Sayfa 452/674 İlkİlk ... 352402442450451452453454462502552 ... SonSon
Arama sonucu : 5391 madde; 3,609 - 3,616 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 31 Mayıs % 25,77. 1 Haziran 2023 % 24,97.
    Fark % -0,80. Hisse kapanış 47,70 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

2. Tahtacı arkadaş ya biz burada çat çat diye herkesin baka kalacağı bir yükseliş hiç göremeyecekmiyiz ya. Harbiden nasıl bir kafa yapın var anlamış değilim.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

3. Savunma sanayi ihracati Mayis aylik %68,8 yillikta ise %22.5 bir artis oldu. ..2023 6 milyar dolarlik hedef adim adim yaklasiyor.

Aselsanin %15 istiraki oldugu Roketsan bile bu yil en az 500 milyon-$ ihracat hedefliyor. Yani ...Aselsandan daha cok.

2-3 yil sonra sektor 10 milyar-$ dolar yillik ihracat hedefini cok rahat gerceklestirecektir.
    Simdilik yillik 1 milyar-$ dolari askin yillik ihracati ile sektorun lideri Baykar dir. Helal olsun. Hakkiyla elde ettiler bu basariyi.

Ancak bir kac yil sonra sektorun esas ihracat lideri Aselsan olacaktir...su anda ihracat potansiyeli yuksek, test ve gelistirme sureci bitmek uzere olan yada simdilik seri uretim kapasitesi sinirli oldugundan teslimat onceligi TSK ya verilen onlarca pahali sistem ve silah var. ...

Mesela tek bir yuksek irtifa uzun menzili SIPER hava savunma fuze batarya sisteminin degeri 1 milyar-$ degerinde olabiliyor.

Dunyada bir tankin, elektronik ve digital bilesenleri , atis, kule, AKKOR gibi 6-7 farkli kisimdan olusan entegre bir sistemi ayni firma catisi altinda uretebilen tek firma kabiliyetine ulasmayi basardi.

Gerek ozel gerek kamuda yurutulen butun savunma projelerinde Aselsanin parca tedarigi yapmadigi neredeyse bir proje yok gibidir.

Aselsanin diger butun ozel ve kamu savunma sektorlerinden en buyuk farki tek bir segment degil hava, deniz kara olmak uzere her alanda uretim yapabilmesidir. Bunun yani sira uzay, haberlestirme, enerji, ulastirma, saglik gibi sivil sektorlerdede kritik urunlerdede epey ilerleme elde etmesidir.

Ornegin, Karsan ve Temsa ile birlikte projelendirdikleri elektrikli minibus ve otobuslerin motor ve guc aktarim sistemleri sureci cok iyi gidiyor. ...

Zamani geldiginde hem yurt ici hem yurt disi cirolarinda Aselsan diger butun kamu ve ozel sirketleri fersah fersah geride birakacaktir. 2030 kadar Borsanin amiral gemisi olmasini bekliyorum.

Simdilik tahtayi kontrol eden bir grupla basimiz dertte oldugunu biliyoruz.....Bu oyle klasik bir mal toplama isine pek benzemiyor.
    Tahtayi tam kontrol etme amacli Daha derin bir meseleye benziyor gibi geliyor bana...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    Yeni bakan Aselsan ailesinden

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Mehmet Fatih Kacır getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır oldu.

Kacır, 1984 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Ortaokul ve lise eğitimini İstanbul Erkek Lisesinde tamamladı. 2003'te üniversite giriş sınavlarında Türkiye 12'ncisi oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminden 2008 yılında onur derecesiyle mezun olan Kacır, üniversite eğitimi sırasında öğrenci temsilciliği yaptı ve disiplinlerarası araştırmalar ve proje yönetimi eğitimlerine öncülük etti. Kacır, üniversite mezuniyeti sonrası girişimci olmayı seçti, kurucusu ve yöneticisi olduğu şirketlerde faydalı model ve endüstriyel tasarımlar geliştirerek yenilikçi uygulamalara imza attı.

Girişimciliğin yanında sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol alan Kacır, kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 2018 yılına kadar sürdürdü.

Kacır, DENEYAP Teknoloji Atölyeleri kurulmasının, özel yetenekli öğrencilere yönelik sürdürülen "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı"nın, Bilim Merkezi ve Girişim Merkezi programlarının, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST'in öncüleri arasında yer aldı. 2018'de TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olan Kacır, 31 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanı Kararıyla Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığına atandı. Bakanlıkta, Milli Teknoloji Hamlesi ve stratejik dönüşüm politikalarından sorumlu olarak görevini sürdüren Kacır, Milli Teknoloji Genel Müdürlüğü, Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Uzay Ajansı çalışmalarının koordinasyonunu yürüttü.

Kacır, bakan yardımcılığı görevinde, TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanlığı, 81 ilde gerçekleştirilen DENEYAP Türkiye Projesi'nin yönlendirme kurulu başkanlığı, teknoloji seviyesi yüksek ürünlere ve yenilikçi teknolojilere yönelik Ar-Ge ve Yatırım Teşvik Programı olan Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Program Komitesi Başkanlığı, Araştırma Altyapıları İzleme ve Yeterlik Değerlendirme Komitesi Başkanlığı ve Ulusal Teknoloji Girişimciliği Konseyi Başkanlığı görevlerini üstlendi.

https://www.ekonomim.com/gundem/sana...-haberi-696764
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

5. Vay sayın Ata_306 seni buralarda görmek güzel.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,428
    ASELSAN yabancı oranı 2 Haziran % 24,12. 1 Haziran 2023 % 24,97.
    Fark % -0,85. Hisse kapanış 49,06 TL (Kaynak İş Yatırım).

Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

Günün en harika haberi, Haluk Görgün den ASELSAN kurtuldu. Zaten hiç bir zaman ASELSAN için çalışmamıştı.

Haluk Baykara çalışmasının karşılığını savunma sanayi başkanı olarak aldı. Umarım yeni gelecek olan yönetim kurulu başkanı aynı hatayı tekrar etmez ve gerçekten ASELSAN yönetim kurulu başkanı olur.

Sayfa 452/674 İlkİlk ... 352402442450451452453454462502552 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •