Sayfa 68/1002 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 537 - 544 arası.

Konu: Viop XLVIII

1.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku

Deprem maliyeti hakkında yazacaklarım kaba tahminden ileri gitmez.(yanılabilirim)
    7.7 ve 7.6 ana deprem ve olacaklarla beraber 2 bin cıvarı artçı ile bu bölgedeki evler ayakta kalmaz sanıyorum.
    Kabaca 13 milyon kişinin yaşadığı bölgede köyleri farklı katogoride değerlendirmek lazım.
    Şehirlerde tahminen 2 milyon konut yıkılıp yeniden yapılsa,konut başı arsa hariç,sosyal konut tarzında hane başına 20-25 bin dolar maliyet olsa, 50 milyar dolar tahmini maliyet olabilir.
    Alt ve üst yapı inşaatları (harfiyat-yol-elektrik-su vs.) ile kabaca + 10 milyar desek, toplamda 60 milyar dolar minimum maliyet oluşur.

Ülkemizin en büyük döviz gideri enerji sonrasında faiz gideridir,belki bu gider katı tedbirler alınmazsa daha da artabilir.
    Bu sebeple yukarıda yazdığım Mücbir sebep uygulanmalı.(bence)
    Uygulamazsak bu gün Fransız ın çizdiği karikatürleri daha çok görürüz.

YTD
    Mücbir sebep hali ne demek?

MÜCBİR SEBEP NEDİR? Herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylara deniliyor. Ölüm, iflas, hastalık, tutukluluk, afet ve buna benzer durumlar mücbir sebep olarak sıralanıyor.
    Son düzenleme : dva glaza; 08-02-2023 saat: 02:30.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    AKİNONYA ŞATOSU
    Gönderi
    12,150
    Blog Entries
    1
    Devletler arasında mücbir sebep bence yoktur. Ödemeyemem dersen imf var derler. Sorun yok o para verir sana der geçerler.
    Boşa kafa yormayın bence.

Psikolojik YAS süreci
    1.İnkâr 2.Kızgınlık/öfke 3.Pazarlık 4.Depresyon 5.Kabullenme

3.  Alıntı Originally Posted by secbul Yazıyı Oku
    Devletler arasında mücbir sebep bence yoktur. Ödemeyemem dersen imf var derler. Sorun yok o para verir sana der geçerler.
    Boşa kafa yormayın bence.
    Hukukçu değilim ama mantığım olabilir diyor bana.Olmazsa moratoryum...

CISG
    Son düzenleme : dva glaza; 08-02-2023 saat: 03:22.

4.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Reptilian Planet
    @reptilianplanet
    ·
    15s
    Akdeniz altından ilerleyen yırtılma etna kanalı ile birleşti. Şu an afrika levhasının baskısı ile güneye doğru açılmaya devam etmekte. Bu neden ile yırtılma Muğla üzerinden birleşerek ikaria adası altındaki batıya uzanan yırtılma ile birleşecek yeni kanallar açılacak.

Daha fazla genişleyen yırtılma parçalanarak Malatya Elazığ ve Diyarbakır üzerinden ilerleyerek devam etmekte. Güney de ise Hatay üzerinden akdeniz dibindeki etna kanalı ile birleşti ve daha fazla genişleyerek ege izmir üzerinden istanbul a kadar ilerleyecek.

https://twitter.com/reptilianplanet

Bu adam uçuk kaçık gibi görünse de 1 yıldan uzun zamandır felaketler için uyarıyordu ,hala uyarıyor.
    At-ata tura - tut-tuta-tura mı,başka 1 yerlerden mi bilgileniyor?

YTD

SLM....

Forumdaş.....bu manyağın tivittırını buraya koymanın....ne sana...ne bana....nede birbaşkasına faydası olmaz.....zararı olur.....!!!!!!!!!!!!

5.  Alıntı Originally Posted by baddog Yazıyı Oku
    SLM....

Forumdaş.....bu manyağın tivittırını buraya koymanın....ne sana...ne bana....nede birbaşkasına faydası olmaz.....zararı olur.....!!!!!!!!!!!!
    SLM.
    baddog, Bende temkinli yazdım ama ne bileyim işte....

6.  Alıntı Originally Posted by dva glaza Yazıyı Oku
    Hukukçu değilim ama mantığım olabilir diyor bana.Olmazsa moratoryum...

CISG

moratoryum

1.
    ECO.
    bir ülkede, savaş durumu ya da benzeri olağanüstü dönemlerde, devletin ödeme süresi gelmiş borçlarını yasayla ertelemesi.
    2.
    TİCARET TERİMİ
    borçlunun, borcunu ödeyemeyecek durumda olduğunu bildirerek, alacaklıya ödeme planı önermesi.
    Son düzenleme : dva glaza; 08-02-2023 saat: 03:05.

7. Kardeşim ve oğlumla birlikte bir ilçe belediyesinin İstanbul'dan deprem bolgesine gidecek halktan gelen yardımların bebek bezinden çocuk ayakkabısına, iç çamaşırı, bere, çorap vs. ayrıştırılması, paketlenmesi, kolilenmesi ve tırlara yüklenmesinde bir süre çalıştık. 150-200 kişilik kadınlı erkekli grubun sıkı bir çalışmasıyla kısa sürede binlerce koli, çuval giysi paketlendi ve gonderilmeye hazır duruma geldi. Cemevlerinden gelen yardımlarda vardı. Üstelik onlar yardım merkezine gelmeden ayrıştırılmış, kolilerin üstüne içinde neler olduğu yazılmıştı. Bir basit yardım merkezinde bile ülke insanının yardımlaşmasına, çırpınmasına şahitlik edince bu ülkenin içinde bulunduğu durumu hak etmediği düşüncesine kapılıyorsun. Tv'lerde bazı uzmanlar deprem bolgesi ekonomisi açısından gereken yardımın nakdi olması gerektiğinden bahsediyorlardı. Doğru, olabilir, fakat son 4-5 yıldır hergün ağırlaşan şu ekonomik şartlar olmasa bu millet onu da yapardı diyorum, ki az çok durumu olanlar yapıyor gücü miktarınca, elinden geldiğince. Bosna, Çeçenistan, Kosova savaşları'nda, iç deprem felaketlerinde az çok gorev aldığım savaş mağdurları ve felaketzedeler için kurulmuş yardım kuruluşlarından beri bu milletin mağdura, mazluma yardım için nasıl katkıda bulunduğuna şahidim.

Dileğim bu son felaket olsun, çekilen son azap olsun. Ders alınsın ve onlenebilir felaketlerde onbinlerce can kaybetmek kaderimiz olmasın.

8.  Alıntı Originally Posted by Lucky Player Yazıyı Oku
    insanlar orada enkaz altında kimi ölü kimi yarı diri bekler iken, aileler yakınlarının cesetlerine sarılır iken, yaralılar hastanelerde can çekişir derman bekler iken siz hangi vatanının evladısınız da çıkıp sokakta şurda burda orda kar topu oynayabiliyorsunuz, ahlaksızlar vicdansızlar. ülkede milli yas ilan edilmiş ne demek bilmiyorsun, bayrak yarıya inmiş ne demek bilmiyorsun, ulan can ölmüş can 5000 den fazla insan vefat etmiş bunu da mı anlamıyorsun. ben sana hangi sıfatına binaen nasıl hakaret edeyim. sıfatını tanımlayamıyorum ki senin. yuhlar olsun yuh yuh

Slm.....

Alkışlıyorum sizi ....güzel insan....!!!!!!!!!!!!!.....

Hatırlatmak isterim.....siz....sen.....ben...biz....bizler...b izim gibi insanlar.....bu ülkede az....yok oldular.....yok olduk.....!!!!!!!!!....

Ben bu ülkenin ne olduğunu....bu ülkede bizi kimlerin yok ettiğini söylerimde....yazamam.....ben bu ülkenin kimlerin ülkesi olduğunu....yazarımda yazamam....bu ülkenin kimlere kaldığını yazarımda...yazamam....!!!!!!!!!!

Birisi birileri siler....yetmedi kodes....bayyyyy....bay bay......bizinis....!!!!!!!!....??????????????*... .......

Sayfa 68/1002 İlkİlk ... 1858666768697078118168568 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •