerdi,
bu özürlünün fiyat hedefini okuyup satan kişinin zararını kim telafi edecek...
gedik yatırım kafayı yemiş galiba,
580 tl.ile al vermiş...
şimdi bu zeka özürlü kurum neye dayanarak bu fiyatı belirlerdi,
bu özürlünün fiyat hedefini okuyup satan kişinin zararını kim telafi edecek...
Son düzenleme : foton; 09-12-2022 saat: 13:02.
580 ile 950 arasında yaklaşık %64 fark var... pes yani
Bizim bankacılar ve fon yöneticileri rapor yazıcılar ve yanancı fonlar ve yabancı fon raporu yazıcıları tam sopalık.
Beceriksizler.
Otokar eski şirketlerimden biri.oraya da gelir belki bilemeyiz ama raporları 6 12 aylık yazarsan daldan dala atlar durursun.
Dünyanın her yerinde finanscılar rantcı ve kolay paracıdır.
Eskiden al sat yapanları sevmezdim zaman gectikce finanscıları da sevmemeye başladım.
Ytd syg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Bence bir yanlışlık olmalı..980 diye 580 mi yazıldı acaba...yok gerçekse ve düşmez yükselir ise bu raporu yazan açık bir manipülasyon yapmış olur...yani 580 olması için fabrikanın kapanması gerek gibi😌
2023'te 2,5 milyar TL kar bekleniyor. 2,4 milyar TL gelse hisse başı kar 100 lira olur. 5,8 F/K'dan mı fiyatlanacak? Gitsin Egeen'i, Konya'yı, Borusan'ı değerlendirsin. Karel'in F/K'sı 2500. Sasa'yı Hektaş'ı saymıyorum bile. Bir de 580 TL 12 aylık hedef fiyat verip endeks üstü getiri yazmışlar. Mallık diz boyu.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi içermez.Yatırım tavsiyesi verecek yetkinlikte değilim.
"Memleketim varsa ben de varım."
Hocam, Otokar dünyanın sayılı savunma sanayi kara araçları üreticilerinden bir tanesi. Ellinin üzerinde ülkeye ihracatı var. Tasarlayıp ürettiği araçlar dünyanın tüm coğrafyalarında kullanılıyor. Gel gör ki yurtiçine yandaş ekonomisi nedeniyle hiç zırhlı satışı yapamıyor. Altay tankı ihalesine tekrar girmeyeceğim, geçmiş sayfalarda her detay paylaşıldı. İhale 5 sene önce yapılmasına rağmen ortada bir tank yok. Olsa zaten hergün Ahaber'de izliyor olurdunuz. Düşünün dünyanın tüm coğrafyalarında uluslararası rakiplerinizi ihalelerde geride bırakarak zırhlı satıyorsunuz ancak kendi ülkenize hiç satamıyorsunuz. Dolayısıyla kar marjı yüksek olan savunma sanayi alanında son yılların neredeyse en kötü dönemini yaşıyoruz. Üçüncü çeyrekte hiç zırhlı satışı gerçekleştirilmedi. Ticari tarafta zaten on küsür yıldır Türkiye'nin bir numaralı otobüs satıcısı. İhracatı çok kuvvetli. Atıl kapasitesinin bir kısmını da Iveco'ya yılda bin adet otobüs üretimi yaparak doldurdu. Sermayesi çok düşük, halka açıklık oranı az. Neredeyse 4 rakamlı fiyatlara gelmesine rağmen temettü verimliliği açısından bile birçok yerli yabancı kurumsal tarafından öneriliyor. Genelde bedelsiz potansiyeli yüksek hisselerler birlikte hareket etse de herhangi bir şirket yüksek oranlı bedelsiz sermaye artırımı kararı açıkladığında son dönemde Konya çimento, Bosch, Borusan veya Egeen gibi tavan tavan gitmedi. En önemlisi insan kaynağı yani çalışan sayısında sebebini bilemediğimiz şekilde son iki çeyrekte %40 civarı yükseliş oldu. Şu an için bir yorum yapamasak ta bu yükselişin önemli bir iş için olacağını düşünüyorum.
Son dönemde özellikle alternatif yatırım araçlarının getirilerinin TÜİK'in açıkladığı enfalsyonun altında kalmasıyla BIST'e gelen küçük yatırımcı sayısında ciddi bir artış var. Bu yatırımcılar ise genelde popüler hisselerde pozisyon açıyorlar veya halka arzlara katılıyorlar. Hacimlerden gördüğümüz kadarıyla ciddi bir nakit girişi var. Bu yatırımcıların bir kısmı Otokar'a ortak olmaya karar verirse ciddi bir para girişi olur. Bunun için de Otokar'ın paylaşacağı bir yurtdışı ihracat/ortak üretim vb. haberi yeterli olacaktır.
Yer İmleri