2022 yıllık net karı % 65 ten fazla artmayan şirket tatmin edici değildir..
Hepsiburada ceo ' su
bloomberg tv
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
wayy beee..
13,55 ten beri kimse uğramamış buralara...nerdesiniz emekliler![]()
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Bakan bilgin canlı yayında açıklama yapıyor
Ben Sizlere canlı örnek vereyim ;
Benim teyzem Almanyada çalıştıgı süreyi gösterek sgk ya başvurdu (Almanyadan emeklilik için yaşı bekliyor oradan olmadı ilerde olacak)
SGK 54 bin tl ödeme çıkardı, onu ödedi emekli oldu (2020)
Geçen yıl ve bu yıl aldığı maaş 60 bin tl den fazla
Verdiği parayı 2 yılda çıkardı, bundan sonrası ömür boyu beleş maaş
Eniştem de aynı şekilde 1650 euro almanyadan alıyor, üstüne de sgk dan maaş alıyor
Bizim köyün tamamı yıllar önce bagkur dan çıkan afla emekli oldu, 9-10 bin tl yi getiren herkesi emekli ettiler, şimdi en az alan 3500 alıyor
Diyeceğim şu ki, şirinlik yapmak uğruna, oy alma uğruna ülkeye düzenli prim yatırmamış yüzbinlerce kişiyi emekli ettiler, sosyal devlet olacağız derken bu maaşa ihtiyacı olan insanların yanında, bu maaşa hiç ihtiyacı olmayan kişileride bedavadan maaşa bağladılar.
ne kadar çok emeklin varsa, emekli maaşları o kadar düşük olur, en düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı diyen muhalefet bol kepçeden atıyor, diyorki toplum cahil, nasılsa her şeyi yiyor.
Çalışanın emekliye oranı 2.1
Emeklinin GSMH dan aldığı pay %4
Dünyada örneği olmayan rakamlar, gerçekci olmak lazım
Ben de emekliyim, 33 yıl pirim ödemişim, bedavadan emekli olan ile niye aynı maaşa geleyim arkadaş !!!
İşte yanlış olan bu, konu sadece para değil, konu sadece para olunca sgk böyle batık olur, taksit taksit ödeyenin yıllarca çalışmışlıgı bu ülkeye yaptıgı üretim ve katma değer var
Sadece parayla oluyorsa şu an sgk primi aylık 1500 günlük 30 tl
180 bin tl getiren herkesi 3600 gün üzerinden emekli edip ocaktan itibaren aylık 5000 tl maaş ödeyelim !!!
Zamanında devletin yaptığı aynen buydu, şimdi bu kişler emekli maaşını beğenmiyor, zaten bedavaya emekli olmuşun, verdiğin parayı misli misli almışın
Şimdide gündem eyt, neymiş kanun değişince mağdur olmuşlar !!! yaw kanun zaten 60 yaştı, 1990 da değişmişti, sonra demirel geldi oy alcağım diye kanunu 1990 öncesine çekti, o zaman hiç kimse arkadaş biz 60 yaşında emekli olacaktık, niye kanun değişti demedi )))
Uzatmayım, SGK nın popilist seçim uygulamalarının borcunu bu ülkenin insanı ödüyor, hiç bir siyasetçi cebinden tek kuruş ödemiyor, ben babamın 40 yaşında emekli olmasının hazineye yükünü ödüyorum, torunlarda bizim attığımız kazıgı ödesin, ne kadar çok emekli o kadar az maaş, bu sistem bugün değişsse bile emeklinin sürünmesi 30 yılı bulur
Erken emekli olanlar ölecek, 60 yaş üstü emekliler kalacak, eski sistemin bagkurlusu,sgklısı,emekli sandıklısı bitecek, o zaman emeklinin durumu insanca yaşmaya uygun hale gelir, 2053 gibi çalışanın emekliye oranı 3-4 seviyelerine anca o zaman gelir.
Şu an çalışanın emekliye oranı 2.1 ve eyt çıkınca 1.9 a inecek, refah seviyesi yüksek emekliler için olması gereken oran 4
Yer İmleri