Özel banka hisseleri defter değerlerinin 1.2 katından işlem görüyor artık. Hele ISCTR'nin piyasa değerine ISATR ISBTR ISKUR'ları eklersek daha da yukarı çıkıyor bu PD/DD rasyosu. Sizi bilmem ama ben özel banka hisselerinin artık değerlerini ful olarak yansıttığına inanıyorum. Tabii ki daha da yukarıya gidebilirler, bunun böyle olup olmayacağını önceden öngörmek imkansız. Para piyasası fonu, mevduat hesabı ve devlet tahvili gibi risksiz yatırım enstrümanlarının sunduğu getirileri; yüksek riskli bir yatırım aracı olan hisse senetlerinin potansiyel getirileri ile karşılaştırmanız gerekiyor eğer bilinçli bir yatırımcı iseniz. Eğer risksiz bir yatırım yılda %50 net getiri sağlıyorsa, yüksek risk taşıyan bir enstrümanda yıllık %30 luk bir potansiyel getiri peşinde koşmak mantıklı değildir bana göre. Ben sizden farklıyım çünkü bilinçli yatırımcıyım, gereksiz yere risk almam. Her koyun kendi bacağından asılır, herkes kendi icraatından sorumludur.
3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.
Yer İmleri