Mesela portföyde 1000 tane ereğli varsa ekstra yaptığın 5 kontrat yüzde 50'ye geliyor doğru mu? 500 hisse de vadelide almış oluyorsun?%50-%150 arası değişiyorum. Ben buna turbo-nötr-temkinli mod diyorum. %100 üzerine çıkacaksam, bunu aynı hissede poz arttırmak için değil de, kısa vadede fırsat gördüğüm hisselerde görüyorum. Mesela normalde kamu taşımam, bilanço sonrası 2 ay kadar thy long taşıdım..Holding te pek almam, ama son 6 ayda zaman zaman dohol, zaman zaman sahol aldım...son durumda sahol ve kchol var..ama bunlar orta vade portföy elemanı değil, kısa vadeli momentumdan faydalanma amaçlı ek pozisyonlar.
so n 1-2 aydır %100 altındayım ama, artık dönüş için gün sayıyoruz...ama burada daha önce de çok ifade ettim. Bu enflasyonist ortamda, seçime kadar hiç bir durumda portföy net hisse pozum %50 altına inmez..bu arada ov hisselerimi bilanço bozmadan satmam, endeks short yaparak net hisse pozisyonumu düşürmüş oluyorum...bir nevi hedge yani.
Çok değil mi yav? Ters bir durumda spotun da karı gider!
hisse.net kurulduğundan beri Türkiye'nin en büyük ve ücretsiz borsa sitesi olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Yer İmleri