Sayfa 313/1005 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon
Arama sonucu : 8037 madde; 2,497 - 2,504 arası.

Konu: Viop LVll

hadi laaa

22 üye...112 ziyaretçi bekleşiyoruz şurda... ağaç etmeyin insanı, patlatın bombayı

2.  Alıntı Originally Posted by keremalkm Yazıyı Oku
    Eksiden, artıya geçmişler öyle mi?
    Takip edemedim.. Tebrikler o zaman..

SM-A336E cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    sadece 128 demeleri manidar dı ama bende tebrik ettim haberleri abey

Yaşar Okuyan'ın ailesinden açıklama: Vefat haberleri doğru değil
    Sen af yolunu tut, bağışla, uygun olanı emret, bilgisizlere aldırış etme.

4. Normalde bir merkez bankası piyasadan döviz, altın, bono alır yerine yerel para verir ve elinde her zaman net varlık olur.

Diyelim yeni bir merkez bankası kuruldu piyasaya döviz karşılığı yerel para verdi. Altifinde döviz, pasifinde ise yerel para olur. Yani eksi rezerv için döviz borçlanıp piyasadan TL varlık çekmesi gerekir, merkez bankacılığı mantığına ters bir şey olduğu gibi bunun nasıl başarıldığı da ilginç.

Muhasebede kasa borç çalışır diye bir söz vardır. Kasa hesabının alacaklı olması mükün değildir yani kasada olmayan parayı almak fiziksel olarak mümkün değildir. Bizim merkez bankası bu tip bir şey başarmış olabilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

5.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    kar etmedikki...ne harcıyon az zararla yırttık
    Üüle dime, ya fırsat vermeseydi,ya sım sıkı dim dik sürseydi nolcudu
    Bazan az zarar çok zarar etmekten iyidir.
    Zaten zarardaki poz. a ilave yapmak çok riskli bi davranış hatta 9 kusurlu hareketten biri
    Vob yapman batarsınız
    Hamdım Piştim Yandım

6. Er geç Merkez Bankası ki anonim bir şirkettir, kapanıp yerine temiz bilanço ile yeni bir merkez bnkası benzeri bir oluşum gelir.

Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Normalde bir merkez bankası piyasadan döviz, altın, bono alır yerine yerel para verir ve elinde her zaman net varlık olur.

Diyelim yeni bir merkez bankası kuruldu piyasaya döviz karşılığı yerel para verdi. Altifinde döviz, pasifinde ise yerel para olur. Yani eksi rezerv için döviz borçlanıp piyasadan TL varlık çekmesi gerekir, merkez bankacılığı mantığına ters bir şey olduğu gibi bunun nasıl başarıldığı da ilginç.

Muhasebede kasa borç çalışır diye bir söz vardır. Kasa hesabının alacaklı olması mükün değildir yani kasada olmayan parayı almak fiziksel olarak mümkün değildir. Bizim merkez bankası bu tip bir şey başarmış olabilir.
     Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Er geç Merkez Bankası ki anonim bir şirkettir, kapanıp yerine temiz bilanço ile yeni bir merkez bnkası benzeri bir oluşum gelir.
    abi ben çok anlamam da.. yazdıklarınızdan sanki iyi şeyler olmadığı kanaatine vardım... DA

öyle oluyor mu ?

batık bankayı kapat... yeni banka aç

batık bankanın ALACAKLILARI paralarını nereden tahsil edecek ?

8.  Alıntı Originally Posted by çıtak Yazıyı Oku
    abi ben çok anlamam da.. yazdıklarınızdan sanki iyi şeyler olmadığı kanaatine vardım... DA

öyle oluyor mu ?

batık bankayı kapat... yeni banka aç

batık bankanın ALACAKLILARI paralarını nereden tahsil edecek ?
    Devlette milyonlarca memur var bir çözüm bulurlar. Eski ekonomi bakanı Masum Türker bir şeyler söylemişti. Bir şekilde mevcut kanunlara uyan bir cinlik yapılıyor, gerekirse eksik kısımlarını sonradan kanun ile hallediyorlar vatandaş çok etkilenmiyor. Elinizdeki paraları bir ara uğrayın değiştirin deniyor.

Bildiğim kadarı ile FED de bir kaç kez kapanmış yenisi kurulmuş, oradan da esinlenilebilir.

<<<<<<<<<<<
    Hemen belirtmek isteriz ki, Amerikan Merkez Bankası olarak nitelenen Federal Reserve System, ABD'nin ilk değil, dördüncü merkez bankası- dır (Griffin, 2012, s.310). 1781 yılında Bank of England modeli olarak kurulan “Bank of North America”, ülkenin ilk merkez bankası olarak ka bul edilmektedir.

Sayfa 313/1005 İlkİlk ... 213263303311312313314315323363413813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •