Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 25/546 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon
Arama sonucu : 4366 madde; 193 - 200 arası.

Konu: KCAER - Kocaer Çelik Sanayi Ticaret A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Dünya nüfusu 8 milyarı geçti. Tüketim ve üretim her gün artmakta. Bu zamanın en büyük açığı enerji. Enerjide de gelecek yeşil enerjide. Bu bağlamda yapılan yatırım ve iş kolu doğru yatırımdır. Bu yatırım ilk etapta geriye dönük büyüme sağlayacak ve kar marjını arttıracaktır. Bu anlamda kısa vadeli hedef budur. Uzun vadede ise; eğer bu yatırım zenginleştirilir ve kapasite arttırılırsa bölgesindeki enerji ihtiyacına bir alternatif olur ve ekstra karlılık getirir. Buradan gelen karı beğenir ve farklı bölgelerde de benzer yatırımlara girerlerse enerji şirketi ciddi bir şirket olur, yol su elektrik olarak bize geri döner.

Her anlamda pozitif bir durum, zaman içinde bilançoya yansımalarını da pozitif olarak göreceğiz. Bir anda değil ama zamana yayılmış bir şekilde.
    enerji özelikle de yenilenebilir enerji çok önemli...üretimini yenilenebilir enerji ile yapmayan sanayi şirketleri önümüzdeki süreçte avrupaya ihracat yapamayacak...o yüzden de şimdiden belli bir yatırım harcamasına girerek bu sorunu gidermek gerekiyor..kocaer bu konuda çok hızlı...esnek yapısı ve hızlı karar almasını beğeniyorum..
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2. https://yesilekonomi.com/jeotermal-i...ilik-gundemde/

Yeşil Ekonomi
    Arşivde ara...

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜ
    ENERJİ DEPOLAMA
    ELEKTROMOBİLİTE
    NET SIFIR EMİSYON
    SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
    SEKTÖR HABERLERİ

“Jeotermal için pozitif ayrımcılık gündemdeâ€
    Ali Kındap YEKDEM güncellemesi ile jeotermal enerji yatırımlarının tekrar hız kazanabileceğini söyledi

4 Nisan 2023
    Jeotermal Enerji Derneği (JED) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kındap, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Destekleme Mekanizması (YEKDEM) düzenlemesinde yapılacak güncelleme ile jeotermal enerji için pozitif ayrımcılık sağlanacağını söyledi.

Ali Kındap bu sayede son iki yılda durma noktasına gelen jeotermal enerji santrali yatırımlarının tekrar canlanacağını da sözlerine ekledi.

Yatırımlar durma noktasına gelmişti

JED tarafından yayınlanan basın açıklamasında değerlendirmelerini paylaşan Ali Kındap Türkiye’nin jeotermal enerjideki kurulu gücünün 2010-2020 yılları arasında gerçekleşen yatırımlar sayesinde 1.700 MW’a yaklaştığını hatırlatırken, YEKDEM düzenlemesinde yapılan değişiklik sonrasında ise yatırımların durma noktasına geldiğini ve geçtiğimiz yıl yalnızca 15 MW’lık güç ilavesi yapılabildiğine dikkat çekti.

Jeotermal enerji santrallerinin yılın 365 günü 24 saat boyunca elektrik üretimi gerçekleştirebilen tek yenilenebilir enerji kaynağı olduğuna dikkat çeken Kındap, buna karşın sektörün yatırım maliyetinin çok daha yüksek olduğuna ve 1 MW gücündeki bir jeotermal enerji santral yatırımının aynı güçteki bir rüzgâr enerjisi yatırımına göre üç kat daha fazla yatırıma ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Mevcut YEKDEM kapsamındaki teşvik sisteminin yatırımları motive edici noktadan uzak olduğunu savunan JED Başkanı, bu konuyu enerji bürokrasine anlattıklarını ve yapılacak güncelleme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini verirken, jeotermal enerji yatırımlarının sürdürülebilirliği için de alım garantisi uygulanacak sürenin asgari 15 yıl olması gerektiğini dile getirdi.

Ali Kındap mevcut düzenlemeler ile jeotermal enerji santrallerinin elektrik satış fiyatının kilovat-saat (kWh) başına 136,43 TL/Kuruş olduğunu, bunun da mevcut kurla 6,5 ABD Doları-sente karşılık geldiğinin altını çizerken, olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz yıl yaşanan küresel enerji krizinin de etkisi ile sanayi kuruluşlarının ödediği ortalama elektrik bedelinin 22 ABD Doları-sent /kWh seviyesine yükseldiğine dikkat çeken Ali Kındap şunları kaydetti;

Sektörümüzdeki yatırımlar on yıllık hızlı koşudan sonra iki senedir durma noktasına geldi. Geçen sene kurulu gücümüze sadece 15 MW ekleyebildik. Enerji bürokrasisi ile bu konuda yoğun görüşmeler yapıyor, sektörümüzün gerçeklerini ve potansiyelini anlatıyoruz. Jeotermal enerjiyi yeniden yatırım yapılabilir seviyeye çekecek yeni bir teşvik mekanizması üzerinde enerji bürokrasimizin yaptığı çalışmalar son aşamaya geldi. Umuyoruz kısa süre içerisinde üzerimizdeki ataletten sıyrılacağız.

Bizim tek isteğimiz, yatırıma hazır olan, kaynak keşiflerini tamamlamış yatırımcılarımızın önünün açılmasıdır. Jeotermal yatırımların planlanması, sondajların tamamlanması, santrallerin inşası ve devreye alınması en iyimser tahminle dört yıllık bir süreyi kapsıyor. Sürdürülebilirliğin sağlanması için gereken yatırımlar düşünüldüğünde tarife süresinin benzeri ülkelerde olduğu gibi en az 15 yıla çıkarılması gerekiyor.

Jeotermal enerji; batarya benzeri depolanmış sonsuz bir enerji kaynağıdır. Jeotermal enerji santralleri de bu bataryanın enerjisini değere dönüştüren kutup başlarıdır.

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ve özel sektörümüz tarafından keşfi yapılmış, ispatlanmış jeotermal enerji potansiyelimiz 62 bin MW seviyesinde. Keşfi henüz yapılmamış kaynaklarla birlikte bu seviyenin çok daha üzerine çıkmamız mümkün.

Türkiye’nin sanayi ve konutta doğrudan tükettiği elektrik enerjisi üretimi için kullanılan doğalgaz miktarının yıllık 60 milyar metreküp olduğu düşünüldüğünde, bu tüketimi keşfedilmiş jeotermal kaynaklarla sağlayarak bu sayede milyarlarca dolarlık döviz ülkemizde tutmamız mümkündür.

Açıklamasında uygulandığı ilk yıllarda YEKDEM’in “sanayicinin enerji maliyetini artırdığına†yönelik haksız eleştirilerin konusu olduğunu da hatırlatan Kındap, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün o eleştirileri dile getirenleri hiç duymuyoruz. Çünkü Jeotermal Enerji Derneği olarak yaptığımız hesaplama sonucunda şunu söyleyebiliriz: Geçtiğimiz yıl elektriğin kilovatsaatini 22 Dolar/Cent seviyesinde kullanan iş dünyamız, mevcut yenilenebilir enerji kapasitemiz devrede olmasaydı; bu elektriği en az 30 Dolar/Cent seviyesinde tüketecekti. Bu maliyet, işletmelerimizin rekabetçi yapılarına darbe vuracaktı. YEKDEM’in desteği ile devreye alınan enerji yatırımlarının, bugün kurtarıcımız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.â€

Türkiye’deki güç Avrupa’nın tamamından daha fazla

IRENA verilerine göre Türkiye’deki jeotermal enerji kurulu gücü son iki yıldır Avrupa’nın tamamından daha fazla iken, Türkiye bu alanda dünyada dördüncü sırada bulunuyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre jeotermal enerji Türkiye’nin 2021 yılı elektrik üretiminde %3,37 oranında pay sahibi idi.
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Alıntı Originally Posted by esozcan Yazıyı Oku
    18.52 yeter derse sorun olmaz..
    sn palmet şu an için yetmez diyor.. kapanışta 18.52 üzerine atarsa yine sorun yok.. ama atmaz ise yeni bir senaryo gerçekleşebilir..belki bu senaryoda (17.36) Scarlett Johansson bile rol alır..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

4. tesekur ederim abi

burda bana göre bu hafif gerı cekılme,, yuklu mal alındı tahtada..sındırme ve hazım , dokebılırse dokme..dogru yoldayız. tıpkı oyakc de oldugu gıbı

sana zahmet bir oyakc için mumkunse bır grafık

Alıntı Originally Posted by palmet Yazıyı Oku
    tesekur ederim abi

burda bana göre bu hafif gerı cekılme,, yuklu mal alındı tahtada..sındırme ve hazım , dokebılırse dokme..dogru yoldayız. tıpkı oyakc de oldugu gıbı

sana zahmet bir oyakc için mumkunse bır grafık
    başlamadan önce kırmızı barda yazdım, gidecek diye.. şimdi gidenin arkasından konuşursam dedikodu olur..
    oyakc sayfasına atarım..
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve grafikler ''Yatırım Danışmanlığı'' kapsamında değildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.

6. https://www.youtube.com/watch?v=6fVIiGPyJew

halka arzdan önce yapılmış bir tv röportajı...çok güzel bilgiler verilmiş...her kocaer yatırımcısının bence bir kaç kere izlemesi gereken bir video...kısaca şunları söylüyor :

1-rezesyonlardan etkilenmiyoruz..
    2-satışlarımızın %70 i gelişmiş ülkelere yapılıyor
    3-halihazırda 45 milyon kw enerji tüketiyoruz...şu anda 15 milyon kw ını çatılara kurduğumuz geslerden karşılıyoruz..15 milyon kw tını da bir res projesinde imza aşamasındayız...2023 yılı sonuna kadar tüm enerjimizi yenilenebilir enerjiden sağlayacağız...
    4-savunma sanayine ve bir de dünya çapında talep gören bir tarım aracının önemli parçasını üretiyoruz...
    5-katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz..ciromuzdaki payı giderek artıyor...çelik sektöründen bu yönümüzle farklıyız..
    6-amerikada ve avrupada ges işi yapan firmaların büyük çoğunluğuna ürün veriyoruz...bu durumu 2,5 yıl önceden görerek yatırımımızı buna göre yaptık..
    7-gelirlerimizin yüzde yüzü döviz...o yüzden de döviz hareketlerinden olumsuz etkilenmiyoruz..
    8-yenilenebilir enerji sektöründe kullanılan ürünlerimizde bir marka olduklarını avrupanın en büyük 5 şirketinden üçünün kendi ürünlerini kullandığını ve geri kalanları ile de görüşme yaptıklarını söylediler..

bir kaç kere izlendiğinde beynimizde daha çok yer kaplayacak ve şirketi daha iyi tanımış olacağız...son günlerde söylediklerimizin genel bir özeti olmuş bu video...çok beğendim...

7. şirket kendi bünyesinde kendilerine kocaer mühendislik diyorlarmış.... ama borsadaki adı kocaer çelik...öyle olunca da gidip ereğli ile ,ısdmr ile kardemirler ile bir tutuluyor...keşkem bu isimleri değişse...biraz daha değişik nihai ürünler üretirlerse mesela savunmada tank parçaları ,tarım makinalarında çok sayıda çeşitli önemli parçalar...bu şekilde belki de ismini değiştirirler...

8. videoda 2-3 yıl içinde ürünlerinin yüzde yüzünün katma değeri yüksek ürünler olacağını söyleniyor...bakarsınız ilerde ismi gerçekten de değişir...

Sayfa 25/546 İlkİlk ... 1523242526273575125525 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •