Sayfa 311/477 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411 ... SonSon
Arama sonucu : 3810 madde; 2,481 - 2,488 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Tarih 23.11.2023

Patron satışlarını, patronlar tarafından ellerindeki değerin tabana yayılması
    çabası olarak "pr" layan Yatırımcı İlişkileri & Kurumsal İletişim Direktörü Özgür
    Kalyoncu ile yapılan söyleşi.

Kadirhan Öztürk soruyor;

Kadirhan Öztürk= Ne dersiniz ortak satışlarıyla alakalı olarak yatırımcılarımıza?

Özgür Kalyoncu= Yani bunu tabi ki anlamakla beraber, asıl farklı bir açıdan da
    düşünülmesi gerektiğini düşünüyorum. Bizim hissedarlık yapımızda satışlar
    olabilir ki, burada bizim profesyonel olarak bir şey yapma şansımız yok.
    Bu hissedarların gerçekten de kendi teveccühüdür. Yani bir hissedara
    satarken de niye sattın alırken de niye aldın diyemeyiz. Ana hissedarlık yapısı
    değişmediği sürece, hissedarların satış yapması mümkündür. Alarko holdingi
    30 senedir profesyoneller yönetiyor. CEO muz ümit bey ve ekibi burada bütün
    kararları alıp yönetiyor. Hissedarlarımız ise bu büyümeden tabi ki faydalanıyor.
    Baktığımız noktada bizim 3 milyar veya 4 milyar dolarlık hedeflerimiz değişiklik
    yok. Bu anlamda hissedarların sattıkları ve ihtiyaçlarını anlamında kullanacaklarını
    bizim sorgulamamız çok doğru değil. Bizim için tek baktığımız şey şu 4 milyar
    3 milyar dolar hedefine ne kadar hızlı gidebileceğimiz önemli. Kendilerin ihtiyaçları
    doğrultusunda kullanacakları dediğim gibi rakamlara bir şey diyemeyiz. Ama ben
    buna farklı perspektiften bakıyorum. Şunu söylemek isterim. 2022 sonunda
    aslında alarko holdingin halka açıklığı %29.99 du. Hisse geri alım programı ile biz
    %1.24 ünü aslında geri aldık hissenin ve baktığımızda şirketin halka açıklığı daha
    azalmıştı. Ben bunu yönetim kurulunda şunu söyledim. Yaptığımız çalışmalarda siz
    de iyi bilirsiniz bunun en iyi uygulamalarında halka açıklık oranı %35 ile 40 arasında
    olması gerektiğini, bu anlamda yapılacak olan çalışmaların da yararlı olacağını hep
    söyledim. Bunu yönetim kurulunda da dile getirdim. Bu anlamda ihtiyacı olan
    hissedarların da satışının iyi olacağını söylemiş durumdayım. Yeter ki ana hissedarlık
    değişmesin. Velev ki bizim profesyonel yönetimin işleri anlamında hiçbir değişikliğe
    sebebiyet vermemektedir. Şu anki baktığımda halka açıklık seviyesi %35 olmakla
    beraber dediğim gibi 35-40 arası, 40 ı geçmemek daha uygun olur makul seviyelerdir.
    Hissedarlar zaten payların hepsini satmıyorlar. Ufak pay satışları ihtiyaçları nezdinde
    Alaton ailesi, Garih ailesi yapabilir. Bu bizim işimizin ne geleceği anlamında bir
    olumsuzluk beis taşır, ne de bizim buradaki isteğimizi azaltır. Biz burada Alarko
    markasının, Alarko bünyesinin onlarca, yüzlerce yıl yaşaması için çalışıyoruz.

Bu açıklamadan sadece 15 gün sonra, Alaton ailesi 10.875.000 lotu borsada
    işlem görülebilir tipe dönüştürdü ve 24.05.2024 tarihinde Dalia ortakları ile
    beraber 15.225.000 lotu, finansal piyasaların karşılaştığı en basiretsiz
    yabancı kurumsal yatırımcısına sattılar.

Aradan geçen yaklaşık 9 ayda;

1. TL nin enflasyon karşısında resmi değer kaybı yaklaşık %34
    2. Gayriresmi değer kaybı hak getire.
    3. Hisse TL olarak hemen hemen aynı seviyelerde.
    4. Dolar bazında %15 değer kaybetmiş.
    5. Halka açıklık oranını artırmak için patronlara hisse satmalarını
      tavsiye ettiğini söyleyen yönetim, 1.500.000 lotu geri alarak halka açıklık
      oranını düşürmüş. Acaba, istatistiki olarak patronlardan 15 milyon lot alan
      basiretsiz yabancı yatırımcının sattığı hisselerin, geri alım kapsamında
      şirket tarafından alınmış olma olasılığı nedir? Bana tutarsızlığın resmini
      yapabilir misin Abidin?

Hicr Suresi 75. Ayet - Şübhesiz bunda, ferâsetli olanlar için elbette
    ibretler vardır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,901
    ülkemizdeki kapasite bu kadar. şirketin yatırım ilişkileri sorumlusu tu kaka diğerleri ne ayak bakın güzel bir örnek sosyal medyanın kullanımı ve yazık sizin gibi tavsiye veren analistlere denecek tür bir paylaşım...

"
    Colendi Menkul
    @ColendiMenkul
    ·
    3h
    BİST Şirketlerinden

��#ALARK: Şirket tarım iştiraki olan Alsim Alarko’nun kısmi veya tamamının satışını gündeme getirmişti,
    sürecin devam ettirilmemesine karar verildi."

3. Global yine en iyi alici..
    Halk her gun olduğu gibi yine alimda..
    İs bankası da alimda,sanirim şirket...en az 200 bin lot geri alim bekliyorum..

Ek Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 15.08.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 101,80 TL - 100,10 TL (ağırlıklı ortalama 100,82 TL) fiyat aralığından toplam 99.000 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 7.248.143 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,666'dır.

Kamuoyuna duyurulur.

.............
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

şirket duyurusunda bu program çerçevesinde daha önce alınan pay miktarını
    1.549.143 yazmış....

1.549.143 + 99.000 = 1.648.143

Geri Alıma Konu Azami Pay Miktarı (Nominal TL)
    4.350.000
    Geri Alım İçin Ayrılan Fonun Toplam Tutarı (TL)
    550.000.000
    Son düzenleme : 0101; 15-08-2024 saat: 19:30.
    Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6. Bist 30 hisselerinin son 1 yıllık yabancı takas oranları değişim grafiği (Kaynak:İş Yatırım)

Tabi ki, Alarko listenin en altlarında. Eskiden böyle değildi. Gelin bakalım neden
    böyle olmuş.

1 numaralı dönem: 21.09.2023 ile 21.11.2023 tarihleri arası.
    Alaton kardeşlerden 12.2 milyon lot hisseyi 117.40 TL den alan basiretsiz ve
    muhtemelen enayi yabancı kurumsal, alır almaz hisseleri satmaya başlıyor.
    12.2 milyon lot hisseyi tahtada aldığı fiyatın altından satması yaklaşık iki ay
    sürüyor. Bu süre zarfında hisse fiyatı yaklaşık %20 değer kaybediyor.

2 numaralı dönem: 24.05.2024 ile 19.08.2024 tarihleri arası.
    Alaton kardeşler ile Dalia'dan 15.2 milyon lot hisseyi 112 TL den alan
    basiretsiz ve muhtemelen enayi yabancı kurumsal, alır almaz hisseleri
    satmaya başlıyor. 15.2 milyon lot hisseyi tahtada aldığı fiyatın altından
    satması bu sefer yaklaşık üç ay sürüyor. Bu süre zarfında, ne tesadüf ki
    hisse fiyatı yine yaklaşık %20 değer kaybediyor.

Hisse fiyatının 52 haftalık TL değer kaybı %19.
    Biraz daha zorlasalar o da %20 olacak.
    XU030 endeksinin 2.16 yukarıda olduğu günde, Alark şu anda tek
    negatif hisse.

Şirket patronları, yönetim ile el ele vererek hakkaten hisse değerini
    tabana yaydılar.

Tebrikler.

7. Hisse geçen sene bu zamanlar 130 lira civarıymış aradan geçen 1 senenin enflasyon farkını da eklediğimizde en kötü 200 lira olması gereken yerde 100 lirayı kıracakmıyı konuşuyoruz. Aradaki farkı yakın dönemde kapatması çok zor, yüksek bedelsiz falan da kurtarmaz arazilerinin birinde altın bulması lazım. Herşey yolunda giderse belki 2 seneye enflasyonu farkını kapatabiliriz. Enflasyon muhasebesi de maalesef hiç yardımcı olmuyor.

8. Net zarar tahminleriniz nedir ?
    -Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

Sayfa 311/477 İlkİlk ... 211261301309310311312313321361411 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •