Sayfa 34/174 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon
Arama sonucu : 1386 madde; 265 - 272 arası.

Konu: PETKM - Petkim Petrokimya Holding A.Ş.

Enerji günlüğü haberlerinde de böyle başlık atılmış..
    Bursagaz ve Kayserigaz’ı elden çıkarmak için görüşmeler yürüten Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR, Türkiye'de 7 milyar dolarlık yeni petrokimya yatırımı planlıyor. Bu da 2 saat önce paylaşılmış..

Zaten elden çıkarılması geçen sene gündeme gelmişti.. https://www.google.com/amp/s/www.ene...yor-61757h.htm
    Ytd

2. Spenc abey iyi aşamlar abüü.Abcama alduk almaya amma velagin aldumuz gibi zarar ettük ya la abü.

3. ama velakün umudluyum abü.vakdimiz var abü.Abca bi iki yıl baa buram noldu demeycen dedim abey.Akıllıyım demi.bakarsun kısa sürede artar bende pay alurum abü la.ama söölerim abcama bende bu gada kopartdım derüm yanü

Alıntı Originally Posted by KOLPACI Yazıyı Oku
    ama velakün umudluyum abü.vakdimiz var abü.Abca bi iki yıl baa buram noldu demeycen dedim abey.Akıllıyım demi.bakarsun kısa sürede artar bende pay alurum abü la.ama söölerim abcama bende bu gada kopartdım derüm yanü
    Hojam bunda büyük konuşmamayi öğrendim aslında elimdekilerin hepsinde öğrendim desem daha doğru olur. En çok darbeli olduğu için bunda büyük hiç konusamiyorum 😊
    Hayallerimin üstüne çıkanlar var çıkmayanlar var. Herşey tadında dengeli gidiyor kendi adıma.. ha zengin mı oldum elbette hayır, biraz zaman geçirmece biraz da ömürden yemece oldu. Koruyabilmenin bir çıt üstündeyim diyelim genel anlamda.
    Birşey demek çok zor bu yüzden , aslında çok şey demekte var ülkeye dair de o da damağımızda kaliyor vesselam..
    Bir iki yıl nedir ki insanın yaşamında, bir ömür geçiyor anlamadan buralarda.. ytd

5. gün içi 180 milyon lot
    bunda yabancı fon alışı var gibi
    4$ lık pırasayı 0.4$ dan al, ne güzel dünya laaa

Alıntı Originally Posted by spenc Yazıyı Oku
    7 milyar dolarlık petrokimya yatırımı planlanıyor
    Socar Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı Kenan Mirzayev ise aynı toplantıda Türkiye'de yeni petrokimya tesisleri kurulması için yaklaşık 7 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini açıkladı.

Ne demis burada? Petrokimya yatırımı demiş!
    Petrokimya tesisi demiş. Ve ana hedef çevre dostu yakıt üretmek vs demiş. Zaten jet yakıtını star uzerinden yapıyor. Başka ekstra ne var bu yatırımda peki?
    Stara mı yoksa petkime mı atıfta bulunulmuş tesis acisindan. Eğer yosundan gidersek stara varırız. Detaylar yine çok belli değil sanırım.. ytd
    Finansmana ilişkin sorulara yanıt veren Ibadov, "Şu an bizim için ilk aşamada önemli olan FEED'den çıkacak sonuç" derken "Biz yaklaşık 7 milyar dolarlık bir yatırım olmasını öngörüyoruz ama FEED çalışması sonucu hangi üniteler, o ünitelerin hangi ülkelerden alınacağı gibi birçok bileşenler var. Finansmanı aslında biraz da onlar yönlendirecek. Dolayısıyla işin finansman kısmı bizim ikinci fazda ele alacağımız bir konu. Şu an onunla ilgili herhangi bir tasarrufumuz yok" diye ekledi.
    2024'te ilk kez uzun vadede sürdürülebilirlik yol haritası hazırladıklarını da belirten Ibadov "Önemli bir projemiz de sürdürülebilirlikte; karbondan değil de ham petrolden değil de temiz bir kaynaktan havacılık yakıtı, uçak yakıtı üretebilmek. Bitkisel atık yağlardan SAF (Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı) üretme konusunda çalışmalarımız var. Bu konuda da Ar-ge çalışmalarımız son hız devam ediyor" diye ekledi.

Şirketlerinin 2024 hedeflerinin üzerine çıktığını da belirten Ibadov sözlerini "Şirketlerimizin hepsi istisnasız verilen kârlılık hedeflerinin üzerinde bu yılı tamamladı. Bu yılı o anlamda da bizim için ayrı bir gurur yılı oldu" diyerek tamamladı.

Master Plan'a yönelik ayrıntıları paylaşan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Kanan Mirzayev ise konuşmasında SOCAR'ın şu ana kadar yaklaşık 2 milyar dolar CAPEX harcamasıyla Petkim'in fabrikalarının üretim sürdürülebilirliğine önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Mirzayev "Bunlar, Petkim'in hem Türkiye hem de global petrokimya pazarında büyümesine hizmet eden yatırımlar olmuştur" dedi.

Master Plan'a ilişkin detaylara değinen Mirzayev "Türkiye petrokimya pazarında özellikle polimerlere yönelik talebin öngörülebilir gelecekte de artmaya devam etmesi beklenmektedir. Bu geleceğe Petkim'i hazırlamak amacıyla da SOCAR Türkiye 2022'den bu yana alternatif seçenekleri analiz etmektedir" derken "Bu doğrultuda Master Plan hızla artan talebe sahip termoplastik ürünlere, özellikle PP (polipropilen) ve YYPE/LAYPE gibi ürünlere odaklanmaktadır" diye ekledi. Mirzayev KBR tarafından gerçekleştirilen Fizibilite ve Teknik Uygulanabilirlik Çalışması'nın sonuçlarına göre yeni bir Etilen tesisi, PP Tesisi ve HDPE/LLDPE tesisi inşa etmeyi hedeflediğini açıkladı ve bu yatırımların katma değerli etilen zincirine odaklanarak Türkiye'nin petrokimya üretim kapasitesinde önemli bir artış sağlamayı amaçlamakta olduğunu belirtti.

Şu kısımlar kısmen bazı seylere bir cevap ama süreç neden uzatılıyor madem ihtiyaç vardı neden önceden gereği yspilmadi..
    Jet yakıtı stara oradan socara iştiraki oranı kadar petkime yarar..
    Kayseri ve bursa gaz satışı ile yapılırsa Petkim ne alaka olur bilemem sadece arazisi anlamında faydalanılır.
    Ünite ve tesisi kuracak ülke ile ikili ve üçlü anlaşma söz konusu olursa iştirak veya bir ortaklık olasıligi doğar.
    Tabi olasılıklar dan ziyade netlik değerli olur.. yoksa bircok kombinasyonda bircok olasilik zaten var.. petkime yönelik parasal bir yatırım yapma olasılığı oldukça zor ancak bir anlaşma daha ağır basıyor kanımca.. ytd

Alıntı Originally Posted by Maacit Yazıyı Oku
    gün içi 180 milyon lot
    bunda yabancı fon alışı var gibi
    4$ lık pırasayı 0.4$ dan al, ne güzel dünya laaa
    Fanfinifon değildir umarım. Bu hacimin devamı olmalı. Açığa satış başlamasi sebepli hacimler artacakti zaten.
    Market poşeti fiyatı 25 den 50 kuruşa zamlanmis. Kaç poşet alabilir bu hisse ile.. 😂
    Geçmiş yıllarda domates ile kiyaslarken poşete kadar ayağa düştük. 😊 En azından poşet kendi klasmaninda.. ytd

8. Taze fırından yeni çıkmış
    500gündür anlatıyor ve aynı dediği gibi oluyo
    Grafik çalışması al sat tahtası
    https://youtu.be/9bgoJdtzviQ?si=5zgT3x9k3rhrzSpV
    Hamdım Piştim Yandım

Sayfa 34/174 İlkİlk ... 2432333435364484134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz