Sayfa 37/342 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon
Arama sonucu : 2734 madde; 289 - 296 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

2. 3.2 Milyar T L halka arz geliri 2.dönem bilancoya yansicak dimi ? bu bilanco 1.Dönem olması lazim tahmini halk arz gelirini özsermaye atsak defter değeri 44 45 TL ye gelir 1 defter değeri bakkal hesabı ikinci dönem bilancoda gorucez , yatırım tavsiyesi deildir...
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

3.  Alıntı Originally Posted by Bay Tomi Yazıyı Oku
    3.2 Milyar T L halka arz geliri 2.dönem bilancoya yansicak dimi ? bu bilanco 1.Dönem olması lazim tahmini halk arz gelirini özsermaye atsak defter değeri 44 45 TL ye gelir 1 defter değeri bakkal hesabı ikinci dönem bilancoda gorucez , yatırım tavsiyesi deildir...
    Evet hocam işlem 5 Mayısda gerçekleşti . Bu yüzden 2. Çeyrekte göreceğiz arzın etkisini.

4.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    Şirketin borçları cıddı manada artmış gözüküyor,bence nakit falan vermesin vereceğe kuruşları şirkette tutup nakıt akışını kontrol etsin !! Borçların stoklardan kaynaklandığı söyleniyor!! Bilanço incelmesı güçlü olan bır arkadaşımız inceyip bılgı verıse faydalı olur ,stoklarla ılgılı avans ödemeleri de olmuş sanırım , nede olsa konkordato geçmişi var şirketin ,, ayrıca basıt bır depolama alanı için 1.400 bın artı KDV artı enflasyon farkı vs diyerek ödeme yapılması hoş değil , yıllıkta devasa para yapar bu , bu parayıda yan şirkete aktaracak muhtemelen !! Keko incelemeni tavsiye ederim her nekadar prımsız olsada dıkkat etmek te fayda var !!
    Depolama alanı aylık 1.7 milyon çok fazla görünüyor..yalnız buna rağmen kesin fiyat sisirmedir diyemeyiz...çünkü patron herşeyi üsülüne göre yapmış görünüyor...SPK lisanslı bir değerleme şirketine degerletmiş tam 25 dönümlük bir yer...agresif büyüyen bir şirket için inşaatlar ile uğraşıp zaman kaybı yaşamak mantıksız görünebilir...üç ayda bu çeyrekte 99 milyon gelecek üç ayda belki de 200_250 milyon kar yapacak bir şirketten üç ayda 5 milyonun kira gideri olarak çıkması çok da abartılacak bir durum değil...
    Kaldı ki çalmak istese patron her türlü bilanço oyunları ile çalabilir..

Eğer ortada bir Başarı varsa bu tür şeyler görmemezlikten gelinebilir..çok beğendiğimiz gesan patronları bile gesanin fiyatı 250 lere çıktığında 2.5 milyon adet hisse satmadı mi ?? Çok dürüst patron arayacak olursak 600 adet borsa şirketinden 10 tane dürüst patron bulamayız..
    Ülkemizdeki anlayış da bal tutan parmağını yalar şiarı değil mi?? Bu hükümet çalıyor dediğimizde ama çalışıyor denilmiyor mu ??
    Kısacası kiraya verilen yerin adaletli bir fiyat olduğunu biz bilemeyiz..çünkü hiç bir fikrimiz yok..zanimiza göre de bir karar veremeyiz..doğrusunu öğrenmek için gerçekten birinin gidip araştırması gerekiyor..eğer ki doğru bir fiyatlama değilse de bence ortada bir başarı varsa bu tür küçük şeylere müsamaha gösterilebilir...yeter ki şirket agresif büyüsün,kar etsin ,yatırımcısına kazandırsin ..kimse sütten çıkmış ak kaşık değil..
    Ben büyüme potansiyeli ile olası dürüst olmayan bu kiralama işini teraziye koyduğumda büyüme potansiyelinin şu anda ağır bastığını düşünüyorum...panel kapasitesi ile lityum pil üretim potansiyeli ile enerji depolama işleri potansiyeli ile henüz yeterince prim yapmaması ile tutulmaya layık görüyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. Dürüst olmayan patron her türlü çalabiliyor...bir örnek vbtyz şirketinden vereyim..normalde bu şirketin net kar marjı %10_15 tır..ben bu şirketin bilancolarina güvenerek aldım..ama patron dürüst çıkmadı..bu yıl ilk çeyrekte geçen yılın tüm cirosu olan 766 milyonluk ciro yapmış iken yaptığı kar 17 milyon geldi...net kar marjı %2.5 oldu...eğer her zamanki gibi %10 kar marjı yapsa 76 milyon kar yapacak ve geçen yılın tüm karını tek çeyrekte yapacaktı..ama olmadı ...nasıl yaptıysa muhasebe oyunları ile karı 17 milyon gösterdi...buna benzer patron çok var..yani hırsız evin içinden olursa gerekirse bacadan mal kaçırır..engellemek mümkün değil...cw enerji şirketi patronları twiteerde güzel paylasimlar yapıyorlar...ben biraz da gesanin patronlarına benzetiyorum ..ufuklari geniş..vizyoner bir yapıları var..ben şans vermeyi uygun görüyorum...gerisi de nasiptir...

İki gündür yollardaydim...yeğenim evleniyor düğünlerine gittim...bu yüzden foruma geç katılım gösterdim..kusura bakmayın..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. Keko Allah mesut mutlu etsin yegenlerını ,, şirket konusunda da haklısın ama ben pek masumca görmedim ülkede resmi enflasyon bile yüzde ellının üzerinde ,,enflasyon farkını da koy aylık 2.5 milyona denk gelir minimum ,devasa bir para aslında !! Patronun geçmişide biraz şaıbelı olunca yapılan yatırımlara vs çok dıkkat etmek gerek ,, cambaza bak diyerek malı da götürebılırler ,, ben dıkkat edılmesı tarafındayım , hısse prımsız sektör güzel umalım kı patron dürüst davransın ve gesanın yolunu izlesın ,kendısı de ky de para kazansın !!

Burada goy goycu bıtmez almıştır bin ıkı bın lot düzer akşama kadar methıye bizim onlarla işimiz olmaz , 2019 konkordato ilan etmiş sonra geri çekmiş bır patron var karşımızda ,, nakıt akışını da pek iyi idare ettığı söylenemez ,, bızıde burada tutan hıssenın prımsız ve sektörünün güzide olması , gerıye kalan tek şey dürüstlük ve ıyı yonetım bakalım burada sınıfı gecebılecek mı !!!
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

7.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    Keko Allah mesut mutlu etsin yegenlerını ,, şirket konusunda da haklısın ama ben pek masumca görmedim ülkede resmi enflasyon bile yüzde ellının üzerinde enflasyon farkını da koy aylık 2.5 milyona denk gelir minimum ,devasa bir para aslında !! Patronun geçmişide biraz şaıbelı olunca yapılan yatırımlara vs çok dıkkat etmek gerek ,, cambaza bak diyerek malı da götürebılırler ,, ben dıkkat edılmesı tarafındayım , hısse prımsız sektör güzel umalım kı patron dürüst davransın ve gesanın yolunu izlesın ,kendısı de ky de para kazansın !!

Burada goy goycu bıtmez almıştır ben ıkı bın lot düzer akşama kadar methıye bizim onlarla işimiz olmaz , 2019 konkordato ilan etmiş sonra geri çekmiş bır patron var karşımızda ,, nakıt akışını da pek iyi idare ettığı söylenemez ,, bızıde burada tutan hıssenın prımsız ve sektörünün güzide olması , gerıye kalan tek şey dürüstlük ve ıyı yonetım bakalım burada sınıfı gecebılecek mı !!!
    Sektör geçmişte cansız idi talep yoktu bu yüzden de üretim çarklarını çevirmek zordu..aradan 4 yıl geçmiş ..her türlü geçmiş sıkıntıları atlatmış olmalı ...bu gün talebin zirve yaptığı bir vakitte bu sektörde zarar etmek mümkün değildir...birazcık da dürüstlük varsa güzel yerlere gider...twiteerdaki paylasimlarindan pozitif bir görüşe sahip oluyorum..ben şans verilip sabır edilmesi taraftarıyım..sektörde ar ge si güçlü,bazı ürünleri kendileri üretiyorlar...bazı ürünlerde de rakiplerinden pozitif farklılaşmış..buda onu öncü yapmaya yetiyor...

Dediğim gibi ben şans vermeyi uygun görüyorum..büyümesini merakla izlemek istiyorum...özelikle arz gelirleri ile birlikte finansal olarak büyük rahatlamalar görülecek...gelen nakitler ile ayrıca güçlü yatırımlar yapılabilecektir...yine bu arz gelirleri ile net kar marjı ciddi bir şekilde artacaktır..bu artış oldukça heyecan verici olacaktır...

Sayfa 37/342 İlkİlk ... 2735363738394787137 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •