Originally Posted by
Batman
Ali cemal abi selamlar
Umarım iyisindir sizden istek parçam var bugün
Mevzu Yaser Arafat. İnternette kızının paris ten mezun olduğu londra da sokağı olduğu Filistin yönetiminden karısının 10 bin euro aylık aldığı avrupa da gayet lüks yaşadıklarını okudum. Filistine yapılan yardımları indiragandi ettiği bu sayede milyar dolarlık serveti olduğundan bahsediliyor.
Yaser arafat ın kime neye hizmet ettiği konusunda büyük resme ışık tutar mısın abi? bi şekilde siyonizme mi hizmet etmiş oluyor halkın adamı arafat. Artık nerde halk adamı görsek arkamıza duvarı alacak noktada mıyız?
Saygılar
Soru bu sefer tam olarak bilmediğim yerden geldi. Genel yorum yapacak kadar bile bilmiyorum.
Yazılanlar bazen doğru çıkıyor bazen yanlış. Kim kime çalışıyor bilmek için çok derin veriye sahip olmak gerekiyor.
Mesela bizde TÜRKÇÜ, Milliyetçi bir parti kuruldu. Alparslan Türkeş kurdu. Kuruluş Amaçları Türkiyeyi Türk soyundan gelenlere teslim etmek, Türk birliği kurmak, Türklüğü geliştirmek vesaire vesaire. Yani bu ülkedeki hatta dünyadaki en baba ve hakiki Türkler bunlar.
Türkeş Türk değil. Türk soyundan gelmiyor. İngilizlerin işgalindeki Kıbrıs da doğmuş büyümüş yetişmiş. Amerikada eğitim aldıktan sonra gelip MHP yi kuruyor. Parti kuranların pek çoğu Amerika İngltere eğitimli, bir kısmıda Türkiyedeki Amerikan İngiliz okulları mezunu. Bir kısmıda siyonist vakıfları bursları ile okumuşlar. Birden bire bol para desteğine kavuşup parti kurup, medya desteği ile ünleniyorlar.
Türkeş diyordum, Tipe bakarsan orta doğulu. Türkler Asya ırkı yuvarlak hatlara sahip beyaz tenli çekik gözlüdür. Türkeş ise tip olarak Türkle uzaktan yakından alakası yok. Melez bile değil. İsrail bölgesinde yaşayanlara benziyor. Sonra MHP başında kim var Bahçeli. Kendisi Ermeni. Diğeri kim Akşener. Akşenerde MHP militan eğitiminden geçmiş biri, Ermeni.
Peki bunların ortak özelliği ne? Amerika ingiltere ile ortak eylemler yapıyorlar, ortak politikalar yürütüyorlar yine amerika ve ingilterenin kurduğu tarikatlarla birlikte iç içeler.
Türkiyeye en büyük zararı verenler bunlar ama ağızlarından Türkçülük, Milliyetçilikten başka laf çıkmaz.
Bunların hepsi batı projesi. Gizli ibrani veya ermeniye parti kurdurup, "sizde milliyetçilik oyunu oynayacaksınız, oradan oy alacaksınız" diye örgütlemiş, para vermiş, desteklemiş, beslemişler. Solu, sağı, ileriyi, geriyi hepsini batılı gizli servisler kuruyorlar. Bir tek CHP yi kurmuyorlar ama Atatürk sonrası kolayca ele geçiriyorlar.
Medya batı ülkelerinin emrinde olduğu için, gerçekleride öğrenemiyorsunuz. Gerçeği biri bi şekilde duyursa medyada hemen yaygara başlar "komplo teorisi bunlar" diye.
Bişey bilmiyorum dedim ama amma çok yazdım. Tehlikelide bir yazı oldu ama chp yede çaktığımdan belki kimse bulaşmaz.
Son bir ek daha yazayım buda dolaylı ama önemli veri. Bir kaç haftadır bunun üzerinde düşünüyordum, ayrı bir yazı konusu aslında.
Yöneticiler genelde farklı bir türdür. Tür demek doğru olmadı ama yöneticiler nasıl desem okuyanlar içinde yöneticilerde olacak ama yazmam lazım.
Bir yere yönetici lazımsa en önde en işe yaramazla en boşlar koşturur. Dolu olanlar, dürüst ve kapasiteli olanlar hemen hareketlenmezler çünki yöneticiliği sorumluluk olarak görürler. Kafaları çalışan kesim yönetici olmak pek istemezler. Ancak mecbur kalırlarsa isterler. Örneğin Ankarada dairem vardı, yönetim daire sahiplerini soyuyordu. Mecbur kaldım yönetime denetçi olarak girmeye ve soygunu ortaya çıkarıp paranın çoğunu geri aldım. Mecburdum yönetime girmeye, sonrada daireyi satıp kaçtım. Eminim benden sonra aynı hırsız yöneticiyi yine başa geçirmişlerdir.
Ne diyordum, akıllı adam yönetmek istemez, yük olarak görür. Kısa keseyim, boş beleş kafasız insanlarsa direk yönetime atlamaya çalışır çünki yöneticiliği ÖDÜL olarak görür.
Ödül olarak gördüğü için başa geçebilmek için her türlü rezilliği yapar, üç anahtar verecem der, sizi Mars'a götürecem der, her kapıyı altın kaplama yapacam der, seçecek olanlar ne isterse onu der. Başa geçincede soymaya başlar. İş yapmaz. Ödülüne kavuşmuştur bol bol ödülünden faydalanmaya çalışır. "Ne yapıyorsun" diyenleri ödülü ile arasına giren düşmanlar olarak görür. Bu size birini hatırlattımı.? Evet Trump.
Hali ile Yaser Arafat da lider yani yönetici.
Atatürk veya benim gibi başa geçmek zorunda hissetmemişse, yönetciliği ödül olarak gören ilkel insanın biridir. İlkel insan da ilkelce davranır ve yönettiği kesime zarar verir.
Bu yönetici konusu ayrı bir yazıyı hak ediyor. Örneklerle dolu uzun bir yazı yazmam gerekir.
Burada genelleme oldu, tam doğru olmadı.
İş sahipleri yani patronlar bu durumun dışında.
Eğitimi veya yeteneği dolayısı ile otomatik olarak yönetici olarak önerilenler veya gelenler sayılmaz. Yani epey detay varda daha çok düşünmek gerekir bu konuda. Ancak çoğunluğun beş para etmez olduğunu iş hayatımda gördüm. Düzgün bir yönetici ile çalıştımmı hiç hatırlamıyorum. Bende proje lideri ve alt düzey yöneticiydim ama biliyorsunuz ben efsaneyim, konu dışıyım öhhö.
.
Son düzenleme : alicemal; 11-07-2023 saat: 20:43.
Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
@NeAcaipDunya
Yer İmleri