Sayfa 245/981 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 7844 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: Viop LVIII

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    İtibar verecektim daha yeni vermişim, ben susuyorum başkan ad homineme geçtiğine göre fena ezilmişsin tartışmada rasyonel argümanlar bitince olur öyle.

Bana söylemene gerek yok ayna karşısında kendine bi gençlere ayıp ettiler dersen bana yeter. Hadi iyi geceler.
    hahaha.. sen yeni ülkene kafa yor. burasını anlamıyorsun. benim söylediklerimi de anlamamışsın. emeklilik sistemini hiç anlamamışsın. papağan gibi aynı şeyleri söylüyorsun. bi eziklik var sende ülkedeki tüm meseleleri eyt ye indirgemenden belli.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

ponzi şeması demiştik. böyle olduğuna hiç süphe yok. makul bir sistem olsaydı durmadan emeklilik yaşı 60-65-70 gibi sürekli yukarılara çekilmezdi. en kesin çözüm BES'e devredilmesi. bu anlamsız tantana da son bulur. isteyen tabiki girmez ve parasını alıp çıkar. ama tabii bu hakkı kimseye vermezler .. neden ? hahaha.. bunu da alamancı arkadaş söylesin.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ponzi şeması demiştik. böyle olduğuna hiç süphe yok. makul bir sistem olsaydı durmadan emeklilik yaşı 60-65-70 gibi sürekli yukarılara çekilmezdi. en kesin çözüm BES'e devredilmesi. bu anlamsız tantana da son bulur. isteyen tabiki girmez ve parasını alıp çıkar. ama tabii bu hakkı kimseye vermezler .. neden ? hahaha.. bunu da alamancı arkadaş söylesin.
    Parasını alıp çıktıktan sonra sağda solda yiyen iş yapacam diye batıran sonra da devlet bize baksın diyen milyonlar gördüm birden..

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    ponzi şeması demiştik. böyle olduğuna hiç süphe yok. makul bir sistem olsaydı durmadan emeklilik yaşı 60-65-70 gib sürekli yukarılara çekilmezdi. en kesin çözüm BES'e devredilmesi. bu anlamsız tantana da son bulur. isteyen tabiki girmez ve parasını alıp çıkar.
    Aynen doğrusu da budur... mecbur tut ama seçenek sun... Yirmi tane şirket olur istediğine yatirabilirsin de ama yatırım mecburi olsun. Devlet olarak denetle paraları hiç etmesinler. İşte burada da sıkıntı var çünkü devlet devlet değil.. Henüz "istersen yatırma" şeklindeki o olgunluğa gelmedik... Liberal olAcaksin lakin ona da karşı çıkılır. Hiç olmazsa bu şirketlerde oluşan devasa sermaye daha iyi yönetilir ama devletin işine gelmez. Neyin nasıl olması gerektiği bilinir de miş gibi yapılır hep... Aman delikanlı olarak ben mi kurtaracağım devleti?

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alıntı Originally Posted by BaşKara Yazıyı Oku
    Parasını alıp çıktıktan sonra sağda solda yiyen iş yapacam diye batıran sonra da devlet bize baksın diyen milyonlar gördüm birden..
    evet bu bir olasılık ama yapacak bir şey yok herkes hesabını kitabını bilecek. zaten benim önerimde default durum çıkmak değil. isteyen çıkıyor gerisi devam eder bes üzerinden

6. Gıda enflasyonu bu ay uzun süre sonra eksi çıkabilir.
    karpuz yerinde 3 4 liraya kadar indi.
    kırmızı ette düşüş var.
    küçük başta durgunluk var.
    patlıcandır falan düşük zaten.
    fiyatı kırmayan ürün domates biber şu anda.

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Gıda enflasyonu bu ay uzun süre sonra eksi çıkabilir.
    karpuz yerinde 3 4 liraya kadar indi.
    kırmızı ette düşüş var.
    küçük başta durgunluk var.
    patlıcandır falan düşük zaten.
    fiyatı kırmayan ürün domates biber şu anda.
    domates ve biber esas ağustosda gelir piyasaya o zaman düşer ama bu kuraklık ve sıcak domatesi biberi yakarsa bilemem salatalıkları yakmaya başladı
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    en kesin çözüm: sgk primleri kümülatif olarak BES'e aktarılır ve herkes parası kadar emekli aylığı alır veya emeklilik sistemine dahil olmaz, primlerini geri alır ve parasını istediği gibi yer. gereksiz saçmalıklarla uğraşmak vakit kaybı.
    sonra nerede bu devlet
    ben o kadar çalıştım bugün açım sağlık teminatımda yok
    devlet bana bakmıyor
    feryat figan
    yeşil kart
    65 yaş aylığı
    kira yardımı
    sağlık yardımı
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 245/981 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri