Sayfa 7/661 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 5286 madde; 49 - 56 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

Sn.trendhhound,
    Bu hantal yapısı ile BIST ve SPK.dan piyasa için olumlu birşey beklenmez.
    1.sirketlerin sermaye artışlarına bu teknoloji çağında kaç günde karar alıyor.
    2.bes yıl zarar eden şirketlerin imtiyazı kaldırma yetkisi var 1 uygulama varmı.
    3.sirket çağrı yapıyor çağrı bittikten 1 gün sonra fiyat su olacaktı diyor bunun hesabını verecek ama kim soracak.
    4.ucuncu madde ile ilgili şirketi dava ettim kazandım ama keşke etmese idim jisse elimde olsa 6 liradan satardım.benim alacağım fark 0.68 ile 1.14 arasındaki far sistem böyle.
    5.spk kararları idari denetime tabi değildir.sadece yargı denetimine tabidir.
    6.siz hiç SPK yetkilisinin son 8 senedir hiç kamu oyu önüne bir TV.kanalinda çıktığını gördünüz mü.
    7.spk son arzla ilgili degerlendirmelere ne diyor kurum olarak sorumluluk taşımiyiruz.
    Peki Söke un kaçtan satıldı kaçtan arz oluyor sen bostan korkuluğumusun.
    8.spk.isin içinden çıkamayınca zarar gorenlerin şirket aleyhine dava acabilecegine bültende karar veriyor sanki bunu almasa ne olacak o hak zaten var.
    9.halka arz ederken bedel yüksek ama kottan çıkarsan komedi örnek İzocam.
    10.hurtiyette çağrı muafiyeti kanunsuz verildi ilgili yönetmelik maddesi yazamadilar.sonra ne oldu mahkeme kararı çıktı bu sefer eski tebliğ uygulamayın yeni tebliğ uygulayıp elde bukunduran fasilasiz olarak için çağrı hakkı var dedi.
    11.bedelli yapan sirketler hisseyi borsada yükselterek yatırımcılar mağdur ediliyor.
    12.sirketlerle ilgili dengesiz hareketler nedeniyle uygulama yapılan hususlar hep küçük yatırımcı aleyhinedir.
    13.bir yıl geriden gelen cezalar veriliyor vede bunların tahsil edildiğini de zannetmiyorum keşke tahsil efildiginide açıklasalar nedeni SPK.aleyhine açılan davalar hep kurum aleyhine sonuçlanıyor.
    14.spk.icinde azınlık olayını bilmeyen uzman vardı maalesef bir dönem.
    15.emir iptallerine bir düzen getirilmelidir.
    16.sig olan piyasamizda açığa satış sadece 30 endex ile sınırlı olmalı.
    17.finas okuryazarlığı düşük olan piyasamizda varant olmamalı vede viop hisse payida açığa satış gibi 30 endexle sınırlı olmalıdır.
    Ama hiç mi hiç ümidim yok bu kurumlardan
    Yazılan öneri ve şikayetler bile cevap vede dikkate alınmıyor.
    Şirket hakim holdingten elektrik lisansını alıyor yüksek bedelle.
    Aradan 5 yıl geçiyor lisans iptal ediliyor vede yatırımcı soyuluyor ne yapabilirsin buna .
    Sagliklar

2.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Sn. Trendhhound,
    Bu hantal yapı ile BIST ve SPK dan piyasa için olumlu bir şey BEKLENMEZ, hiç mi hiç ümidim yok bu kurumlardan....
    Tamamen katılıyorum sana cinali, aslına bakarsan benim de hiç ümidim yok. 1 jenerasyon daha geçtikten sonra yani 2050 yılından sonra bir ihtimal SPK istenilen profesyonelliğe ulaşır, yapılan reformlarla sistem de gelişmiş ülkelerinkine benzemeye başlar. En azından belli başlı, en elzem reformları yapsalar bari örneğin oy imtiyazını borsaya kote şirketlerde iptal etmek ve hisse geri alımlarındaki kısıtlamaları kaldırmak gibi. Bu 2 reformu yapmak bile bir devrim niteliğinde olurdu. Aksi halde 2050 sonrasına ümit bağlanır. Neyse ki şunun şurasında sadece 30 yıl var 2050 sonrasına. Sayılı zaman çabuk geçer derler. Bu ülke bunu hak etmiyor, bunun da altını çizeyim.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Çok yakında defter değeri 200 milyar TL ye ulaşacak olan İşbankasının piyasa değeri bunun yarısı civarında kıllatıp duruyor. Diğer özel bankalarda da benzer durum söz konusu. Bir bankanın ederi defter değerinin 1.5 katından az olamaz, geçerli rasyo budur tabii banka batık değilse. Nerede kaldı value investing, emeklilik fonları ile yatırımcılık ilkesinini en ön plana çıkaran güruh? Benjamin Graham Intelligent Investors kitabını 1940 larda yazdığında tam da bunu kastediyordu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Borsacıların idolü Warren Buffett de bu yolu izleyerek müthiş zengin oldu. Kendisi value investing ekolünün en sıkı temsilcisidir. Berkshire Hathaway adlı tekstil fabrikasının hisselerini 1960 larda ele geçirdiğinde şirket defter değerinin yarısından işlem görüyordu. İşin enteresan yönü TR'deki özel bankaların ana hissedarlarının bu gerçeğin (bankanın ederinin çok altından borsada işlem gördüğü gerçeğinin) farkında olmasına rağmen 3 maymunu oynamaları.

5. BİST'teki en meşhur robotun sahibi Bank of America'nın bilançosuna bakıyorum, aktifler 3 trilyon doların biraz üzerinde., defter değeri 270 milyar dolar, piyasa değeri 282 milyar dolar, yıllık net karı 25 milyar dolar. (11 F/K ediyor). Yakın geçmişte defter değerinin 1.6 katından işlem görüyordu, hisse 3 te 1 değer kaybetti ve şu anda DD nin biraz üstünden işlem görüyor. Öte yandan İşbankasının 2023 1. Çeyrek itibariyle konsolide aktifleri 2 trilyon TL yi bulacak. Nereden bakarsak bakalım, temel rasyolar bağlamında özel banka hisseleri kelepir seviyesindedir. Ek olarak sektör müthiş bir büyüme potansiyeline de sahip. Crème de la crème denilen şey işte bu.

6. Ha diyorsun ki yani milletin tahtalarda ümüğünü sıkanlar bu kelepir fiyatlardan kottan çıkabilsin. Önce devlet piyasadaki şirketlerin gerçek değerlerinden işlem görmesini sağlasın. Yatırımcı da keriz değil.

Maşallah TH kalem hep büyük sermayeye çalışıyor.

Bana hiç kimse SPK kanunu değişmeden bunlarla gelmesin kalp kırarım.

Yap bakim SPK kanunu olması gerektiği gibi ; sadece patronu kayırmadan bak bakalım piyasa ne oluyor?

Yabancı gelmiyormuş falan fıstık bunun baş sebebi garabet SPK kanunu. 1 tane madde yok patron aleyhine.

Birileri ülkede hak yok adalet yok edebiyatı yapıyor ama ne hikmetse esas adaletsizliğin olduğu Sermaye piyasalarına kelime etmiyor. Neden?

Çünkü bundan kendisi de dibine kadar yararlanıyor.

Mevcut SPk kanunu olması gerektiği gibi yapılmadan kottan çıkabilme konusunda atılacak adam büyük yanlış olur.

Yatırımcının içinden geçer patronlar.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 15-01-2023 saat: 10:28.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. 9 eylülde merkez bankası tebliğ yayınlasa tüm ZK KARŞILIKLARI Mayıs 14 seçim beklenen tarihe kadar kaldırıldı filan deseydi , bu devletin aklı ve zekası var banka spekülatörlerine göz açtırmıyor derdim,

Geç mi kalındı bilmiyorum ama 3 ay dan uzun bankalarda hesap açılarak özendirilen faizi de az yükseltilecek , mevduat için ZK sıfır olmuş haber GÜZEL

PİYASADA ne yalanlar medyaya pompalanıyordu düne kadar savaş var deniyordu, değil mi ? banka ve kamu kurumları arasında , artık bddk ,spk yani devlet regülatörleri ve merkez bankası bankalarla KAVGA ETMİYOR onların karlılığını teşvik ediyor algısı netleşmeye başlar , bu olumlu bunu hepimiz biliyoruz devlet banka karlarının artışına oynar , iftihar ettiği bir konudur banka karları , vergi geliri artar , finansal piyasalar güçlenir ve ticari büyüme tetiklenir ve dolayısıyla devlet rasyonel manada rekor karların büyümesine destek verir ve oynar

ama piyasa tersini fiyatlarım baskı kurar ve kandırırım bu milleti moduna girdi , abuk sabuk iç savaş senaryoları ile çöküş algısı oluşturmaya çalışanlarca ve trol sosyal medyacılarla banka almayın satın diyenlerle dolup taştık . Ülke borsası PSİKOLOJİK harp halinde sanki , Py ve Ky savaşı bu şekilde son bulmaz.

Devlet spk bddk merkez bankası bu mücadelede taraftır çoğunluk için adil borsanın 2023 itibaren kurulmaya çalışılmasını diliyorum. 2050 çok geç çok ileri bir tarih çok ocaklar söner çok mağdurlar türer o tarihe kadar 2050 ya….. DEVLET kanun yasa üstünde şimdiden çalışmaya başlamalı BDDK VE SPK ÖZELİNDE çıkartılması şart olan yasalar var bence de ..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    ...Neyse ki şunun şurasında sadece 30 yıl var 2050 sonrasına. Sayılı zaman çabuk geçer derler....

Mesela bu konuda bayan sapanci'dan yardim istenebilir. Matematik konusunda yetkinlik seviyesi cok yuksek. Sayilarla arasi cok iyi. Zaman konusunda da cok optimist.

Sayfa 7/661 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •