Alıntı Originally Posted by mihmanı garibüzzaman Yazıyı Oku
arkadaşlar ben bir ara böyle 49 yıllığına kiralanan yerlerin 49 yıl sonra devletten ufak bir meblağ ile satın alındığını duymuştum yani 2/b arazileri gibi bişey sanırım. Acaba bu kiralanan yer de böyle ilerde elite ye alınabilir mi sizce?
3 yıllık kira süresi dolduktan sonra rayiç bedelin yarısına satın alınabiliyormuş.

"6292 sayılı Kanuna göre belediye ve mücavir alan dışında kalan Hazineye ait tarım arazileri 31/12/2011 tarihi itibarıyla en az üç yıldan beri kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracılarına, yine aynı süre boyunca kullanan ve kullanımı devam eden kullanıcılarına ve kullanım ve süre şartına bakılmaksızın hissedarına doğrudan satılmaktadır.

4706 sayılı Kanuna göre ise belediye ve mücavir alan içinde kalan Hazineye ait tarım arazileri 30/03/2014 tarihi itibarıyla en az üç yıldan beri kiralayan ve kira sözleşmesi halen devam eden kiracılarına, yine aynı süre boyunca kullanan ve kullanımı devam eden kullanıcılarına ve kullanım ve süre şartına bakılmaksızın hissedarına doğrudan
satılmaktadır."

https://webdosya.csb.gov.tr/db/milli...0511102547.pdf