Originally Posted by
tovbekar
bence kağıdın baskılanmasından ziyade alıcı yok... yan tahtalar ve abidik gubidik hisseler sahipli oldukları için yükseliyorlar. bir yerlerde bu hisseleri birilerine teslim edip ana kağıtlara geçmek durumunda olsalar da henüz bu hareket söz konusu olmuyor. böyle bir zamanlamada yabancı önemli ya da yabancı yerine yeni bir kaynak diyelim. bu kaynak akıllı bir şekilde gelip de gerçekten inceleyerek hisse almak isterse blue chipler ve sektörlerde kapışmalar başlar. şimdi bu hisselere yeterince giremeyen fonlar da bunları takip edeceği için asıl yükseliş o zaman gerçekleşir. sanırım bu gerçekleştiğinde bir çok kişi geçtikleri yan tahtalarda bizim şimdi ALARKta hapis kaldığımız gibi kalacaklar ve bu hisselerde olmayacaklar ...
sorulacak diğer ve en önemli soru ne zaman? bu zamanlamada tutturanlar zengin olacaklar, tutturamayanlar belki de çoookkk uzun vadeci olmak zorunda kalacaklar...
ben bekleyeceğim... olası bir krize ya da şimdi olduğu gibi savaşa başka bir hissede yakalanmak yerine zaman maliyetini ekleyip ALARKta karşılamayı tercih ediyorum en kötü ihtimalle ALARKın temettü hissesi olmayı beklerim. uzun vadede ( yabancıya göre orta olmalı 3-5 yıl içinde de diyebiliriz) hisse başı 2 dolar yıllık kar ve 1 dolar temettü alacağımız günlerin geleceğine inanıyorum...
zinhar yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri