Halka arz ne durumda?
![]()
Yazdıklarım, paylaştıklarım yatırım tavsiyesi değildir, herkes kendi kararını verir. Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır. "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-
Gelecekte gıda çok önemli olacak üretim yapan da pek o kadar kolay ve ucuz mal satmayacak. Özetle parası olan domates yer olmayanlara böceklerden yapılmış gıda verilecek . Hamburgerini dana et yemek te mümkün böceklerden print edilmiş et de yemek mümkün olacak. Gıda sektörü geleceğin sektörü olacağına benim güvenim tam ayrıca arsa tarım arazisi yatırımı gelecekte yapmak zor olacak. Tarım yatırımı yapamıyorsanız bunu yapanın hisselerini almak gerek . Saygılar,
Tepeörende Mutlu akü nün yanında 15 dönüm arazi 50 000 Usd idi şimdilerde almak mümkün değil metre karesi 10 000 TL.
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Cevabınızda anlayamadığım nokta sanki şirkete bu yatırımı zorla yaptırıyorlarda patron hisse satıyor. Bu yatırım bir tercihtir zorunluluk değildir. Bence ülkede önemli bir açık gördüler ve kurumsal olarak tarım işine girdiler. Bu durumun nesi kötü. Olay neden domatese indirgendi onu da anlayamıyorum. Serada farklı tarım ürünleri neden yetişmesin?? Domates veya sebze fiyatlarında yıllık fiyata bakmak ne kadar doğru. Henüz planladıkları 10 bin dönüm seranın sadece 2 bin dönümünü anca kurdular. Yeni girdikleri iş yüzünden patron hisse satıyor mu diyorsunuz?
Bence hisse fiyatı yüksek iken eldeki malı boşalttılar. Öyle veya böyle eğer hedeflerini tuttururlarsa 3 yılda tarım devi doğacak. Neden olmasın? Patron yanılamaz mı? Sabancı patronları ne değerli şirketleri satmadı mı? Banane patronun hisse satışından. İsterse hepsini satsın. Su akar yolunu bulur diyorum.. Önemli olan şirket hedeflerine ulaşmak ki ben anormal bir durum göremiyorum.
Tahtada kademeler boş , alıcı kalmamış ama satmaya çalışan boş kademelere boş satış kademeleri ile basmaya devam ediyor. Çok net yazıyorum . Mal toplanıyor ve basa basa eze eze toplanıyor . Resmen kusturarak alıyorlar. Ortalık boş, yabancı da yok Alark tahtasında amaç mal satmak olsa idi haber çıkarılır alıma gelenlere verilir idi . Bunun mal satmak ile uzaktan yakından ilgisi yok. Egeen gibi fksı 30 larda Pd/dd uçmuş bir kağıtta bile tepki var. Bu tahtada tahtacı tahta filan yapmıyor resmen dövüyor.
Bu durum da bana AL mesajı gibi geliyor. Bu tip kağıtları ve spekleri sevelim sevdirelim...
AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.
Yer İmleri