Sayfa 82/1009 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 649 - 656 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ben boşuna nefes tüketiyorum galiba...

Bana ne ya...

Nasıl biliyorsanız öyle...

Uzman falan takmaz bu millet...

Herkes ekonomist, herkes muhasebeci...
    Bora Yaşar hocam bankaların ,yeni görünen bu uygulamadan nasıl bir karı veya zararı olur .? Bu konuda paylaşacağınız bir fikriniz olursa okumak isterim. Teşekkürler

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Kusura bakma Gundwane... Ben anlatamadım galiba...

Neyse.

İşbankası 31.12.2016 bilançosuna şöyle baktım.

Aktifteki gayrımenkuller (kendi binaları) 4,400 miyar TL...

Cumhuriyetle yaşıt İşbankasının sahip olduğu binalar için bence bu rakam, piyasa değerleri temel alınırsa uygun değil.

Bence buraya odaklanıyorlar.

Neyse. Zaten haber ne kadar gerçek bilmiyoruz. Çıkarsa anlarız...
    Bir kaç ay önce biraz da insider hükümetin bu sene içinde gayri menkuller ile ilgili bir çalışması olacağından bahsedildi idi..

Hmmmm...

Şimdi anladım..

Bankalardan işe başlayacaklar belkide..

sieeee düştü jetonn..

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    GÜNEŞE ATEŞ EDENLERİN DİYARI
    Gönderi
    1,153
    Kalem oyunlarında hiç kimse Hokumetimizin eline su dökemez. Tuik, enflasyon, gsyh,gelir, gider amanın bir bakmışsın kişi başı gelir olmuş 20 bin dolar. Ahanda zengin olduk. ...
    KUMARI HER ZAMAN OYNATAN KAZANIR ! KAZANMANIN ANAHTARI iSE MASADAN ZAMANINDA KALKMAK İLE MÜMKÜNDÜR !!!

4. BDDK, alacak karşılığı bankaların portföyünde kalan gayrimenkullerin üç sene sonra sermaye hesabından indirilmesi düzenlemesini kaldırıldı
    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikle, BDDK bankaların çekirdek sermaye hesaplamasında alacak karşılığı edinilen ve üç yılda elden çıkarılamayan emtia ve gayrimenkulleri indirim kalemleri arasından çıkardı.
    Bankaların sermaye yeterlilik hesaplamaları açısından pozitif olan bu karar sonrası bankacılık endeksi yüzde 2 üzerinde güçlü yükseliş gerçekleştirdi.Analistler, ilk çeyrek bilançolarına göre bankalar arasında bu indirimleri en çok yapan bankaların Halkbank ve Vakıfbank olduğunu ve bu kuralın kalkmasıyla Halkbank ve Vakıfbank'ın sermaye yeterlilik rasyolarında 12 ve 11 baz puan artış olacağını belirtiyorlar.
    Halkbank ilk yarıda yüzde 4.36 oranında artış göstererek 13.88 TL fiyatta, Vakıfbank yüzde 1.82 oranında yükselerek 6.73 TL fiyata ulaştı.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

5.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    BDDK, alacak karşılığı bankaların portföyünde kalan gayrimenkullerin üç sene sonra sermaye hesabından indirilmesi düzenlemesini kaldırıldı
    Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan yönetmelikle, BDDK bankaların çekirdek sermaye hesaplamasında alacak karşılığı edinilen ve üç yılda elden çıkarılamayan emtia ve gayrimenkulleri indirim kalemleri arasından çıkardı.
    Bankaların sermaye yeterlilik hesaplamaları açısından pozitif olan bu karar sonrası bankacılık endeksi yüzde 2 üzerinde güçlü yükseliş gerçekleştirdi.Analistler, ilk çeyrek bilançolarına göre bankalar arasında bu indirimleri en çok yapan bankaların Halkbank ve Vakıfbank olduğunu ve bu kuralın kalkmasıyla Halkbank ve Vakıfbank'ın sermaye yeterlilik rasyolarında 12 ve 11 baz puan artış olacağını belirtiyorlar.
    Halkbank ilk yarıda yüzde 4.36 oranında artış göstererek 13.88 TL fiyatta, Vakıfbank yüzde 1.82 oranında yükselerek 6.73 TL fiyata ulaştı.
    Yani bu gayrimenkulleri nazım hesaptan asıl hesaba sabunlamış diyebilir miyiz?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bankacılık mevzuatı ve muhasebesi çok özel bir uygulama...

Yukarıda haberde bahsedilen "alacak karşılığı bankaların portföyünde kalan gayrimenkullerin" sermaye hesabına alınması da tümüyle bankalara özel bir durum olmalı.

Yapılan Bankaları sermaye yeterlilik rasyolarını böylelikle daha da yüksek göstermeyi amaçlıyormuş.

Aynen bir hesaplama değişikliği ile cebimizdeki para değişmeden fert başına milli gelir hesabını yükseltmek gibi bir yaklaşım.

Aslında uluslararası uygulama nasıl o önemli.

Böyle bir yaklaşımı uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca kabul görecek mi?

Doğrusu bu konu benim bilgim dışındaymış.

Ben standart şirketlerle ilgili bir tahmin yapmıştım.

Hiç banka denetçiliği yapmadım...

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bankacılık mevzuatı ve muhasebesi çok özel bir uygulama...

Yukarıda haberde bahsedilen "alacak karşılığı bankaların portföyünde kalan gayrimenkullerin" sermaye hesabına alınması da tümüyle bankalara özel bir durum olmalı.

Yapılan Bankaları sermaye yeterlilik rasyolarını böylelikle daha da yüksek göstermeyi amaçlıyormuş.

Aynen bir hesaplama değişikliği ile cebimizdeki para değişmeden fert başına milli gelir hesabını yükseltmek gibi bir yaklaşım.

Aslında uluslararası uygulama nasıl o önemli.

Böyle bir yaklaşımı uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca kabul görecek mi?

Doğrusu bu konu benim bilgim dışındaymış.

Ben standart şirketlerle ilgili bir tahmin yapmıştım.

Hiç banka denetçiliği yapmadım...
    Sn Bora Yaşar ,

Biz zaten sizin söylediğinizin doğru olduğunu biliyoruz ve bilgilerinizi çok değerli buluyoruz.
    Olması gereken de sizin söylediğiniz gibi.

Ama burada açıkça bir sabunlama girişimi var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,157
    Yıkama yalamalar Brexit yüzünden sterlin almayın eliniz yanar demişti,o zaman sterlin 3.70-şimdi 4.70
    Dolar 3.20 olacak demişlerdi...şimdi 3.64
    Dolar Euroyu geçecek demişlerdi Euro şimdi 4.15

Bu şeker bayramı öncesi döviz alın bayram alışverişi için düşer diye belirtmiştik...aynen şimdi hepsi yükseldi...çünkü her dini bayramda böyle olur !!!

Piyasayı iyi okuyan uyanık yatırımcılar hiç kaybetmez

Sayfa 82/1009 İlkİlk ... 3272808182838492132182582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •