Haaa söylememe gerek var miydi bilmiyorum ama:
Şu ana kadarki borsa serüvenimde açık ara en kazançlı hissem Gesan'dı.
Hala ve hala (patronun son bilançoya iliskin beklentisinin beklentime oranla "zayıf kalması dışında) her açıdan muazzam rasyolara,beklentilere ve hikayeye sahip.
Benim gibi bir septik öyle kolay kolay bu kadar "olumlu" konuşmaz bir şey hakkında.
Sadece son dönemdeki hisse hareketleri, KAP bildirimleri zamanlamaları, varsa yoksa Europower'mış gibi yaklaşımlari olacağına dair kaygılandırıcı emareler... bunlar üst üste binince soru işaretlerim bana "biraz bekle" dedi.
Ayrıca kisacık borsa serüvenimde bile kârı realize etmenin,kademeli alımın ve hisseye aşırı bağlılık geliştirmemek gerektiğini deneyimledim.
Her şeyiyle kafamdaki bulutlar dağılmış olursa son çeyrrk bilanço beklentimde aradaıgımi bulamayacağima ilişkin veriye bile bakmazsızın "sabit bir miktar"ı bir keanara ayırırdım.
Evladiyelik bir hisse olduğu belli zaten ama kısa vadedeki "sıkıntılı" durumların açığa kavuşmasını bekleyeceğim.
Geçmişte yazilmisti ama hatirlayamadim. Ocak şubat gibi devreye girecek panel fabrika kapasitesi nedir. Alfasin şuan 790 mw civari oldugu 2023 de 1290 mw a yukselecegi yazıyor. Bizimkinin kapasitesi ile alfas kapasitesini karsilastirip piyasa degerini hesaplamak isterim. Yada bu hesabi yapan var ise paylasirsa sevinirim
Keko:ülkemizde bu depolama işi yapabilecek kaç şirket var ??
Yuri:
Hocam bu islere kapsamli cozum sunabilecek 4-5 firma var Turkiye'de.simdilik bu projelerde yerli urun kullanim sarti yok. ulkemizdeki uretim altyapisi pazar icin henuz yeterli kapasiteye ulasmadigi icin yerli urun kullanim sarti yok.ancak ulkemizdeki uretim kapasitesi artarsa, 4-5 firma sayisi soyle 15-20 olurda muhakkak yerli urun kullanim sarti da gelir. Gunes panelinde de ayni sey oldu. Ulkemizde ne zaman ki fabrika sayisi artti, o zaman ithal urunlere yuksek gozetim vergisi geldi. Enerji depolamada da aynisi olur
Keko: gesan bu depolama işine hangi ürünleri ile katkı sunabilir ??
Yuri:
Abi europower bu enerji depolama projelerine su urunlerle katkida bulunabilir: trafo, trafo kosku, og hucre, og ayirici, metal clad, siemens AG pano, scada, enerji depolama konteynir butunu ve gunes paneli. Girisim elektrik ise bu santrallerin (hem ruzgar hem de gunes) anahtar teslim kurulum islerini yapabilir. Sonuc olarak enerji depolamali ruzgar ve gunes santrali projelerinde hem gesan'a, hem europower'a hem de gunes paneli uretim sirketleri peak pv sirketine is var
Kerim: gesanin GES ve RES te kapasitesi nedir ??
Yuri:
Bildigim kadariyla gunes enerjisinde 1500MW'in uzerindeler (pazar paylari yaklasik %20). Ruzgar enerjisinde de yaklasik 3500MW (pazar paylari yaklasik %30) abi
Keko: dostum sana hisse netten davet var..senin forumda yorum yazmanı çok yatırımcı istiyor..acaba bunu yapar mısın ??
Yuri :
Sagolasin abi. Tesekkur ederim 😊 cok sık yazamam ama kaydolup elimden geldigince yazi yazarim hocam
İlk etapta 750 daha sonra kademeli yatırımlar ile 2000 seviyesine çıkarılacağını hatırlıyorum...tabi europowerde panel sadece iş kollarından biri..daha ürettiği çok ürün var .alfatan çok çok daha kaliteli...
Yer İmleri