Sayfa 591/736 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. tam olarak böyle düşünüyorum... elimdeki portföy finansal özgürlüğe ulaşmış durumda. şu an spotta hiç satmayı düşünmediğim (thy, tüpraş ve ereğli) hisseler dışındakileri satıp fona aktarmayı planlıyorum. ama daha önce de yazdığım gibi önce şu muhtemel yıl sonu rallisini bi göreyim diyorum... 3 hisseyi elimde tutup, sattığım hisseleri de şu an elimde olan hisse fonlara ve bir kısmını da yeni kurulan KPH'ye aktarmayı ve oradan pasif gelir yaratmayı düşünüyorum... elimde çok miktarda THY var ve maliyeti çok düşük... onun bir kısmıyla becerebildiğim kadarıyla trade etmek planım var. satacağım hisseleri fonlara aktardıktan sonra dediğiniz gibi 3 yıllık bir gerekli nakiti kenarda tutup, onun dışında fazla kıpraşmayacağım... böylelikle hisse ya da fon satmaya gerek olmadan yola devam edebilirim diye düşünüyorum. bu arada sayın yuji'nin takıldığı yönetim ücreti meselesine ben o kadar kafayı takmıyorum, çünkü onlar zaten önceden düşülmüş oluyor fon fiyatından... fonun getirisi enflasyonun bir tık üstünde bile olsa yeter. zaten hisse fonlar enflasyonu yeniyor gibi görünüyor. KPH de bir tık yukarıda olsa yeter... temettülerin nakit akışı beni keser... düşüncem bu.. herkese iyi haftalar, bol kazançlar...

Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Temettü emekliliği ile ilgilenenler için, temettü portföyü oluşturup takip edemeyecekler için bence de güzel seçenek.

Kar payının stopajdan ve vergi beyannamesinden muaf olmaları avantaj.

Temettü dışında, uzun yıllar olarak bakılırsa, temettü hariç kısımda hisseler değerlenmeye devam edeceği için enflasyona karşı koruma sağlayacaktır.

Hisse fonlarda yönetim ücretinde %3.65 tavan olduğu için, iyi yönetilen hisse fonlar hisse seçim başarısı ile yönetim giderini bir şekilde telafi edebiliyor, ben iyi yönetilen fonlar için kafaya takmıyorum.

İhtiyatlı yaklaşımla uzun yıllar temettü ortalaması %4 olsa , temettü fonları ile emeklilik için oldukça büyük bir portföy getirir.

Ben de planladığım büyüklüğe erişince temettü yatırımına geçmeyi düşünüyorum.
    O gün geldiğinde temettü ödeyen fonları da bir seçenek olarak düşüneceğim.

Hisse/fon satmadan gelen temettüler ile pasif gelir yaratmak amaçlarımdan biri.

Tabiki her yıl sabit temettü ödeyecek diye bir garanti yok, bazı yıllar fazla bazı yıllar az olacaktır. Temettü emekliliği düşünen biri, emeklilik büyüklüğüne ulaştığında, en az 3-4 yıllık bir geliri, temettü alamadığı yıllarda, fon/hisse satmamak için ihtiyat olarak kenarda bekletmeli.

Saygılar

2. Sn istanbullu1963,

Portföyünüzün finansal özgürlüğe ulaşmasına sevindim, hayırlı olsun, Allah güzel günlerde yemeyi nasip etsin.

Ben daha hedefimin %20 sindeyim, şuan hedefime gelmiş olsaydım, 1 yıllık geliri bir kaç ppf'ye atıp 1 yıl içinde yerdim, 3 yıllık geliri bir kaç coklu varlık fonlarına kenara atardım, geri kalan miktarı bir kaç temettü ödeyen hisse yoğun fonda değerlenmeye bırakırdım sanırım.

Önümüzdeki yıllarda 1 yıllık ihtiyacımdan fazla temettü gelirse fazlasını çoklu varlık fonlarına atardım, az gelirse kenara ayırdığım çoklu varlıktan masraflarımı karşılardım falan.

İleride zaman ne gösterir tabiki bilmiyorum.

Saygılar.

3. Şu temettücülüğe dolar cinsi bakın. Dolar cinsi bir halt kazanamazsınız.

4.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Sn istanbullu1963,

Portföyünüzün finansal özgürlüğe ulaşmasına sevindim, hayırlı olsun, Allah güzel günlerde yemeyi nasip etsin.

Ben daha hedefimin %20 sindeyim, şuan hedefime gelmiş olsaydım, 1 yıllık geliri bir kaç ppf'ye atıp 1 yıl içinde yerdim, 3 yıllık geliri bir kaç coklu varlık fonlarına kenara atardım, geri kalan miktarı bir kaç temettü ödeyen hisse yoğun fonda değerlenmeye bırakırdım sanırım.

Önümüzdeki yıllarda 1 yıllık ihtiyacımdan fazla temettü gelirse fazlasını çoklu varlık fonlarına atardım, az gelirse kenara ayırdığım çoklu varlıktan masraflarımı karşılardım falan.

İleride zaman ne gösterir tabiki bilmiyorum.

Saygılar.
    çok teşekkür ederim... kısa zamanda sizin de ulaşmanız dileğiyle... benim yaş ileri ve artık zaten fazla zaman da yok... hisse ve fonların varlığı bir anlamda sanki konut varlığı vs vs imiş gibi güvence oluyor. yatırımdaki amacım da emekli maaşına ilave destek ve nakit akışı... bol kazançlar...

5.  Alıntı Originally Posted by kapıcı Yazıyı Oku
    Şu temettücülüğe dolar cinsi bakın. Dolar cinsi bir halt kazanamazsınız.
    senin dolar cinsi kazanıyor olman bizim için kafi... sen bizi boşver arkadaşım...

6.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    çok teşekkür ederim... kısa zamanda sizin de ulaşmanız dileğiyle... benim yaş ileri ve artık zaten fazla zaman da yok... hisse ve fonların varlığı bir anlamda sanki konut varlığı vs vs imiş gibi güvence oluyor. yatırımdaki amacım da emekli maaşına ilave destek ve nakit akışı... bol kazançlar...
    Ben teşekkür ederim, izinizden gelicem inşallah.

Kademeli emeklilik gelirse benimde 6-7 yıl sonra emekli sandığından emekli olma planım var, o zamana kadar sizin gibi emeklilikte ilave destek olması açısından birikim yapmaya devam ediyorum. Ayrıca bir miktar Bes ödüyorum, o da kötü gidişat olursa bir sigorta, iyi bir durumda 2. Emeklilik ikramiyesi olur diyorum. Hayırlısı, sağlık olsun , en önemlisi sağlık.

Aslında emeklilikte ev alıp kiraya vermekte bir seçenek ama ev tadilat işleri, kiracılarla uğraşmayı vs sevmiyorum.

Saygılar

7. Ekim ayı gibi, borsa gelirlerine gelecek vergi önemli.
    Spottta hisse al-sat kazancına vergi gelirse, hisse fonlar da etkilenecek,
    Üstüne bir de hisse fonlara stopaj gelirse, çifte vergi olur ki, daha da iflah olmaz bu iş.

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Ekim ayı gibi, borsa gelirlerine gelecek vergi önemli.
    Spottta hisse al-sat kazancına vergi gelirse, hisse fonlar da etkilenecek,
    Üsütne bir de hisse fonlara stopaj gelirse, çifte vergi olur ki, daha da iflah olmaz bu iş.
    sn myfinans ne olursa olsun, küçük bir vergi gelse bile, uzun vadede enflasyonu yenecek tek aracın hisse senetleri olduğuna dair inancımı asla yitirmiyorum... dolarmış, konutmuş, altınmış (bana göre tabi) bunların hepsi hikaye...

Sayfa 591/736 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •