Sayfa 809/1011 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon
Arama sonucu : 8084 madde; 6,465 - 6,472 arası.

Konu: Viop XLVI

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Çetelerden korumak için mücadele ettik. Altını gömdüysen yerini değiştir bu bir işaret olabilir.
    Ben üşengeçim. Gömmeye zaman harcayamam.

Nasipden çıktıysa yapacak birşey yok.
    Yok eğer çıkmadıysa alabilecek olan kimse yok.

Çoğu zaman susmak konuşmakdan yeğ.
    Kader örsede bir ağ
    Yok mudur yaptıklarımızla kader arasında bir bağ
    Rabbim ömür versin Salih abim ,uzun kal sağ

Ama genede beni düşündüğün için saol Salih abim.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

reis artık eski defterleri pek açmıyor. halbuse reis böyle miydi gençliğinde. ne güzel anlatırdı.

ama işte kriz zamanları bu lafların alıcısı yok. somut birşeyler yapması lazım. en azından 6 ay bahar havası yaşatması lazım.

artık sokaklarda boş boş gezip gençleri darlayacak daha fazla sayıda emeklimiz var

hayırlı olsun kendilerine
    audentes Fortuna iuvat

3.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    20 yıldır eleştirdiğin sistemi eyt yi 21. yılda yürürlüğe sok...

Allah büyük...
    Biz forumcak sagli sollu reisciyiz bundan sonra akcay abey. Bize dokanma bize kadar ohooo mersedese biniyürler karıya gidiyürler.

360 milyar dolar çoluk çocuğun rizkindan yices. Çok mu sence? Bence az.

Komutanlara dokanma abey kendi neslimizin geleceğine çökmek için savaş verdik. Kazandık. Mutluyuz. Dokanma abi bize. Anlatma.

Demirel bi dediydi o çok iyiydi o hak bize biz aynı zamanda da demirelciyiz.

Gidiyoz biz yıkım ve kuyamete bize dokanma abey reisciyiz

4.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    90 larda dershaneye giderken 1 milyon tl..
    1.000.000 yazıyordu üzerinde hatta sondaki 1-2 sıfır silik çıkmış falan , otobüs biletine para verdiğimi biliyorum..
    2 hafta sonra 1.050.000 olurdu..
    1.275.000 lik diş fırçası mesela haftaya 1.315.000 olur..
    Yüzde kaç zam geldi desen toplumun yüzde 95 i cevap veremez..

verirdik geçerdik..
    enflasyon düştü düşecek..biz düşürecez söylemleri gırla giderdi ama aslında kimsenin ajandasında bile değildi.
    evet o günleri hatırlıyorum, ama unuttuğun bir şey var, tuik o zamanlar kafasına göre enflasyon açıklamazdı, gerçekçi olurdu sonrada maşlara gelen zamlarda o oranda olurdu. yanlışşım var mı? tşk.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

O bu nedenle maaşlara yüksek bir zam bekleniyor..
    Enflasyon şuydu.
    Ama ben onun çok üstünde verdim seçim öncesi
    Kapiş...

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

6. Amma problem oldu be arkadaş bu Eyt... Yeni nesil de ne hazimsizmis. Kimse Eyt çıktı diye oy vermez RTE ye..Canınızı sikmayin. Ettiği lafları herkes aklında tutuyor. Diğer partilerde verecekti bunu. emekçinin emekciye ettiği zulmü kimse yapmıyor. Sistem yanlış diyebilirsiniz, SGK ortadan kalksın herkes kendi emeklilik sistemini düzenlesin diyebilirsiniz, primini de çıkış yaşını da kendisi ayarlasin diyebilirsiniz ama bu ne ya... Gidin YouTube dan Eyt videolarini izleyin de öğrenin işin boyutunu. Kimse sizin paranızı yemiyor. Bedava emeklilik hiç değil. Ödediği prime göre emekliligini alıyor. Herkesin hayatı da öyle bal börek değil, milyonlar konusmuyor. Hafta da bir kilo altın almıyor

Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    evet o günleri hatırlıyorum, ama unuttuğun bir şey var, tuik o zamanlar kafasına göre enflasyon açıklamazdı, gerçekçi olurdu sonrada maşlara gelen zamlarda o oranda olurdu. yanlışşım var mı? tşk.
    O zamanlarda enflasyon 80 lerde idi ama hissedilen 120 150 falan denirdi..
    Bütün hükümetler enflasyonu düşük göstermeye çalışır..
    Bu durum ABD da bile böyle..
    ABD li youtuber lar geçen seneden beri bağırıyorlar yüzde 7-8 enflasyondan çok çok daha yüksek zam oranları diye..

90 lardaki en büyük fark faizlerdi..
    Faizlere bugünkü kadar baskı yoktu..
    80 85 mevduat faizi bulunabiliyordu..
    Kredi ler bu kadar popüler değildi..
    Kredi borcu olana vah vah allah kurtarsın gözü ile bakılıyordu..

Tabi sosyal medya yoktu.
    İnsanlar mahalleleri dışında birşeyden habersizlerdi..
    Şimdi hakkaride 2 tane köpek bir kıza saldırsa mahşet oluyor..Günlerce tartışılıyor.

8. İzlenen politika bu olabilir.

https://www.google.com/search?q=%22U...t=gws-wiz-serp

>>>>>>>>>>>
    hoş olmayan parasalcı aritmetik ne demek?

1- Parasalcıların enflasyonu parasal bir olgu olarak açıklamasına yönelik olarak Yeni Klasik iktisatçılardan T. Sargent ve N. Wallace tarafından yapılan, uzun dönemde bütçe açıklarının borçlanmayla finansmanının merkez bankasının karşılıksız para basımıyla finansmanına göre daha fazla enflasyonist etki yaratacağı biçimindeki eleştiri.

2-(en)Unpleasant monetarist aritmetic.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

Sayfa 809/1011 İlkİlk ... 309709759799807808809810811819859909 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •