Banvit hisselerinde 12,07 den geri alım uygulanıyor malumunuz. Piyasada işlem ise 13 üzerinde bulunmasına rağmen son 3 gün içinde yaklaşık 6 milyon hisse 12,07 den geri alım çerçevesinde devredildi.
Tahtada daha yüksekten satma imkanı olmasına rağmen daha düşük fiyattan devredilmesi ve bunun sonucunda yabancı sahiplerin şirketteki payları % 86'yı geçti.
Muhtemelen önceden anlaşılan ve hisseyi aşağıdan beri taşıyanlar , anlaşma gereği malı esas sahibine devrediyor.
Kendi aşağıdan topladığı malı yine kendine devretmesi ve ben buna 12,07 ödedim demesi ne derece ahlaki.
Bu arada %79 u için patrona ödediği 12,07 fiyatın aynısını ( 26.05.2017 Banvit KAP bildirimi) küçük yatırımcıyada teklif ediyor.
Benim ticaretten anladığım kadarıyla bir malın toptan fiyatıyla perakende fiyatının aynı olması ticaret mantığına ters.
Düşünsenize 79 milyon kalemi toptan alıyorsunuz ve tane başına 12,07 TL ödüyorsunuz.
Geri alım yapıp küçük yatırımcıya da gel malını benim toptan ödediğim değerden ver diyorsunuz.
Birileride (kanaatimce patronun adamları) tahtada 13 TL olan hisseyi patrona 12,07 TL den veriyor.
Şaka gibi değil mi? SPK'da buna seyirci kalıyor.
EY SPK ; sorsana ne oluyor hangi oyunlar dönüyor.
Hissenin bugün kapanış itibariyle dolaşımdaki lot %14ün altına düştü. Çağrı başlamadan önce bu oran % 20,5 gibiydi.
Bu durum çağrı süresince devam ederse herhalde %100 üne yakını patrona geçecek.
Herhalde dediğim olacak . Forumda yazanda kalmadığına göre şu anda kalan %14 lük payda aslında patronun kendisinde ve çağrı süresi içinde patrona devredilecek gibi görünüyor.
Bu işin aslını patron ve hisse sahiplerinin kim olduğunu bilen bilebilir herhalde.
Yer İmleri