Sayfa 777/853 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 6,209 - 6,216 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Özdil'in son yazısını eleştirmek için girmiştim. Ama bu topikte çok hareket olmuş, uzun cevaplar verince vakit kalmadı.
    Bir kaç cümle yazıp kaçayım.

Özdil bekledi bekledi en sonunda kararınımı verdi emirmi kesin olarak geldi bilemiyorum oda son noktayı koydu. imamoğlu dedi.

imamoğlu hakkındaki düşüncemi yazmıştım, chp içindeki bu ülke için olabilecek olabilecek en kötü aday. karakter bazında tayyip ile yarışır benzeri şeyler demiştim. Zaten kılıçdaroğlu'nun sağdan devşirdiği biri.

Özdil de imamoğlu demiş.

Özdil i anlatmıştım, ülkemizi sömüren gruba dahil biri demiştim. Ülkemizi sömüren grup ise defalarca yazdığım gibi bu ülkedeki dış destekli ibrani kökenli yahudiler. Ülkedeki yahudi olmayan pek çok insanı da araç olarak kullanıyorlar.

Özdil imamoğlu demişse, grup olarak kararlarını vermişler demektir.

Grup değilde bireysel karar aldıysa.

Diğer ihtimal se, adaylara bakmıştır. akp olmasında kim olursa olsun daha iyi diye aptalca bir çıkarımda bulunmuştur. Örnekte ne demiştim, "bireysel çıkarın için karar verirsen uzun vadede batarsın." özdil de hiç olmazsa akp içinden değil kontrol edebiliriz diye düşünmüştür.

imamoğlu seçilirse yıllar sonra tayyip için yazdıklarını imamoğlu içinde yazacağından emin olabilirsiniz.

En düşük ihtimal se, imamoğlu Ödil in etkisini bildiğinden, gidip kendini Özdil e pazarlamıştır. Ne dersen yapacam demiştir. Özdil ne duymak istiyorsa hepsini sıralayıp 2 ile çarpmıştır. Özdil de son yazısını kaleme almıştır.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Özdil'in son yazısını eleştirmek için girmiştim. Ama bu topikte çok hareket olmuş, uzun cevaplar verince vakit kalmadı.
    Bir kaç cümle yazıp kaçayım.

Özdil bekledi bekledi en sonunda kararınımı verdi emirmi kesin olarak geldi bilemiyorum oda son noktayı koydu. imamoğlu dedi.

imamoğlu hakkındaki düşüncemi yazmıştım, chp içindeki bu ülke için olabilecek olabilecek en kötü aday. karakter bazında tayyip ile yarışır benzeri şeyler demiştim. Zaten kılıçdaroğlu'nun sağdan devşirdiği biri.

Özdil de imamoğlu demiş.

Özdil i anlatmıştım, ülkemizi sömüren gruba dahil biri demiştim. Ülkemizi sömüren grup ise defalarca yazdığım gibi bu ülkedeki dış destekli ibrani kökenli yahudiler. Ülkedeki yahudi olmayan pek çok insanı da araç olarak kullanıyorlar.

Özdil imamoğlu demişse, grup olarak kararlarını vermişler demektir.

Grup değilde bireysel karar aldıysa.

Diğer ihtimal se, adaylara bakmıştır. akp olmasında kim olursa olsun daha iyi diye aptalca bir çıkarımda bulunmuştur. Örnekte ne demiştim, "bireysel çıkarın için karar verirsen uzun vadede batarsın." özdil de hiç olmazsa akp içinden değil kontrol edebiliriz diye düşünmüştür.

imamoğlu seçilirse yıllar sonra tayyip için yazdıklarını imamoğlu içinde yazacağından emin olabilirsiniz.

En düşük ihtimal se, imamoğlu Ödil in etkisini bildiğinden, gidip kendini Özdil e pazarlamıştır. Ne dersen yapacam demiştir. Özdil ne duymak istiyorsa hepsini sıralayıp 2 ile çarpmıştır. Özdil de son yazısını kaleme almıştır.

İmamoğlu konusunda aynı şeyleri dolar topiğinde yazmıştım adam bence diktatörlük için bütün sinyalleri veriyor asla güvenilmez , Özdil bu kadar eleştiri ve ağır laflara rağmen silivri falan hiç ziyar et etmedi , adam beraber yürüttük bi, bu yollarda diye kitap yazdı yanlış hatırlamıyorsam bi şey olmadı , ilginç , ilişkiler ağı gazetecilik şeytan olmakla ayni şey ben beceremem elime yüzüme bulaştıriridim kesin , Uğur Dündar la da arası bozuldu ancak Uğur Dündar a da silah kullanmayı işkenceci Mitci Hiram Abas öğretiyor bayağı samimiler demek ki valla billa ben bu islere akil yetiremiyorum.
    No animal will sleep in a bed /with a sheet. Duyda sakın inanma .

3.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yaw emekli maaş zamlarını yazayım diye girdim, Rehab'ın yazıyı görünce güldüm.

Rehab BENCE sen ekonomi filan yazma. Aslında siyaset de yazma diyeceğim ama sen bilirsin. Mari ile olan gibi tecrübelerini yaz ben okumam ama diğer yazılarına nazaran bu tür yazıları okuyan çok daha fazla olur. Hemde sinirlenip evdeki eşyaları kıran olmaz. Benimkisi tavsiye.

Şaka yaw, yaz istediğini. Sen fanatik yazmıyorsun, tahammül edilebilir derecede yazıyorsun. Tüm yazdıklarını düzeltmek gerekiyor ama olsun.
    Düzeltmek anlamsız çaba olduğundan düzeltmiyorum. Çok yıllar önce çaba sarf etmenin gereksizliğini fark ettim iyi mi.?
    Tabi düzeltmek derken hadsizleşmiş olabilirim. Belkide benim yazdıklarım saçma sapandır. Hoş bu cümlenin arkasında yatan gerçek bile benim 7 metrelik EQ um olduunu gösterir. Yaw galiba efsaneyim iyi mi.? Nirvana y la ilgili kitap yazacaktım vaz geçmiş gibiyim. Bir internet sitesi açıp orada mı herşeyi anlatsam acaba diyorum.

.
    Ali Cemal abi seni okumayı çok seviyorum kalemine sağlık

Yalnız bu EQ ve IQ seviyesi ile evrende akıllı yaşam formları varsa dünyayı ziyaret sırasında diyalog kurmak isteyecekleri kişilerden olabilirsin gerek nirvana gerekse evrim sürecin ve köklerin

Abi dua et zuzaylılar badeci çıkmasın tek korkumuz o kontak öncesi biraz müge anlı yüklemesi yapmaları lazım kendilerine bizi anlamaları için

Saygılar abi

4. vakıf bank hesap açma ücreti 158 TL..evet sadece hesap açma ücreti..kred, kart vs hiç birşey yok ve devlet bankası...
    birde emekliyim diye hemen doktora koşmayın..dönüşte eczanelerde katkı payı ile terbiye ediyorlar..

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    İmamoğlu konusunda aynı şeyleri dolar topiğinde yazmıştım adam bence diktatörlük için bütün sinyalleri veriyor asla güvenilmez , Özdil bu kadar eleştiri ve ağır laflara rağmen silivri falan hiç ziyar et etmedi , adam beraber yürüttük bi, bu yollarda diye kitap yazdı yanlış hatırlamıyorsam bi şey olmadı , ilginç , ilişkiler ağı gazetecilik şeytan olmakla ayni şey ben beceremem elime yüzüme bulaştıriridim kesin , Uğur Dündar la da arası bozuldu ancak Uğur Dündar a da silah kullanmayı işkenceci Mitci Hiram Abas öğretiyor bayağı samimiler demek ki valla billa ben bu islere akil yetiremiyorum.
    Uğur Dündar'la ilgili Özdil yazana kadar hiç bir kötü bilgi okumamıştım. Bir ara araştırmıştım internette Dündar göründüğü kadar temiz mi diye, kötü hiç bir şey bulamamıştım. Özdil yazınca Dündar'ın ahlaksız olduğu bilinen insanlarla çıkar ilişkisinde olduğunu okudum. Özdil den sonra bir kötü yazı daha çıkmıştı.

Tabi Özdil doğru hatırlıyorsam geçen yıl yazdı. Dündar geçen yıl 78 yaşındaydı. Acaba Dündar gençliğinden beri böylemi, yoksa çok yaşlanınca kafa gittide haramzade lerle dostluğa başladı.? Duayen denen dinazorlar hakkında diğer yazarlar kolay kolay kötü bir şey yazamazlar çünki o duayen denenlerin elleri tüm medyada var. patronuna ulaşıverir. başını ağrıtmak istemezsin. Dündar konusunu düşünmedim çünki Dündar geçen yıla kadar bildiğim, kaliteli biri ama hepsi o. Özel biri değil ne düşünür olarak ne yaratıcı beyin olarak. Özdil'in dediği doğru ise, bugün çıkar ilişkisine girdiği kişilerin karakterindeki tiplerle gençlik ve orta yaşında kavga ediyordu. Bu kavgalarla öne çıkmıştı.

Özdil'in dediği doğruysa yı sık sık yazdım çünki verdiği bilgiler bazen yanlış çıkabiliyor. Bilinçli mi yapıyor yoksa güvenerek alıp yazdığı bilgi yanlış mı çıkıyor onu bilemem.

Bazen bende güvendiğim bir site yada yazarın bilgisini alıp kullanıyorum. Yıllar sonra bakıyorum o bilgi yanlışmış. Olabiliyor. Gazetecide değilizki 3 yerden onaylatıp öyle kullanalım. Onlardaki olanak bizde yok. Gazeteci herhangi bir generale, belediye başkanına, dernek vakıf başkanına, şirket başkanına, vekil ve bakanlara kolaylıkla ulaşıp soru sorabiliyor, cevap alıyor. Bilgi veritabanları da onlara özel. Araştır diyebileceği yardımcıları var filan.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Ali Cemal abi seni okumayı çok seviyorum kalemine sağlık

Yalnız bu EQ ve IQ seviyesi ile evrende akıllı yaşam formları varsa dünyayı ziyaret sırasında diyalog kurmak isteyecekleri kişilerden olabilirsin gerek nirvana gerekse evrim sürecin ve köklerin

Abi dua et zuzaylılar badeci çıkmasın tek korkumuz o kontak öncesi biraz müge anlı yüklemesi yapmaları lazım kendilerine bizi anlamaları için

Saygılar abi

Uzaylılar var tabi. Büyük ihtimalle dünyaya 10 binlerce yıl önce geldiler ve maymun ırklarının genleri ile oynadılar. Şimdi "keşke oynamasaydık eski halleri daha az ilkeldi" diyorlardır. Bizdeki badecileri görünce gelmeye korkarlar.

Uzaylıdan korkulmaz. Buraya gelecek uzay aracını yapan beyne sahip canlı anormal akıllıdır. Akıllı canlı iyi canlı demektir, biliçli olarak kimseye kötülüğü dokunmaz tersine herkese faydası olur. taşlamayalım yeter, kaçmasın.
    Tabi uzay gemisini yapanın elinden onu öldürerek çalan uzaylı ırklar gelirse kaçmak saklanmak lazım. Bizim siyasilerden daha kötü olabilirler. Düşük ihtimal ama mümkün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by maltepe Yazıyı Oku
    vakıf bank hesap açma ücreti 158 TL..evet sadece hesap açma ücreti..kred, kart vs hiç birşey yok ve devlet bankası...
    birde emekliyim diye hemen doktora koşmayın..dönüşte eczanelerde katkı payı ile terbiye ediyorlar..
    Vay canına bu gerçekmi.?

Devlet bankalarından normal faizin ve koşulların altında para alan belli kesimler var. Çiftçilerin aldığına karışmazsak, diğer kesimlerin aldığı kredilerin parası bizden çıkıyor.

Kuralımızı hatırlayalım.
    "üretmeden kazanılan para diğer çalışanlardan çıkar, üretenden çıkar."

Son beş yılda 2 kez devlet bankalarının kasası boşaldığı için hazineden yani bizim vergilerimizden takviye yapıldı. İlkinde 11 milyar TL ikincide 100 milyar TL bu ara yeniden dolduracaklar. Demekki hesap açma işlemi gibi şeylerden de para alarak başkalarına para yetiştiriyorlar.

O paralar hepimizden çıkıyor. Emekli maaşlarının düşük olma sebeplerinden biride o. Sülalemde yakın çevremde çok memur emeklisi var. akp den önceki emekli maaşlarının alım gücü ile bugünki arasında negatif olarak çok büyük fark var. Yaşam kaliteleri çok düştü. Siyasetçilerin verdikleri para hepimizden çıkıyor. Kuralı hatırlayın. Haram para yiyenlerin ceplerine, çalışanların parası giriyor ağaçtan toplamıyorlar. Hoş ağaçtan da toplasalardı o para dolaylı yoldan yine bizden çıkacaktı. nasıl çıktığını örneklerle anlatmıştım.

Murat Muratoğlu'nun son yazısından bir bölüm. "Ortalama memur emeklisi 2002'de asgari ücretten yüzde 172 fazla para alırken, 2023'te ortalamayı asgari ücretin altına düşürdüler. Yine ortalama memur emeklisine 2002'den beri asgari ücrete yapılan kadar zam oranında yükseliş yansıtılsaydı bugün 23 bin 120 lira maaşları olacaktı." Şu an kaç para alıyorlardır. tahminim ortalama 10-12 bin filan. yani maaşları yarı yarıya azalmış asgari ücretli ile kıyaslayınca. Enflasyon ise asgari ücret artışlarından bile fazla. varın fakirleşmeyi siz hesaplayınki ilaveten marketlerden alınan ürünlerinde kalitesi çok düştü. Örneğin GDO suz meyve neredeyse kalmadı, domates kalmadı. Paketli ürünlerin hepsi katkılı ve katkı miktarları çok yüksek özellikle ucuz sandıklarınız da. Bazı paket köftelerin içinde et yok tamamen soya hamuru boya ve eklenmiş köfte kokusu kimyasalları vb. İçine doğal ürünler koysa fiyatı 2 kat fazla koyması gerekecek, o zamanda müşterilerinin çoğu alamıyor. Batacak. Mecburen koyuyor.

Peki millet aynı miktarda çalıştığına göre neden halkın %60'ı 30 - 40 yıl önceye göre fakirleşti.?

Diğer %40 çok zenginleştide ondan. Kuralımız neydi, "Sürekli aynı miktar çalışan veya daha az çalışan veya hiç çalışmayan birinin cebine daha çok para girmeye başlamışsa, o para MUTLAKA VE MUTLAKA diğer çalışanlardan çıkıyordur."
    Devlet eli ile aktarım yapıldı. Siyasetçiler yaptılar.

Vakıfbank'ın aldığı 158 TL ler birleştirilip kredi olarak 100 milyon dolar yapılıp birine verildi. O kişi battım dedi parayı geri ödemedi. Ödemeyince banka kasası boşaldı ve emekli maaşlarından, başka yerlerden kesip o kasayı defalarca doldurdular. Kasayı dolduran kalabalıklar fakirleşti, battım diyerek 100 milyonu cebine indirenle çevresindekiler zenginleşti.
    Bu net örnekti, gri örnekleri anlaması zor yazması uzun.
    Son düzenleme : alicemal; 09-01-2023 saat: 14:25.
    @NeAcaipDunya

8. şemsi yatıman kırşehirin ünlü halk ozanı...bakın uzaylılar hakkında nasıl bir halk türküsü yapmış
    sayın,alicemal gibi hoşgeldiniz diyor..dinlemenizi tavsiye ederim...
    tamda bugunleri anlatıyor
    Şemsi Yastıman - Uzaylılar hoşgeldiniz â۠Yandex video arama

https://yandex.com.tr/video/preview/5176305231572802638
    ''Yatırım Tavsiyesi Değildir'' görüşlerim tamamen şahsi düşüncelerim olup beni bağlar

Sayfa 777/853 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •