sn paracelsus
geçen yıl ekim ayında şu an yaşamaya başladığım evi ve ilçe yakınındaki bahçeyi iyi bir paraya almıştım. o dönemde bu parayı toplayıp verebilecek kimse yoktu. pahalı mı diye düşünsem de geriye dönüp bakmadım. burası küçük bir yer epey dedikodusu olmuş çok para denilmiş vs ama şu sıralarda çok ucuza almışsınız diyorlar...
kendi adıma o dönemde bir karar aldım ve aldım ( pardon bizim kaşık düşmanı aldı ben çulsuzum). şimdilerde de yaşadığımız yer ve alınabileceklerin içinde en iyisini almışız diyoruz. zaman içinde ucuz mu pahalı mı demeden yaptığımız işlemin arkasında duruyoruz...
hisse senedinde de geçmişte olduğu gibi cesaret edemediğimiz dönemler oldu... bir ara böyle yatırım olmaz normal değilsiniz diyenler olmuştu söylemim şuydu pandemi döneminde:kalan bütün birikimimi 4 lerden ALARKa dönüştürmüş ve:
3 e inerse kefenliğimle ( yaklaşık 5000 dolar vardı ve muhtemelen 5-6 bin lot alark yapıyordu)
2 ye inerse arabamı satarım
1 e inerse evimi satarım demiştim...
tam 3.2 den döndü. 4 lerden aldıklarım geçen yıl ev ve bahçe oldu ... borsada fırsatlar bitmez ama siz değerlendirebilecek misiniz? mesela ALARKta biz değerlendirebilecek miyiz? zaman çok şeyi değiştirebiliyor
Yer İmleri