Sayfa 241/251 İlkİlk ... 141191231239240241242243 ... SonSon
Arama sonucu : 2005 madde; 1,921 - 1,928 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

Alıntı Originally Posted by DELL Yazıyı Oku
    Kendi düşüncem bir bedelli falan olmayacak kanaatindeyim, işin içinde farklı bir düşünce olabilir şirket sahipleri bedelli olacaksa bir an evvel yapar neden borç kapatsın uzun vadeli sorumlulukların hemen hemen yarısı ödenmiş oluyor bu satıştan.Dün belirtmiş olduğum gibi 3.çeyrek bilançosu için güzel bir hazırlık yapılıyor bu da şirketin ya yabancı ortaklık veya bir ticari anlaşma gibi bir durum olabilir.Çünkü yatırım yapacak bir yabancı şirket borçlu ve sorunlu bir şirket istemez.
    Odas,cante hisselerini karlı satıyor,,zaten cante yi daha önce satacağım demişti.
    Ha kurumsal bir şirkete satmış,ha hisse satmış,önemli olan kar etmek.
    Fosil kaynakların geleceğinin iyi olmadığını odas da biliyor.
    YORUMLAR TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR.

2.  Alıntı Originally Posted by olimpik forum Yazıyı Oku
    Odas,cante hisselerini karlı satıyor,,zaten cante yi daha önce satacağım demişti.
    Ha kurumsal bir şirkete satmış,ha hisse satmış,önemli olan kar etmek.
    Fosil kaynakların geleceğinin iyi olmadığını odas da biliyor.
    katılıyorum elden çıkarma düşünceside olabilir, orta vadede güzel şeyler olacağını düşünüyorum.
    İnsan bazen bir tesadüfle güzel işler yapar. Bazende bu güzel işleri isteyerek değil, herhangi bir baskı altında yapmış olur. Böylece yapılan işler mutluluk getirmez.
    FARABİ

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --CANTE hisse satışı bitmiş ise ODAŞ ı yapay olarak yukarı çekme ihtiyacı kalmayabilir...yani ODAŞ ı yukarı çekerek CANTE ye KY çekilmeye çalışılmış olma ihtimali yüksek...
    --düşündüğüm gibi...

Alıntı Originally Posted by sawkolik Yazıyı Oku
    Bedellinin oranı yeni hisselerin ne kadar primli satılacağı ile bağlantılı değil mi?

CANTE'nin sermayesi 800 milyon TL. Yapılacak bedellide yeni hisselerin nominal değer olan 1 TL'den satılacağını sanmıyorum.

Bedelli artırımla ihraç edilecek hisseler, primli olarak örneğin 4 TL'den satılırsa %100 yapsa bile 800.000.000*4 TL'den 3.200.000.000 TL kaynak sağlanmış olur.

CANTE'nin kredilerini kapatmak haricinde, santral modernizasyonu gibi kaynak ihtiyacı oluşturan başka bir düşüncesi yoksa, kapatılması planlanan toplam borç miktarının ve yeni hisselerin ne kadar primle satılacağının, bedelli oranını belirleyeceği kanaatindeyim.
    --senin dediğinin olması artık mümkün değil...bu hisse satışı olmasa idi...2015 de ODAŞ ın tahsisli sermaye artırımı gibi olabilirdi teorik olarak ama pratik olarak mümkünü yok idi...

5.  Alıntı Originally Posted by sawkolik Yazıyı Oku
    Tümüyle bir bedelli olmazsa, bir ihtimal ODAŞ'a özel bir tahsisli sermaye artışı olabilir.

Ama mevzuata göre bu ne kadar mümkün bilmiyorum.

Öyle bir durumda ODAŞ haricindeki CANTE ortaklarının ayrıca para vermesine gerek olmayacak, ancak ellerindeki hisse adedi aynı kalsa da şirketteki toplam sahiplik oranı düşecektir. Diğer yandan ODAŞ ise zaten vermiş olduğu sermaye avansına karşılık tahsisli olarak artırılan sermayeye istinaden çıkarılan hisseleri alacak ve böylelikle de şirketteki toplam sahiplik oranını yükseltecektir.

Belki de CANTE düşerken ODAŞ'ın yükselmesinin nedeni böyle bir beklentidir.

Tamamen varsayımlara dayanarak tahminlerimi yazdığımı belirterek, herkese bol kazançlar diliyorum.

CANTE sayfasında bu yorumda bulunmuştum.
    Şirket bugün yaptığı KAP açıklamasıyla tahsisli sermaye artırımı için SPK'ya başvurulacağını bildirdi.
    Bedelli sermaye artırımının tahsisli mi yoksa tümden mi yapılacağına dair CANTE tarafındaki belirsizliğinin kısa sürede bitmiş olması bence güzel. Umarım SPK tarafında da işler çok uzamadan sonuçlanır.

Bu arada da temyizde bulunan idari para cezası davasının, şirket lehine sonuçlanmasıyla hisse fiyatının yatırımcılarını sevindireceğini umut ediyorum.

Umarım yanıltmaz. Cümleten bol kazançlar.

Yazdıklarım küçük bir yatırımcının görüş ve düşünceleri olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

--SPK kabul ettiğinde yeni sermayesi kaç olacak?,

--kayıtlı sermaye tavanı delinecek (aşılacak m?) mi?...(sermaye tavanı içersinde kalıp 3 milyar nasıl artırılıyor?)

Yönetim kurulunun artırım kararı kayıtlı sermaye tavanını aşamaz, aksi takdirde artırım kararı tavanı aştığı ölçüde bâtıl olur.

Her tür iç kaynak ile kar payının sermayeye ilave edilmesi suretiyle ve birleşme, bölünme ve benzeri genel kurul kararı gerektiren işlemler neticesinde, her bir tavan kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere kayıtlı sermaye tavanı aşılabilir. Ancak nakden yapılacak sermaye artırımları ile kayıtlı sermaye tavanı aşılamaz.

https://www.linkedin.com/pulse/kayit...alSubdomain=tr

8.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --SPK kabul ettiğinde yeni sermayesi kaç olacak?,

--kayıtlı sermaye tavanı delinecek (aşılacak m?) mi?...(sermaye tavanı içersinde kalıp 3 milyar nasıl artırılıyor?)
    CANTE tahsisli olarak artıracağı sermayeye istinaden çıkaracağı yeni hisseleri toptan işlem piyasasında oluşacak fiyat üzerinden ODAŞ'a satacak, bunun miktarı da ODAŞ'ın sermaye avansı olarak verdiği toplam miktarın karşılığı kadar olacak.

Kaba bir hesapla somutlaştıracak olursak;

ODAŞ sermaye avansı olarak 3 milyar TL'yi CANTE'ye verdi.

Toptan satış piyasasında fiyatın 15 TL olacağını varsayarsak, 200 milyon lot yeni hisse alınan sermaye avansını karşılayacaktır.

Mevcut durumda CANTE'nin sermayesi 800 milyon TL. Tahsisli sermaye artırımıyla çıkarılacak 200 milyon hisseyle birlikte de 1 milyar TL'ye çıkarılmış olacak. Ve sermaye %25 artırılmış olacak.

Hisse satışları öncesinde CANTE'nin %76.23'ü ODAŞ'ındı. Hisse satışlarıyla bu oran %50 civarına düştü.

Tahsisli sermaye artırımının, yukarıda verdiğim örneğe yaklaşık bir şekilde sonuçlanması durumunda ise ODAŞ'ın CANTE'deki sahiplik oranının %60 civarına yükseleceğini tahmin ediyorum.

Sonuç olarak, kayıtlı sermaye tavanının aşılması durumunun söz konusu olmadığını söyleyebiliriz.
    Yazdıklarım küçük bir yatırımcının görüş ve düşünceleri olup, yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Sayfa 241/251 İlkİlk ... 141191231239240241242243 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •