Sn.trendhhound,
Bu hantal yapısı ile BIST ve SPK.dan piyasa için olumlu birşey beklenmez.
1.sirketlerin sermaye artışlarına bu teknoloji çağında kaç günde karar alıyor.
2.bes yıl zarar eden şirketlerin imtiyazı kaldırma yetkisi var 1 uygulama varmı.
3.sirket çağrı yapıyor çağrı bittikten 1 gün sonra fiyat su olacaktı diyor bunun hesabını verecek ama kim soracak.
4.ucuncu madde ile ilgili şirketi dava ettim kazandım ama keşke etmese idim jisse elimde olsa 6 liradan satardım.benim alacağım fark 0.68 ile 1.14 arasındaki far sistem böyle.
5.spk kararları idari denetime tabi değildir.sadece yargı denetimine tabidir.
6.siz hiç SPK yetkilisinin son 8 senedir hiç kamu oyu önüne bir TV.kanalinda çıktığını gördünüz mü.
7.spk son arzla ilgili degerlendirmelere ne diyor kurum olarak sorumluluk taşımiyiruz.
Peki Söke un kaçtan satıldı kaçtan arz oluyor sen bostan korkuluğumusun.
8.spk.isin içinden çıkamayınca zarar gorenlerin şirket aleyhine dava acabilecegine bültende karar veriyor sanki bunu almasa ne olacak o hak zaten var.
9.halka arz ederken bedel yüksek ama kottan çıkarsan komedi örnek İzocam.
10.hurtiyette çağrı muafiyeti kanunsuz verildi ilgili yönetmelik maddesi yazamadilar.sonra ne oldu mahkeme kararı çıktı bu sefer eski tebliğ uygulamayın yeni tebliğ uygulayıp elde bukunduran fasilasiz olarak için çağrı hakkı var dedi.
11.bedelli yapan sirketler hisseyi borsada yükselterek yatırımcılar mağdur ediliyor.
12.sirketlerle ilgili dengesiz hareketler nedeniyle uygulama yapılan hususlar hep küçük yatırımcı aleyhinedir.
13.bir yıl geriden gelen cezalar veriliyor vede bunların tahsil edildiğini de zannetmiyorum keşke tahsil efildiginide açıklasalar nedeni SPK.aleyhine açılan davalar hep kurum aleyhine sonuçlanıyor.
14.spk.icinde azınlık olayını bilmeyen uzman vardı maalesef bir dönem.
15.emir iptallerine bir düzen getirilmelidir.
16.sig olan piyasamizda açığa satış sadece 30 endex ile sınırlı olmalı.
17.finas okuryazarlığı düşük olan piyasamizda varant olmamalı vede viop hisse payida açığa satış gibi 30 endexle sınırlı olmalıdır.
Ama hiç mi hiç ümidim yok bu kurumlardan
Yazılan öneri ve şikayetler bile cevap vede dikkate alınmıyor.
Şirket hakim holdingten elektrik lisansını alıyor yüksek bedelle.
Aradan 5 yıl geçiyor lisans iptal ediliyor vede yatırımcı soyuluyor ne yapabilirsin buna .
Sagliklar
Yer İmleri