palmet,
Yıkılan yerler ana cadde kenarı 4 kat izinli arsa tapulu yerlerdi. Üzerindeki evler 40-50 yıllık eski yerleşimcilerden kalan evlerdi. Son 5 yıldır evlerini yenilemek yerine boşaltıp müteahhit beklemeye başlamışlardı.
Zaten evin boş olduğunu ancak resmi kurumdakiler bilebilirler birde ev sahipleri. Ev sahibinin olayda parmağı olmadığına göre demekki resmi kurum bu haltı yedi. Ya belediye bu haltı yedi çünki seçim ortada geçiyor bir kaç kişinin bile önemi var, veya merkezden yani nüfus idaresinden bu haltı yediler. Onlarda adres kayıtlarından hangi evde insan var, hangisi boş biliyorlar. Filan. Bunu 2 farklı gazetedeki köşeden yazarınada detaylı olarak yazıp gönderdim. Ada parselide verecektim sonra gereksiz dedim. Onlar yazar belki ama bir işe yaramaz çünki muhalefet de beş para etmezlerden kurulu.
Beldelerde belediye işleri düzgün yürümez. Bizim burada belediye yetkilisinin "hemen yapılacak" dediği imar düzenleme işleri 5 yıldır ÖZELLİKLE bekletiliyor. Ev arsa sahibi kimsenin çivi çakmaması gerekirken 2 katlı izni olan yere koca 5 katlı KAÇAK APARTMAN diktiler. Daha kötüleride var, yol olan yerlerde evler var, zeytinlik olan yerde 4 katlı KAÇAK APARTMAN var. Birde yasak olan izinler mucizevi şekilde müteahhitlerce kaldırılıyor. Mütahhide bakıyorsun belediye başkanının hemşehrisi filan.
2 önceki belediyede imar müdürü tam 150 ev sahibi oldu altınada range rover çekti. Tüm ilçe adamın hırsız olduğunu biliyor hatta imar işlerinden kimden kaç TL aldığınıda herkes söylüyor. Benden bu kadar aldı, başkası benden de bu kadar aldı filan diye.. Adam çaldıkları ile şimdi yaşıyor kimsede gık çıkarmıyor. İmar müdürü 150 ev sahibi olduysa o dönemin belediye başkanını sen düşün. Mevcut belediye başkanı hakkındada imar işleri ile ilgili suçlamalar ve zimmete para geçirme ile ilgili ispatlı milyarlarca TL lik suçlamalar var.
Bizim ilçe insanları içinde emekli okumuş çok o sebeple ortaya pislikler dökülüyor. Ama devlet malum olduğundan suçlulara "suçlu" bile diyemiyorsun, suçlu yerine seni içeri atıyor. vs.
.
Son düzenleme : alicemal; 28-01-2023 saat: 17:24.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri