Sayfa 81/333 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon
Arama sonucu : 2661 madde; 641 - 648 arası.

Konu: ULKER - Ülker Bisküvi

1. buda 2023 açılan daha sonuçlanmadı

ama dediğim gibi fiyat belirleme ile yaptıkları kar verilen cezanın üstünde olduğudan devamke

büyük ihtimal seneyede soruşturulurlar

Yıldız Holding bünyesinde geleneksel kanal satış şirketi olarak 2012 yılında kurulan Horizon Hızlı Tüketim A.Ş, başta Ülker markalı Gıda ve İçecek ürünleri olmak üzere kişisel bakımdan bebek mamasına kadar 40'ın üzerinde farklı kategorideki ürünleri Türkiye'deki 180.000 satış noktasına ulaştırmaktadır.

Türkiye'nin en büyük hızlı tüketim satış şirketi sayılan Horizon Gıda, tüketicisine ulaşılabilir, uygun fiyatlı, kaliteli, taze ve lezzetli ürünler sunmayı amaçlamaktadır...

Rekabet Kurumu, Nestle Türkiye Gıda Sanayi hakkında soruşturma açılması kararı verdi.

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ'nin, distribütörlerinin yeniden satış fiyatını belirlemek ve distribütörlerine bölge ve müşteri kısıtı getirmek suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiği iddialarına yönelik yürütülen önaraştırmanın Rekabet Kurulunca karara bağlandığı duyuruldu.

Kararda, "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 15.12.2022 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; Nestle Türkiye Gıda Sanayi AŞ hakkında soruşturma açılmasına, 22-55/850-M sayı ile karar verdi" ifadeleri yer aldı.

Donane, Eti ve Horizon'a da soruşturma
    Kurul ayrıca Danone Tikveşli, Eti Gıda, Horizon Hızlı Tüketim'e de soruşturma açılmasını kararlaştırdı.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Danone Tikveşli Gıda ve İçecek San. ve Tic. AŞ, Eti Gıda San. ve Tic. AŞ, Horizon Hızlı Tüketim AŞ'nin rekabete duyarlı bilgi değişimi yoluyla Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik yürütülen önaraştırma Kurul tarafından karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri müzakere eden Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak söz konusu teşebbüsler hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

2. Bu voltran kırılırsa sektöre yeniden rekabet gelirse o zaman gerçek karlılığı görebilriz

3. MADDE 5 – (1) Temel para cezası hesaplanırken, Kanunun 4 üncü ve 6 ncı maddelerinde yasaklanmış davranışlarda bulunan
    teşebbüs ile teşebbüs birlikleri veya bu birliklerin üyelerinin, nihai karardan bir önceki mali yıl sonunda oluşan veya bunun
    hesaplanması mümkün olmazsa nihai karar tarihine en yakın mali yıl sonunda oluşan ve Kurul tarafından saptanacak olan yıllık
    gayri safi gelirlerinin;
    a) Karteller için, yüzde ikisi ile yüzde dördü,
    b) Diğer ihlaller için, binde beşi ile yüzde üçü, arasında bir oran esas alınır.
    (2) Birinci fıkrada yazılı oranların belirlenmesinde, ilgili teşebbüs veya teşebbüs birliklerinin piyasadaki gücü, ihlal neticesinde
    gerçekleşen veya gerçekleşmesi muhtemel zararın ağırlığı gibi hususlar dikkate alınır.
    (3) Birinci fıkraya göre belirlenen para cezası miktarı;
    a) Bir yıldan uzun, beş yıldan kısa süren ihlallerde yarısı oranında,
    b) Beş yıldan uzun süren ihlallerde bir katı oranında,
    arttırılır.
    Ağırlaştırıcı unsurlar
    MADDE 6 – (1) Temel para cezası,
    a) İhlalin tekerrürü halinde, her bir tekrar için,
    b) Soruşturma kararının tebliğinden sonra kartele devam edilmesi halinde, yarısından bir katına kadar
    arttırılır.
    (2) Temel para cezası,
    a) Kanunun 4 üncü veya 6 ncı maddeleri kapsamında ortaya çıkan rekabet sorunlarının giderilmesine yönelik olarak verilen
    taahhütlere uyulmaması halinde, yarısından bir katına kadar,

BU SENEDE CEZA ÇIKARSA HORİZON CİRONUN %6 KADAR YİYECEK KABAHATLER KANUNUNA GÖRE %25 İNDİRM HAKKI VAR
    BUDA CİRONUN NET %4,5 TEKABUL EDİYOR
    10 MİLYAR CİRO YAPSA 450 MİLYON GİBİ BİR CEZA

4. Bu cezaları da yedikten sonra ki umarım yemezler bu voltran yüzük kardeşliği devam edermi yoksa altınlarv 4 e mi bölünür
    devam etmezse ki normali bu rekabet sebebi ile kar marjlarında bir miktar normalleşme olması gerekir

5.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    Benim düşüncem değil...genel kabul görmüş muhasebe kurallari belli...2+2=4 gibi..

Borsaya acik şirketler hakkına yalan yanlış ithamlarda bulunmak suçtur...bunu bilerek konuşuyorum nokta
    Senin muhasebe bilginin olup olmadığını nerden bilelim. Var mı bir diploma vs?
    Sonra da burada "1 kg pamuk nasıl bu kadar ağır gelebiliyor" manasında cümleler kurabiliyorsun 😀 boş işler

Hem kelsin hem de fodul...hakim olmadığın bilgin olmadığı bir konuda tartismya girme..

7.  Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    Hem kelsin hem de fodul...hakim olmadığın bilgin olmadığı bir konuda tartismya girme..
    hakaketten konu ne merak ettim

Konuyu başlatana sor

Sayfa 81/333 İlkİlk ... 3171798081828391131181 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •