Sayfa 42/661 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon
Arama sonucu : 5287 madde; 329 - 336 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. Her birinin son 12 aylık net karı 60 milyar TL civarında olan 4 özel bankann (2023 yılı için bu rakam %10-20 gibi artacaktır) şu anki piyasa değerleri absürttür, saçmadır. Bu saçmalığın doğurduğu anormal ucuzluktan istifade ederek bankalar bir an önce hisse geri alımlarına başlamalıdır. Temettü filan vermesinler, temettüye harcayacakları parayla hisse geri alımı yapsınlar. Temettülerde zaten bir adaletsizlik var, çifte vergilendirme gibi. Vergisi ödenmiş olan meblağdan tekrar vergi kesiliyor. Alabildikleri kadar hisse geri alımı yaptıktan sonra sermaye azaltımına gitmeliler.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2. Son 2 haftada günlük volatilite %8 e dayandı. Bu durumda yıllık volatilite 8x (karekök 252)= %127 dir. Yani 2023 yılında İSCTR 10.5x2.27= 24 TL'ye kadar çıkabilir. Burası üst limittir. Alt limit ise 10 5 : 2.27= 4.60. Volatilite hesabı böyle diyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Varyans, standart sapma, günlük ve yıllık volatilite benim standart hesaplarımdır ve işlem (al-sat) yaptığım her hissede bu hesapları rutin olarak sürekli yaparım, yaptığım işlemlerde vadeye bağlı olarak bunları baz alırım yani al-sat veya sat-al kararlarımda her zaman bunları kullanırım. Burası bir yatırım ortamı olmadığı için böyle yapıyorum yani treyd edip duruyorum, hele böyle manyak bir oynaklık varsa bu bizim için bulunmaz bir nimettir. Oynaklıklar yani volatilite treydırların ekmeğidir, ne kadar çok oynaklık varsa o kadar çok ekmek vardır.

4. Bu tür ortamlar 3, 4 standart sapmalık olaylardır yani %99.9 ortaya çıkmazlar, binde 1 olasılık var burada yani her 4 yılda 1 kez görülen türden olaylardır bunlar.

5. I suppose that is enough for a weekend's contribution.

Kafanızı bulandırdıysam affınızı dilerim. TH

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Her birinin son 12 aylık net karı 60 milyar TL civarında olan 4 özel bankann (2023 yılı için bu rakam %10-20 gibi artacaktır) şu anki piyasa değerleri absürttür, saçmadır. Bu saçmalığın doğurduğu anormal ucuzluktan istifade ederek bankalar bir an önce hisse geri alımlarına başlamalıdır. Temettü filan vermesinler, temettüye harcayacakları parayla hisse geri alımı yapsınlar. Temettülerde zaten bir adaletsizlik var, çifte vergilendirme gibi. Vergisi ödenmiş olan meblağdan tekrar vergi kesiliyor. Alabildikleri kadar hisse geri alımı yaptıktan sonra sermaye azaltımına gitmeliler.
    Peki bunu yaparken tıpkı diğer patronların yaptığı gibi toplama işini en düşük fiyattan yapabilmek için yatırımcının ümüğünü de sıksınlar mı?

Temettüye niye karşısın acaba oysa senin gibi büyük sermayenin en çok sevdiği şey. mesela 10 mln lot da al-sat herkes yapamaz ama 10 mln lotu alır çekilirsin iyi oranda temettü varsa bu işin stepnesi olur. Ama sen al-sat peşinde olduğun için bu temettü işine gelmez.Çünkü her iyi temettü açıklandığında sen daha yüksek fiyatlarda al-sat yapmak zorunda kalırsın....

Bir diğer bilinmeyen. Bir şirket sadece 1 önceki geçmiş yıl karından istediği oranda bedelsiz verebilir. Tek kural sermaye tavanı yeterli olması ve bölünmüş haliyle hissenin fiyatının 2 lira altına düşmemesidir. Bu da bir nevi temettü sayılır anlayana.

Bunu 5-10 tane kalbur üstü şirket yapmaya kalksa piyasanın önünde hiçkimse duramaz.

Bende şöyle bir hesap yapayım mesela bu sene bankalarda % 25 temettü serbest olsa 15 mlr eder o da lot başına 1,5 tl eder.

Bence maliyeti zaten 2 tl olan uzun vadeli Depeche_Modu mesela bu 1,5 lira temettü onu çok memnun eder. En çok hak edenlerden biri zaten o.

Demek ki neymiş al-sat yapmadan da iyi kazanmanın imkanı varmış.

TH sen treni 2021 aralıkta kaçırdın şimdi istiyorsun ki tren senin istediğin durağa geri gelsin. Sana tavsiye bence biraz parana kıy yukarıdan al.Boşa kendini yorma.

Hele 430 a PGSUS alırım deyip bu fiyatlara ISCTR'ye riw riw etmen bence biraz ayıp oluyor.
    Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 04-02-2023 saat: 17:07.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

7. Mevcut ortamda yani İSCTR gibi hisselerin kelepir fiyattan işlem gördüğü bir ortamda hisse geri alımları her zaman temettü dağıtmaya göre öncelikli olmalıdır. İkinci neden ise temettülerde uygulanan çifte vergilendirmedir. Vergisi ödenmiş meblağı tekrar vergiye tabi tutuyorlar, böylece para gereksiz yere heba ediliyor. Her halükarda mevcut kelepirlik durumunu avantaja çevirmek 1 nolu öncelik olmalıdır, bu fırsat kaçmaz.

8. Benimde tercihim o paranın biz yatırımcılar meletilerek düşükten hisse geri alım olarak değerlendirilmesi şeklinde değil bedelsiz hisse senedi dağıtımı şeklinde olmasıdır. O zaman vergisi de olmaz.

EE tabi bir kesim haksız nemalanırken biz yatırımcılarda mağdur edilmemiş oluruz.Çünkü o toplama işi ŞİŞE de oldu millet yıllarca isyan etti.Şimdi şişe 3 senede 5 liradan 40 lira oldu diye önceki 10 sene azap çeken yatırımcı unutuldu.

Adım hıdır elimden gelen budur.

Not: Fiyatlar ucuz diye krediydi kaldıraçtı bunlar yanlış işler. Onu da belirteyim de.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 42/661 İlkİlk ... 3240414243445292142542 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •