Sayfa 445/1005 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 3,553 - 3,560 arası.

Konu: Viop L

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
     Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    evet bir işçi maasşı 15 bin tl en dusuk deniyor ya o sadece maas onun dısında 4 tane yarım maas 2 tane tam maas artı yol artı yemek artı giysi yardımı (boyner den 5 bin lik cek gibi ) artı sosyal haklar ile bir daire baskanı kadar maas alıyor bu işçi ... bu işçi arkadasların cogu sınavsız,torpiller ve düsük tahsille işe giren ve ofis ortamında bir kısmı calısan arkadaslar ... oyle arazi de madende calısan isci diye kafanızda canlandırmayın onlar cok az .... yani yeni KPSS ile okuyarak devlete giren memur arkadas 11,300 tl alıyorken sana çayı getiren masanı temizleyen adamın en düsük aylıgı nerdeyse 23-25 bine geliyor ha eski iscleri soylemiyorum onların emekli aylıgı bile 25 bine yakın ki calısırken genel mudurden fazla alanlr dahi var )
    Aynen böyle...Ögretmen -10 yılın altındaki 15.000 alırken işci 24-28 bin alamaz...

Dediğin gibi bunlar madende ,kömürde çalışan değil..Akrabamdan biliyorum..Park bahçe gezenler var...Eğitim yok-kpss yok ama para gani..buna mutlaka düzenleme gelmeli..

Emekli işci 22.000 alan var...ama 30 yıllık emekli öğretmen 14.000 alır...

sonra memleket neden gelişmiyor...

2. Tabiiki de üüüle olucak, boyuna kazanacak. Napalım herif kazana düşmüş, çok sanslı
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Kömür madeninde çalışan-ağır işte çalışana ver..ama bu ağır işte çalışanlar %10 geçmez..DSİ ambar memuru olup işci olan kaç tane yakın bilirim...Maaşları kamuda çalışan avukat-mühendisten fazla..

4.  Alıntı Originally Posted by lemur Yazıyı Oku
    evet bir işçi maasşı 15 bin tl en dusuk deniyor ya o sadece maas onun dısında 4 tane yarım maas 2 tane tam maas artı yol artı yemek artı giysi yardımı (boyner den 5 bin lik cek gibi ) artı sosyal haklar ile bir daire baskanı kadar maas alıyor bu işçi ... bu işçi arkadasların cogu sınavsız,torpiller ve düsük tahsille işe giren ve ofis ortamında bir kısmı calısan arkadaslar ... oyle arazi de madende calısan isci diye kafanızda canlandırmayın onlar cok az .... yani yeni KPSS ile okuyarak devlete giren memur arkadas 11,300 tl alıyorken sana çayı getiren masanı temizleyen adamın en düsük aylıgı nerdeyse 23-25 bine geliyor ha eski iscleri soylemiyorum onların emekli aylıgı bile 25 bine yakın ki calısırken genel mudurden fazla alanlr dahi var )
    Bu dengesizliklere sebep olanın üzerine aldığı kul hakkının haddi hesabı yok...

5.  Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    Aynen böyle...Ögretmen -10 yılın altındaki 15.000 alırken işci 24-28 bin alamaz...

Dediğin gibi bunlar madende ,kömürde çalışan değil..Akrabamdan biliyorum..Park bahçe gezenler var...Eğitim yok-kpss yok ama para gani..buna mutlaka düzenleme gelmeli..

Emekli işci 22.000 alan var...ama 30 yıllık emekli öğretmen 14.000 alır...

sonra memleket neden gelişmiyor...
    Mesele son sorudan çok öte hale geldi...

Bütün düzenin içine etmek bu kadar kolay mı?

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Bu zamla işcilerden de kaptı oyları, santrançta en vurucu hareket bu oldu son hafta golü ile
    o iş öyle değil işçilerin çoğu bağlı bulundukları sendikalardan %45 zam alacaklarını 1 aydır biliyor .
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

7.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    o iş öyle işçilerin çoğu bağlı bulundukları sendikalardan %45 zam alacaklarını 1 aydır biliyor .
    Olsun
    Ben yeni öğrendim, fışkırt palacım
    Hamdım Piştim Yandım

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Sanko resmi teminatı uygulardı..o da 2 kat yaptı..yani 20 kontrat için neredeyse 300.000 olmalı...

VİOB işi yakında biter...

Sayfa 445/1005 İlkİlk ... 345395435443444445446447455495545945 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •