geçen hafta denemek için ojb ve das alımları girdim, öğleden sonra üç buçuk gibi sms geldi. vermiş olduğunuz fon alım talimatı iptal olmuştur diye. anladığım kadarıyla altın ithalatına getirilen kısıtlamalar, döviz ve altın alımlarında bankaların uyguladıkları can yakan makaslar, buna sebep oluyor. normalde alacağımız altın fonlarının alınabilecek pay kotaları bulunuyor ama talep ettiğimiz fonun karşılığında alacak altın ve döviz bulamıyorlar ya da çok az buluyorlar. bu yüzden de talep edilen alımların çok azı gerçekleşiyor, gerçekleşemeyen de iptal oluyor. üç yıl önce geçilen türk ekonomi modeliyle ekonominin kitabını yazmaya devam ediyoruz ve anlaşılan uzun süre de yazılacak bu kitap. biz görürmüyüz bilmem ama ileride iktisat fakültelerinde farklı yönden okunacak ve okutulacak bu kitap ve çok dersler alınarak ekonomistlerin kendilerini daha iyi geliştirmelerine vesile olacak.
Bu arada GOL de işleme açılmış.
Altın ons'un %50 mevduat kadar getirebilmesi için yıl sonu (9 ay var) 2950 dolar olması lazım, altında kaldığı her rakkam ons olarak mevduata yenildiği anlamına gelir.(gramdaki yada altın fonlarındaki dolar artışını dikkate almazsak ki o zaten kur getirisi).
Tabi onsun bizim mevduat kadar artma durumu söz konusu olmaz, dolar da destek verince mevduatı gram da yada fonlar da geçer herhalde.Geçmezse de ayıp eder.
Elde az bir TL vardı, hafta sonu PPF'de kalayım 3 günlük getiri var dolar sakin kalır umarım dedim ama yaya kaldım. Dolar üzerine 10 kuruş koydu, makasları da açtılar, 3 günde zarara girdik durup dururken.![]()
doviz ppf lerden 1 tık ust getiriyor ,ama kendisi ..,dovız fonlarında stopaj olması kotu .carsamba fed i bakleyip hepsini yabancı fonlara baglarım olmadı ,dovıze endeksli sonucta .
Yer İmleri