Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 438/447 İlkİlk ... 338388428436437438439440 ... SonSon
Arama sonucu : 3570 madde; 3,497 - 3,504 arası.

Konu: LIDFA - Lider Faktoring

1.  Alıntı Originally Posted by mertgüven Yazıyı Oku
    ....Bir zamanlar banka kuracak falan deniliyordu belki de böyle bir yeni gelişme olabilir lider faktoring ulusal faktöringe göre piyasa değeri defter değeri anlamında daha ucuz....
    Eger son Faaliyet Raporuna bakarsaniz, yillar itibariyle Özkaynak artis trendini gorebilirsiniz ( sayfa 26/37 )

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1323117

Özkaynaklar, 31.12. 2021 den itibaren senelik sirasiyla 216 Milyon, 506 Milyon,1.109 Milyon ve 1.479 Milyon TL'ye ulasmis.

LIDFA yonetiminin banka kurmaktan cok daha karli alanlara yatirim yapacak bilgi birikimi ve tecrubesi var.

Eger bilancoya bakarsaniz, en buyuk harcama kaleminin, odenen faizler oldugunu gorursunuz. Son bilancoda 5.586 MILYAR TL. finansal varligi ( net ) var ancak bunun 3.5 MILYAR TL.si alinan krediler. Bu kredilere odenen faizler en yuksek harcama kalemi.

Nitelikli yatirimcilardan bu borcu almak yerine kendi oz kaynagini kullandigini dusunun.

Bu itibarla Ozkaynak varligindaki bu artis surdugu surece, onumuzdeki her donemde karliligi artacaktir.

2. Lider Faktoring sermaye piyasalarına büyük önem vermektedir. Şirket ilk kez 11.06.2010 tarihinde 50
    milyon TL nominal değerli 2 yıl vadeli 6 ayda bir kupon ödemeli tahvil halka arz etmiştir. Bu tahvil ihracı
    hem yurtiçinde, hem de yurtdışındaki yatırımcılara satılması nedeniyle bir ilk olmuştur.

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1323117
    ( sayfa 27/37 )

Dikkat edin bu ilk borclanma tarihi halka arz tarihinden 4 sene oncedir.

Şirket 30 Haziran 2024 tarihine kadar toplam 143 bono ve tahvil ihracı (toplamda 3,8 milyar TL)
    gerçekleştirmiş olup tedavülde olan borçlanma araçları (toplamda 465 milyon TL) BİST'te işlem
    görmektedir.

Peki bunlari neden kopyaladik.

Hani yaptigi is cok riskli diyenler var ya, tefeci bunlar, adamlar yahudi diyenler var ya onlar icin.

3. Orta vadede Denge Varlık Yönetim'in halka arzını yapıp ciddi şekilde kaynak oluşturacaklarına inanıyorum. Ulusal Faktoring'den tek dezavantajı çok fazla yurtiçi faktoringe yönelmiş olması, ulusal ihracat gösterip ödediği kurumlar vergisinin neredeyse tamamını iade alıyor, Liderde öyle bir şey yok... Enflasyon muhasebesinin nasıl etkileyeceğini görmek lazım. Onun dışında bu organik büyüme gayet yeterli

4. Gelelim ULUFA, LIDFA farkina.

LIDFA, teminat yatirmis musteri sayisi itibariyle, ULUFA'dan daha cok musteri sayisina sahiptir. ( 14.000 civarinda )
    ULUFA ise 9.300 musteri civarinda.

Her iki sirketin bilancolarinda gorulen, alinan teminatlar kaleminde, LIDFA 39 MILYAR, ULUFA ise 114 MILYAR teminat almistir.

Peki bu fark ne anlama gelir, ULUFA daha buyuk ve guclu musterilere sahiptir cikarimi yapilabilir mi, sahsen bunu bilmiyorum ama gercek rakamlar bunlar.

Bence her iki sirket arasinda tek ve en buyuk fark, LIDFA'nin oyun plani Ozkaynak birikimini artirmak, ULUFA'nin ise, hissenin piyasa degerini artirmak yonundedir.

Cunku son 4 senedir, LIDFA 4 kez bedelsiz sermaye artirimi yapmis, ULUFA ise son 3 senedir nakit kar payi odemis, hic bedelsiz hisse vermemistir.

Yatirimci bence her gun cok detayli takip icinde oldugundan agac saymaktan ormani goremiyor. Bunun yaninda hic gerekli olmadigi halde Teknik Analizle ugrasiyor.

Oysaki dikkatle takip edildiginde gorulecektir ki, ULUFA hisse degeri her zaman goreceli olarak daha cok yukselecek ve su an mevcut 133.500 Milyon lot olan hisse sayisini artirmayacaktir.

Bizim isimiz, okuduklarimizi bildiklerimizi paylasmaktir.

Kimseye al ya da sat tavsiyesinde bulunmak degildir, kimsenin de isine karismak gibi bir huyumuz yoktur.

Kimi buralari okur, degerlendirir, kimi de bizi toz pembe hayaller kurmakla suclar.

( aslinda bu gun bu calismami, Cemalettin Hocam ve Bay Tomi icin koydum.)

5.  Alıntı Originally Posted by Tinaz Yazıyı Oku
    Gelelim ULUFA, LIDFA farkina.

LIDFA, teminat yatirmis musteri sayisi itibariyle, ULUFA'dan daha cok musteri sayisina sahiptir. ( 14.000 civarinda )
    ULUFA ise 9.300 musteri civarinda.

Her iki sirketin bilancolarinda gorulen, alinan teminatlar kaleminde, LIDFA 39 MILYAR, ULUFA ise 114 MILYAR teminat almistir.

Peki bu fark ne anlama gelir, ULUFA daha buyuk ve guclu musterilere sahiptir cikarimi yapilabilir mi, sahsen bunu bilmiyorum ama gercek rakamlar bunlar.

Bence her iki sirket arasinda tek ve en buyuk fark, LIDFA'nin oyun plani Ozkaynak birikimini artirmak, ULUFA'nin ise, hissenin piyasa degerini artirmak yonundedir.

Cunku son 4 senedir, LIDFA 4 kez bedelsiz sermaye artirimi yapmis, ULUFA ise son 3 senedir nakit kar payi odemis, hic bedelsiz hisse vermemistir.

Yatirimci bence her gun cok detayli takip icinde oldugundan agac saymaktan ormani goremiyor. Bunun yaninda hic gerekli olmadigi halde Teknik Analizle ugrasiyor.

Oysaki dikkatle takip edildiginde gorulecektir ki, ULUFA hisse degeri her zaman goreceli olarak daha cok yukselecek ve su an mevcut 133.500 Milyon lot olan hisse sayisini artirmayacaktir.

Bizim isimiz, okuduklarimizi bildiklerimizi paylasmaktir.

Kimseye al ya da sat tavsiyesinde bulunmak degildir, kimsenin de isine karismak gibi bir huyumuz yoktur.

Kimi buralari okur, degerlendirir, kimi de bizi toz pembe hayaller kurmakla suclar.

( aslinda bu gun bu calismami, Cemalettin Hocam ve Bay Tomi icin koydum.)
    Tinay kardesim öncelikle sagligin ve bu aydınlatıcı bilgiyi bizlere aktardığı için tessekur ederim yolun akcaya düşerse beklerim yazları akcay kışları beykozdayim.lidfa hakkında yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.borsada yatirim yaparken ihtiyaç duyacağımız parayı bu borsa denilen denize yaptırmayız.cunku borsa her zaman gülücük atmaz
    Bu lidfagecen yil bu günkü rakkamlardaydi.bu gün baktığımızda sıkıntılı günler den geçiyoruz borsayı kumarhane gibi görenlere tavsiyem bu hisse gün gelecek .neyse.anliyan anladı. Birde şayet dahada aşağı gelirse biraz daha alırız.kardesim tomiyide senide ve iyi niyetli gerçek yatırımcılara sonsuz saygı ve sevgiler aynı trendeyiz her kesin kazanci daim olsun kal sağlıcakla.ytd

6. Selamlar

Geçen sene Lidfa da 2,80 TL-11,30 TL Arası kazanclar verdi , borsa hayatımda en iyi kazandığım kagıtlardan bir tanesi idi , kücük kağıtlar fiat olarak dip yaptırmadıktan sonra götürmüyolar , geçen senede iyi bilanço geldiği halde tahta yı düşüre düşüre kevgire cevirmişlerdi . Genel olarak faktoring sektörü f/k p/d değerleri düşükten değerleniyor uzun süre takip ettiğim kadarı ile hep alış kademelerine kendileri basarak yukardan sat aşağıadan al taktiği ile boş tahtalarda işlem döndüroyolar bu sene Lidfa da Denge Varlık tarafında 6 aylık total de bir 100 milyon kadar tahmini bilançoda bir destek az geldi ben bunu yüksek faiz ortamının Denge Varlığa iyi gelmediğini düşünüyorum oda önceleri düşük faiz ortamında borçlu düşük faizle kredi çekip Varlık fonuna borcunu ödüyordu diye düşünüyorum bu döngü yüksek faiz ortamında biraz duraklamaya girdiğini düşünüyorum ama yinede geçen yıllarda olduğu gibi 6aylıkta 286 Milyon geldi ben hep 4 dönemi 1.dönemle gelen rakamın 2 çarpı ile gitmesini beklerim. Lidfa da 9 aylıkta 286*2= 572 Milyon son yıllıkta da 572*2= 1.144.000.000 TL ye yakın veya biraz altı gibi bir rakam olabilirmi ? acaba geçen yıllarda ki gibi diye düşünüyorum Bu son iki çeyrek te kendini belli edicek . Lidfa da geçen yıl Yatırım Fonları 31 Milyona kadar çıkmışlar sonra bunun 15 milyonunu sattılar Patronda 2,7 Milyon satmıştı fakat hep seanslar bir güç sanki bu fonların aldığı maliyeti bildiği için geçen yıl bölündüğü 3,15 Tl Fiatlarında bir hesabı var gibi geliyo bana !!!! Geçen hafatalarda Emeklilik Fonlarının hem Lidfa da hem Ulufa da alımlar yaptığını gördüm , yatırım fonları hala pozisyonlarını koruduklarını görüyoruz ben Lidfa da ve Ulufa da fiatların hak etmediği yerler de olduğunu düşünüyorum fırsat buldukça lotlarımı artıyorum yatırım tavsiyesi deildir..
    Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.

7. Şirketin en büyük gideri ödediği kurumlar vergisi. Enflasyon muhasebesine geçildiği zaman bu vergi şirkette kalacak. 2026 sonuna kadar şirket altın çağını yaşayacak, enflasyon muhasebesi de vergi ödemesini azaltacağından tuzu biberi olmuş olacak. Hisseyi uyutarak bıkkınlık sağlamak istiyorlar, oysa her şey o kadar net ki...

8. Geliyor gelmekte olan.nokta.ytd

Sayfa 438/447 İlkİlk ... 338388428436437438439440 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •