Sayfa 679/692 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689 ... SonSon
Arama sonucu : 5531 madde; 5,425 - 5,432 arası.

Konu: Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

1. ZEN kart var burada. hesap açarsanız ( online da olur ) size GB ile başlayan iban veriyor. aynı zamanda fiziki kartı alabilirsiniz veya sanal hesap kartını iphone için cüzdana yükleyip heryerde temassız ödeme yapabilirsiniz apple pay ile. ibkr ile para transferi ediyorsunuz ve hesap kartınız ile bu parayı harcıyorsunuz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    kendimi alıntı yapıp güncel bir bilgilendirme yapayım.

5 sene olmuş vay be daha dün gibi hatırlıyorum..

şuan ingilteredeyim. 5 sene evvel pasaportum ile ibkr hesabı açıp hisselerimi almıştım. satış yapmadım. bunun sebebi türkiyede beyan edip vergi ödememek için. ( hem hisse değer kazancı- hem dolar artış kazancı vergisi )

bazı fonları burada sattım. birikmiş temettülerle birlikte nakit burdan çekebildim. zaten burada hep kredi kartı ile harcama yapıyorum nakit dönüp türkiyede bu parayla kartı ödeyecegim...
    Genelde dovlet bekler tam zaman asimi suresinin baslayacagi 5. senenin sonunda gonderir sari zarfi

Bu sekilde mis gibi gecikme cezasi da keser..
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3. Yurtdışı Borsalarında Hisse Senedi İşlemleri

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Süper micro computer
    Yıl başının hızlı senediydi. Bende alıp satmıştım. 1188 doları gören hisse 520 dolar civarına düştü.
    Bu amerikan borsası çok tehlikeli yer kimseye acımıyorlar. Ne kazanırken ne kaybederken

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Bugün

412 doları gördü günlük kayıp %24

https://x.com/kobeissiletter/status/...859959026?s=46

4. https://x.com/kobeissiletter/status/...580147360?s=46

BREAKING: The US Department of Justice has sent a subpoena to Nvidia, $NVDA, related to its antitrust investigation.

Today, the stock fell over 9% on no headlines at all.

Did someone know?

Merhaba IBKR'de hesap açıp tl transfer yaptım. Temettü ödeyen 1-2 etf'de aldım.
    Ancak ödenen temettüleri midastaki gibi net bir şekilde gösteren bir yer bulamadım. Rapor alınca görüyorum. Orada da %30 stopaj kesiyor gibi gördüm. Oysa midas'ta %20 kesiliyordu.

Bu konuda IBKR kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

6.  Alıntı Originally Posted by duck wing duck Yazıyı Oku
    Merhaba IBKR'de hesap açıp tl transfer yaptım. Temettü ödeyen 1-2 etf'de aldım.
    Ancak ödenen temettüleri midastaki gibi net bir şekilde gösteren bir yer bulamadım. Rapor alınca görüyorum. Orada da %30 stopaj kesiyor gibi gördüm. Oysa midas'ta %20 kesiliyordu.

Bu konuda IBKR kullanan arkadaşlardan bilgi alabilirsem sevinirim.
    Konu şikayet varda açıklanmış sanırım

İş Yatırım aracılığıyla Amerikan hisse senetlerine yatırım yapıyorum. Genellikle temettü getirisi olan hisseleri tercih ediyorum. Hesaba yatan temettülerden yüzde 30 stopaj vergisi kesiliyor. Halbuki, ABD ve Türkiye arasında imzalanan 'Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması' gereği bu oranın yüzde 20 olması gerekiyor. Çünkü elde ettiğim temettü geliri Türkiye'de de vergi beyanına tabi. Bu oranın yüzde 20 olabilmesi için 'Form W8-BEN' adlı formun doldurularak 'IRS' (Internal Revenue Service) yani ABD Vergi Dairesine gönderilmesi yeterli oluyor. Bunu yapan aracı kurumlar var ve müşterilerinden yüzde 20 temettü stopajı kesiliyor.

https://www.sikayetvar.com/is-yatiri...vergisi-sorunu

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Konu şikayet varda açıklanmış sanırım

İş Yatırım aracılığıyla Amerikan hisse senetlerine yatırım yapıyorum. Genellikle temettü getirisi olan hisseleri tercih ediyorum. Hesaba yatan temettülerden yüzde 30 stopaj vergisi kesiliyor. Halbuki, ABD ve Türkiye arasında imzalanan 'Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması' gereği bu oranın yüzde 20 olması gerekiyor. Çünkü elde ettiğim temettü geliri Türkiye'de de vergi beyanına tabi. Bu oranın yüzde 20 olabilmesi için 'Form W8-BEN' adlı formun doldurularak 'IRS' (Internal Revenue Service) yani ABD Vergi Dairesine gönderilmesi yeterli oluyor. Bunu yapan aracı kurumlar var ve müşterilerinden yüzde 20 temettü stopajı kesiliyor.

https://www.sikayetvar.com/is-yatiri...vergisi-sorunu

Midas'ta hesap açtıktan sonra yatan temettü ödemelerinde %20 kesildi. W8 formu doldurmadım diye hatırlıyorum. Midas halletmişti. IBKR'de profil bilgilerimde W8 formu doldurulmuş görünüyor ama %30 kesiliyor gibi.

İş yatırımda ETF'ler alınmıyor yada yüksek tutar/ komisyonla alınıyor diye biliyorum. YKB'de ETF'lerde aynı durum vardı. Ondan bu kurumları tercih etmedim.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir, itibar etmeyiniz.

8. Bu konuyu yurtdışı hisse satacağımdan yanıtlıyorum.

Yakın geçmişe kadar Mundi (Ünlü menkul) vasıtasıyla dolar gönderiyordum diğer bankalara ve ücretsizdi. Banka içi transfer gibiydi. Ancak en sonuncusunda İş Bankası benden az olmayan bir komisyon kesti.

Ünlü menkul hala banka içi işlem gibi mi yapıyor transferi? Yoksa swift mi? Muhabir banka vs. var mıdır?

Aynı şekilde Midas var.

Banka içi gibi hangisi yapar? Midas'ın da müşterisiyim.

Ünlü'yü tercih ederim alışkanlıktan. Ancak transfer banka içi mi - swift mi açıklamadılar.

Ne önerirsiniz?

Sayfa 679/692 İlkİlk ... 179579629669677678679680681689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •