Diyelim eskiden 40 Bin TL lik nakit avans çekiyordun.
Şimdi hiçmi çekemiyorsun ? Yoksa yarısı kadar mı çekebiliyorsun?
Sonuçta piyasa daralacak gene.Nakit avans gene piyasada harcanacak sonuçta.
İnsanlar bu avansı ya çocuğuna harçlık veriyor yada ufak harcamalarında kullanıyordu kredi kartını kullanamayacağı yerlerde.
Bence bu karardan en çok küçük esnaf olumsuz etkilenecek.
Yok abi nakit avans olarak isteğinde limit eksi 35 bin oluyor. Yani vermiyor. Ama alışverişte limit var tıkır tıkır işliyor. Orası yol oldu tüm bankalar benim gibiler orayı yol yaptı. BDDK da orayı tıkadı. Şimdi el mecbur ya dolarlan kredi borcunu kapayacak ya müşteriye al dolarını yoksa polis çağırırım diyecek. Yada tıpış tıpış bozduracak. Çok daha önce Denizbey bu konuda bankalar borcu çevirmek yerine kredi borcunu öder piyasa için sıkıntı olur demişti. Tabi bunlar yabancı yada özel bankalar için kamu bankaları %10 USD faizi ile kredi çekiyordu. Dün yada önceki gün Vakıfbank libor+%4,5 + bilmem ne ile kredi buldum demişti.
Vay be forum yine muhalefete devam edecek. Ben Kemal gelemiyorum. Anketlerde en iyi kim. Ben sinan oğanı bildim. Gerisini yanıldım.
Serbest piyasada taze soğan 20.500 satış 20.250 alış.
Bu %1,36 li nakit avans yolunu ilk kullananlardanim bu yolla bütün %3 lu kredileri kapattım. Bunun tek sıkıntısı 12 ay vadeli olması. Benim 12 ay taksit var bunun yarısı şuan ki maaşım kadar. Düğüne kadar onlar biter rahatlarim.
Yer İmleri