Originally Posted by
Fatih34
Videoyu izledim, özetle sermaye düşmanlığı var diyor, milletin cebine göz dikmişler, meşru yollardan ( vergi gibi) toplaması gereken parayı türlü bahanelerle milleti söğüşleyerek elde ediyorlar diyor.
Örneğin bir zaman altın hesabım vardı ve miktarıma göre de makas aralığım 0,50 kuruştu, gayet iyi bir makas aralığıydı ve kendimce arada al sat yapardım. Önce makas aralığını açtılar ( açtırdılar), açtırdılar nereden biliyorum bankacı komşum kulağıma fısıldadı gayrı resmî talimat geldi dedi oradan biliyorum, sonra da alım satıma vergi getirdiler, vatandaş alım satım, birikim yapmasın diye, sonradan kaldırıldı o vergi, o süreçten sonra ben de 1 gram altın bırakmadım bankada.
Şu anda finans piyasaların durumu ortada, borsada hepimizin kaybı neredeyse yüzde otuzlarda ( al sat yapmayanlar için), ben şahsen masum ve iyi niyetli bir borsa yatırımcısıyım, ama beni dahi üzüyorlar, hepimizi üzüyorlar. Biz vatandaş olarak bunu hak etmedik, fiyatlar deseniz çok doğru söylüyor 1 milyonluk evlere 3 milyon 5 milyon diyorlar, böyle bir fiyatlama olamaz, yüzde 25 diye bir sınır getirdiler kiralar için, yüzde 80 zaten uygulanmadı o sistem, insanlar birbirine düşman kesildi, göstermelik depo, market baskınları yaptılar sonuç sıfır,
Herkes elindekine daha fazla sahip çıksın arkadaşlar, şu anda borsa da el değiştiriyor gibi, insanları iyicene bezdiriyorlar birileri vasıtasıyla.
Ekleme yapabildiğim kadar ben şahsen ekleme yapıyorum,
Özetle ben böyle anladım videodan. Daha çok şey yazarım da, dası var işte…
Yer İmleri