Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
Alicemal ford 2 aydır zam yapmıyor. Diğerlerine bakmadım.
Etede zam yok.
Ama oazara girdin mi her hafta bir çok ürüne zam var

Mazotta benzinde her hafta pompa var. Buda direk başka ürünleri tetikliyor. Önümüzdeki nisan yada mayısa kadar kadar bu döngü sürer gibi. O tarihlerde mb faizi %40 üstüne atabilirse o zamanda insanlar paraya ulaşamadığından fşyatlar geriye gelir.
Bu faiz olayıda çok ilginç.

2 gün önce banka mevduat faiz oranları na baktım.

Akbank, Ziraat dahil Bir kaç banka %40 faiz vermiş.(Ziraat'in faizini pandemiden beridir devleti(halkı) soyan arkadaşım söyledi, ben görmedim)

Diğer bankaların faizi %15 e kadar düşük. Hepside büyük bankalar. Bir yerde %40, diğer yerde %15. Çoğunluk %20 ile %30 arası vermiş.

Böylesini görmemiştim. %15 verenin paraya ihtiyacı kalmamış olmalı o zaman parayı nereden alıyor bu siyonist banka(TEB) MB yimi soyuyorlar nedir, onlarda politika faizini %25 e yükseltti.

Anlamadım faiz olayını. Hatta arkadaşıma Ziraat bankası %45 teklif etmiş diye hatırlıyorum. Yatıracağı para 5 -10 milyon arası.

Adam pandemi başında henüz dolar hızlı yükselişe başlamamışken bir kaç yüz binle ev atsa al-sat a başladı. Pandemi kredileri ile devam etti, dolar yükselince ev fiyatları uçltu. Adamın 3 yılda bir kaç yüz bin lirası sanırım 20 milyon TL civarı oldu.

Kuralımız neydi.?

"Üretmeden kazanılan para mutlaka ve mutlaka diğer insanlardan çıkar." O 20milyon(Üretmeden beslenenlerin cebine giren para) çalışan üreten halktan çıktı. Halkın %60'ının yaşam standardı biraz daha düştü.

al- sat da hiç üretim yok. İçini yaptırıp satsa yine az da olsa üretim yapmış olacak onuda yapmıyor. Gelir vergisi beyan edip onuda ödemiyor. tam akp sisteminin yasal soygunu. %60'ın cebinden vergilerle ve gaspla(belediyelerin arazilere %45 el koyma yetkisi var + hakkı ödenmeyen veya gereksiz kamulaştırmalar) çıkıp, %40 ın cebine krediler, teşvikler, hibeler, vergi afları, kabarık ihaleler, rüşvetler, yolsuzluklar, kayırmalar, haram maaşlar, haram ikramiyeler, haram primler, haram tonla ek ödemeler vb. giriyor.