Celal Eren Çelik
@yazparov
İzmir’de küçük bir gurubun CHP Genel Başkan adayı olması için Deniz Baykal’ın oğlu Ataç Baykal’ı ikna etmeye çalışacağı,bu durum gerçekleşmezse Yılmaz Ateş öncülüğünde yeni bir parti kurma çalışması için çeşitli fikir alışverişleri başlattığı bilgisi geldi.
Hala anlamıyorlar “Toplum ne Baykal ve ekibini, ne Kılıçdaroğlu ve ekibini istiyor. Toplumda Kılıçdaroğlu’na ne kadar tepki varsa Baykal ve ekibine o kadar fazla tepki ve var. Toplumsal muhalefeti örgütleyebilecek,genç,dinamik,
örgütten gelenler ile alanında uzman liyakatli ama daha önce siyasette aktif olarak yer almamış, Kemalist Sol, Atatürk milliyetçisi, Anti-emperyalist ve tam bağımsızlıkçı bir kadro hareketi ile kökten bir değişim ile özüne dönerken değişim,dönüşüm ve ilerlemenin tüm dinamiklerini harmanlayan statükocu değil devrimci bir büyük değişim talebi var.
Ve CHP içerisinde bu tarife uyan bir kadro hareketi 2025’te partinin de,ülkenin de kaderini değiştirecektir.
Yer İmleri