Selamlar
Geçen sene Lidfa da 2,80 TL-11,30 TL Arası kazanclar verdi , borsa hayatımda en iyi kazandığım kagıtlardan bir tanesi idi , kücük kağıtlar fiat olarak dip yaptırmadıktan sonra götürmüyolar , geçen senede iyi bilanço geldiği halde tahta yı düşüre düşüre kevgire cevirmişlerdi . Genel olarak faktoring sektörü f/k p/d değerleri düşükten değerleniyor uzun süre takip ettiğim kadarı ile hep alış kademelerine kendileri basarak yukardan sat aşağıadan al taktiği ile boş tahtalarda işlem döndüroyolar bu sene Lidfa da Denge Varlık tarafında 6 aylık total de bir 100 milyon kadar tahmini bilançoda bir destek az geldi ben bunu yüksek faiz ortamının Denge Varlığa iyi gelmediğini düşünüyorum oda önceleri düşük faiz ortamında borçlu düşük faizle kredi çekip Varlık fonuna borcunu ödüyordu diye düşünüyorum bu döngü yüksek faiz ortamında biraz duraklamaya girdiğini düşünüyorum ama yinede geçen yıllarda olduğu gibi 6aylıkta 286 Milyon geldi ben hep 4 dönemi 1.dönemle gelen rakamın 2 çarpı ile gitmesini beklerim. Lidfa da 9 aylıkta 286*2= 572 Milyon son yıllıkta da 572*2= 1.144.000.000 TL ye yakın veya biraz altı gibi bir rakam olabilirmi ? acaba geçen yıllarda ki gibi diye düşünüyorum Bu son iki çeyrek te kendini belli edicek . Lidfa da geçen yıl Yatırım Fonları 31 Milyona kadar çıkmışlar sonra bunun 15 milyonunu sattılar Patronda 2,7 Milyon satmıştı fakat hep seanslar bir güç sanki bu fonların aldığı maliyeti bildiği için geçen yıl bölündüğü 3,15 Tl Fiatlarında bir hesabı var gibi geliyo bana !!!! Geçen hafatalarda Emeklilik Fonlarının hem Lidfa da hem Ulufa da alımlar yaptığını gördüm , yatırım fonları hala pozisyonlarını koruduklarını görüyoruz ben Lidfa da ve Ulufa da fiatların hak etmediği yerler de olduğunu düşünüyorum fırsat buldukça lotlarımı artıyorum yatırım tavsiyesi deildir..
Yaptigim yorumlar kesinlikle al sat tavsiye niteligi olmayip , yatirim tavsiyesi deidir.
Yer İmleri