Sn.Kara Bora yanılıyor yada teknolojiyi kaçırmış olabilirim.. Ancak bankalarında Döviz altyapısını FX besliyor diye biliyorum. Genelde bankalar satış olarak FX USD kurunun 0,0075 krş üzerini satış olarak belirliyor. En az değer 0,0050 krş, yani yarım kuruş oluyor. Onu hesaplarken değerin belli bir süre o seviye olmasını istiyor tam parametreyi bilmiyorum yazılımcı değilim; mesela bankanın bir USD ı 3,5170 TL den verebilmesi için 3,5170-0,0075=3,5095 TL den FX de en az 1 dk duruyor olması gerekir. 5 sn lik 3,5129 luk bir vuruş ile banka yada döviz bürosu 3,5170 den vermemesi gerekir diye biliyorum.(Almak içinde; Bilgisayar başında sürekli bekliyor ve hazır olma koşulu ile-Döviz Bürsounda bu iş çok Zor) Hatta teknik analizde Bar Mum grafiklerde ince çubuk ve şişman çubuk şeklinde izah edilir. Umarım anlatabilmişimdir..

Ama banka USD satış kuru yazılım güncelleme aralık süreleri değişmiş olabilir. Lakin; bu yazılımlara bankalar milyonlarca USD ödüyor ve satın alıyorlar zırt pırt yazılım güncelleyeceklerini de sanmıyorum...

Bol Kazançlar...

Not; Estağfurullah neden yanlış anlayayım ki; hakaret yok, aşağılama yok. Fikir yazıyorsunuz bende yazıyorum. Olması gerekende budur. Yada iligili arkadaşımız 3,5170 den nereden nasıl hangi aracı kurum ile alınmış; o da yazılır ise bizlerde sizlerde fayda görürsünüz...

Saygılarımla...