Sayfa 143/342 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon
Arama sonucu : 2734 madde; 1,137 - 1,144 arası.

Konu: CWENE - CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ

1. Adam para bağlamamış ki 450 milyon ipotek var onlari kaldıracak ki onlarifa uzun vade kredi ile rahat rahat kaldırır çünkü yeni sahibin kredibilitesi var.
    6 ay geri ödemesiz 17 ay taksit yani 2 yıl vade ile alınmış, USD hergun yüzde 1 artarken 2 yıla o para cücük kadar kalır, çerez parasına adam 2. Fabrikayı kurmuş olur.
    Haber olumlu da tahtacı gıcık illa silkeleyecek 100 TL den beridir böyle, akşama kadar baskila son 30 dk kopar götür ama endeksin yüzde 6 çıkışını yedi kitapsız orası sıkıntı.

2. Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

3.  Alıntı Originally Posted by e.yegen Yazıyı Oku
    arsa yarısı peşin kalanı 6 ay sonra 17 taksitle %15 iskontolu almış TL bazında patron en azından kasada tutup sövüşlememiş ytd
    Hocam sövüşleyecekse veya böyle bir amacı varsa vay halımıze !!şirketler yeni yatırımlar için büyümek için halka arz olurlar,alanı teknolojı olan bır şirket bu alana yatırım yapmalı diyor aklım bilemedim , önemli olan bu yatırım bilançoya ne zaman yansıyacak ,atıyorum üç yıl sonra geri dönüşü olursa benim için iyi bir yatırım olmaz !! Çünkü ben üç yıl cwene tutmam hedef fiyatım 300/400 arası bir yerdi maksimum; ama bu fiyatı bılançolar ile desteklemelı bu yatırım para çıkışına neden olur kısa vade için bakalım bılnçoya nasıl yansıyacak bu yıl için !!!Diğer yatırımlar için de kaynak gerekecektir arz gelırlerı dıkkatlı harcanmalı ,!!Arz gelırı cash para borçsuz harçsız elınde nakıtın var nakıt bulmanın bukadar zor olduğu dönemde !!
    Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
    " Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."

4. Cw bugün yarın kendini gösterecektir diğerlerinden ayrılacak bu Eupwr aşağıda bizi de çekiyor ama tahtacı bu fırsatı kullanıp toplamaya devam edecektir bana göre çok zamanı kalmadı en kısa zamanda 200üstüne 240 ila 270 arasında bir yere gidecek sonrası 360 400 arası bekleyip görecez
    Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

5.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    Hocam sövüşleyecekse veya böyle bir amacı varsa vay halımıze !!şirketler yeni yatırımlar için büyümek için halka arz olurlar,alanı teknolojı olan bır şirket bu alana yatırım yapmalı diyor aklım bilemedim , önemli olan bu yatırım bilançoya ne zaman yansıyacak ,atıyorum üç yıl sonra geri dönüşü olursa benim için iyi bir yatırım olmaz !! Çünkü ben üç yıl cwene tutmam hedef fiyatım 300/400 arası bir yerdi maksimum; ama bu fiyatı bılançolar ile desteklemelı bu yatırım para çıkışına neden olur kısa vade için bakalım bılnçoya nasıl yansıyacak bu yıl için !!!Diğer yatırımlar için de kaynak gerekecektir arz gelırlerı dıkkatlı harcanmalı ,!!Arz gelırı cash para borçsuz harçsız elınde nakıtın var nakıt bulmanın bukadar zor olduğu dönemde !!
    iyi düşünürsek depolama alanı fabrikanın yanıbaşı işi büyütecek fabrika güneş paneli talebini sarj istasyonu gelecekte talebe yetişemeyeceğinden bir yerden başladı borsaya açılırken bunlar planlanmış olabilir en kolay para kaynağı borsa ilave para talebinide belki gesan gibi yukarı çekecek patron aldığı 1.3 milyon lotu oradan by satacak her şey olabilir..

6. Adam 850 ye arsayı alıyor 450 ipotek var kaldı 400 onunda yarısını peşin verse 200 milyon TL kalan sittin sene vade.
    İpotek kaldırması kolay ipoteğin ufak bir kısmını ödersin kalanida uzun vade taksit yaparsın arsada hiçbirsey kalmaz.
    Gelecekte bu şirket banka kredisi kullanacağı zaman bu arsa altın değerinde olur, bankalar şirketlere sen ne güzel sirkrtsin diye kredi vermez mal varliklarina bakar, büyümek istiyorlarsa mal varlığı almak zorundalar.
    Sonuç Tarık baskan çıksa bir iki kelam etse , şurayı bundan dolayı aldık dese soru işaretleri ortadan tam kalkacak.
    Normalde o fabrikanın içine scooterla girer burayı aldık , şöyle bir üretim tesisi yapicaz derdi bakalım kap bekler gibi twit bekliyoruz.

7. Bi kere kendi fabrikasının dibinde bu arsa ve fabrikayı alması muhteşem bişey sırf bu yüzden fazladan 50 100 milyon para verebilirdi ki vermemiş üstüne 150 milyon iskontolu almış bunun sebebide karşı tarafın borçlara baş edememesi yani karşı tarafın borçlu olması bize +200 250 milyon yazdı
    Yazdıklarım beni bağladığı gibi al sat tut tavsiyesi de değildir

8.  Alıntı Originally Posted by kwon3 Yazıyı Oku
    Keko bence erken bir adım oldu ,sasa ile kıyas nekadar doğru bılemıcem ,orada patron faktörü çok ayrı bir muvzu idi buradakı patronun da öyle davranıp davranmayacağı önemli olan ,bu şirketler teknolojıye yatırım yapmalı ve değer üretmelı , toprağa bu denlı büyük meblağlar teknolojı şirketlerının bağlaması nekadar doğru orasını tam kestırmek zor ,, geçen kıralama yapmıştı madem böyle bir ihtıyac var başka kıralama da yapılabılırdı , sektörde sürekli yenı rakıpler çıkmakta ve panel üretıcılerınin kar marjları düşmekte ,elbette sadece bır panel üreticisi değil cween başka kalemlerden de kar yazıyor ama ben şahsen bu denlı büyük bir meblağın bu arazıye bağlanmasını olumlu karşılamadım zaten şirketin nakıt akışını yönetmekte sorunları varken ,,,işleri büyütmek için arz geliri dışında başka fınansman ihtıyaçları doğabılır buda borçluluğun artması demek ,, yıne de ıyı tarafından bakalım ,,,tahtacı beyin nasıl bakacağı da önemli tabi !!!
    hiç bir şey yapmasa bile !! toprak yatırımı hiç bir zaman zarar ettirmez...dünyada üretilemeyen tek şey topraktır...insanlar hızla çoğalıyor ama toprak aynı..o yüzden de toprak kadar değer kazanan bir şey yok...ödeme taksitleri bittiğinde istediği zaman çok karlı satabilecektir...

yalnız şirket bunu yatırımlar için alıyor arkadaşlar...gerekli planlamalar yapılmış olmalı...sektör canlı...şirket güçlü...ufukları geniş ve vizyonerler...bizim bilmediğimiz ama onların çok bildiği şeyler var...ben güveniyorum...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Sayfa 143/342 İlkİlk ... 4393133141142143144145153193243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •