Sayfa 489/640 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon
Arama sonucu : 5116 madde; 3,905 - 3,912 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Son donem ozet sonuclar, milyon usd cinsinden, 2024 tahmini degerler uc ceyrek sonuclarinin dorde basit orantilanmis hali, hesaplamalari elle yaptigim icin hatali degerler icerebilir, yatirim kararlarinda itibar etmeyiniz.
    Son düzenleme : meldamelda; 08-02-2025 saat: 22:37.

2. yapay zeka işlerinden sonuç ne zaman gelir + ne şekilde gelir. Orası çok belirsiz. Yatırımı daha net ve kısa vadeli olan şirketlerin bile geleceği fiyatlanmıyor şuan. Bence iyi hesap edin.

3. Yıllık 1 milyar net kar üretsin yapay zeka işindeki gelişmelerde bonusu olsun. Bu hafta içi hisse devri gerçekleşir muhtemelen. Onunda haberide gelir 1 haftaya. Kar ilk çeyreğe yansıyacaktır diye düşünüyorum

Bilişim sektöründe rasyoları en ucuz hissesi olarak göz kamaştıracaktır diye düşünüyorum. Hele şu fon satışı bir bitsin. O satışlar bitmeden hissede yön yukarı demek için henüz çok erken

Bünyesindeki bir iştirak şirketini kendi piyasa değeri kadar bir rakama satabilen bir şirket şapkadan daha çok tavşan çıkaracaktır diye düşünüyorum

4.  Alıntı Originally Posted by Eneshg Yazıyı Oku
    bu şirketin neden bu kadar çok faiz gideri var? Döviz borcu olmasına rağmen ödenen faiz -1.373.063 mr. Faktoring ödemesi de varmış ama anlamadım.

İçeriye 87+ 5 milyon dolar para girecek ama paynet de dışarı çıkacak, favökün yüzde 20'si de buradan geliyor olabilirmiş. Bu parayla borcu kapatıp yola devam edecek olsalar ve bu sayede finansal gider sebebiyle net kar törpülenmese ne olur? 1 milyar net kar geldi diyelim. 5fk ile fiyatlansa hedef pd 5 milyar olur. Pek bir marj yok. Yaptığı iş sebebiyle yüksek fk ile fiyatlanacağını sanmıyorum.

Ek olarak bu parayı satın almalarda kullanırsalar ve bu yeni şirketler paynet gibi uzun vadeli proje olursa bu durumda hem borçluluk düzelmez hem de bilançoda etkisini göremeyiz.

Yani bu gelecek parayı olağanüstü güzel kullanmadıkları taktirde pek fırsat göremiyorum. Yaptıkları ana işin pek vasıflı olmadığı ortada. Düşük çarpan ile fiyatlanıyor. Paynet'in potansiyeli yıllardır söyleniyordu kaç yıl sonra gerçekleşti.. Diğer girişimleri için de ihtiyatlı olmak lazım bana kalırsa. ytd.

hocam sektörün en ucuz şirketi olan İndeks bilgisayarın bile FK oranı 7-8 iken Arena neden 5 ile fiyatlansın. DGATE , Despec , İngram ve Pentayı saymıyorum bile.

Paynet satışı sonrası PD/DD oranı 1'in altına düşecek. Bu sektörde PD/DD oranı ortalaması 3'den bile yukarıda. Yani nereden hesaplarsan hesapla fiyat 80-120 arası çıkıyor Paynet parası kasaya girince. Sence %150-200 arası bir prim potansiyeli yeterli değil mi ? 50 lirayı nereden çıkarıyorsun ? Şirket adece paynet satışından bu sene tek defalık 3.3 milyar kar yazacak , operasyondan da 700 milyon yazsa , bu sene 4 milyar kar yazar yıllıkta. Bu durumda bu seneye mahsus bu fiyatla FK 1 bile olmuyor.

Gelecek seneden itibaren de sıfır borçlu , sıfır finansal giderli ve yapay zeka işinden para kazanmaya başlayan bir şirket olarak çok daha karlı olacaktır.

Tüm devlet onayları alındı , bundan sonraki işlem tamamen muhasebesel 2 şirket arasındaki kapanış işlemleri olacak. Bu da en fazla 10-15 gün sürer. Yani artık bu hikaye ve beklenti alınmaya başlanacak. Mayıs ayının ilk haftası da bu kar 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek.

Yani önümüzdeki 3 ay boyunca beklenti de var sonrası için hikaye de. Bekleyelim görelim bakalım neler olacak.

5.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku
    hocam sektörün en ucuz şirketi olan İndeks bilgisayarın bile FK oranı 7-8 iken Arena neden 5 ile fiyatlansın. DGATE , Despec , İngram ve Pentayı saymıyorum bile.

Paynet satışı sonrası PD/DD oranı 1'in altına düşecek. Bu sektörde PD/DD oranı ortalaması 3'den bile yukarıda. Yani nereden hesaplarsan hesapla fiyat 80-120 arası çıkıyor Paynet parası kasaya girince. Sence %150-200 arası bir prim potansiyeli yeterli değil mi ? 50 lirayı nereden çıkarıyorsun ? Şirket adece paynet satışından bu sene tek defalık 3.3 milyar kar yazacak , operasyondan da 700 milyon yazsa , bu sene 4 milyar kar yazar yıllıkta. Bu durumda bu seneye mahsus bu fiyatla FK 1 bile olmuyor.

Gelecek seneden itibaren de sıfır borçlu , sıfır finansal giderli ve yapay zeka işinden para kazanmaya başlayan bir şirket olarak çok daha karlı olacaktır.

Tüm devlet onayları alındı , bundan sonraki işlem tamamen muhasebesel 2 şirket arasındaki kapanış işlemleri olacak. Bu da en fazla 10-15 gün sürer. Yani artık bu hikaye ve beklenti alınmaya başlanacak. Mayıs ayının ilk haftası da bu kar 2025 ilk çeyrek bilançosunda görülecek.

Yani önümüzdeki 3 ay boyunca beklenti de var sonrası için hikaye de. Bekleyelim görelim bakalım neler olacak.

Şimdiye kadar bu beklentilerin daha fazla fiyatlanmış olması gerekmez miydi? Piyasa şirketin finansal olarak bu dönüşümünü neden bu kadar geç fiyatlıyor bir fikriniz var mı? Eski bir Arena yatırımcısıyım ama, gözüm hala var üzerinde Paynet ten gelecek finansal kaynağın yapay zeka yatırımlarında kullanılacağı hikayesi muhtemelen beni tekrar buraya çekecek.

6. 🚀 TÜBİTAK TEYDEB 1505 Destekli SağlıkGPT Projemiz Kabul Edildi!

Türkiye’nin en büyük bilişim firmalarından ARENA ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi iş birliğiyle geliştirdiğimiz, TÜBİTAK TEYDEB 1505 Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenen "Sağlık Verileri ile Eğitilmiş Büyük Dil Modeli Tabanlı Hasta Yönlendirme Robotu: SağlıkGPT" projemiz kabul edildi! 🎉

Bu proje ile yerli büyük dil modelimizi (LLM) eğiterek, özellikle sağlık turizmi ve dijital sağlık alanlarında yenilikçi çözümler sunacağız. SağlıkGPT, hasta yönlendirme süreçlerini optimize eden, hızlı ve doğru sağlık danışmanlığı sunan bir yapay zeka modeli olarak ülkemizin sağlık ekosistemine önemli katkılar sağlayacak.

Türkiye'nin yapay zeka ve sağlık teknolojileri alanındaki gelişimine katkıda bulunacak bu heyecan verici projenin hazırlama sürecindeki destekleri için Prof.Dr.Onur Balcı hocama, ARENA Genel Müdür Yardımcısı (CTO) Sayın Barış YENİÇERİ 'ye ve tüm ekibe teşekkür ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by Emirhan06 Yazıyı Oku

bu sektöre kimse 7 8 fk vermez. Faizler çok düşük olsa para bolluğu olsa anca olur. Esasen bu sektör biraz da ciro üzerinden fiyatlanıyor olabilir. Net nakit kar ve kar marjı da önemli. Ek olarak sektörün işi de iyi gitmiyor. Hem talep bakımından hem döviz bakımından. Gelen parayı ne yapacağını net olarak bilmiyoruz. Parayı yeni girişimlere harcarsa dönüşü ne kadar zaman alır? Geçmişe doğru gidin bakın. Paynet hikayesi ne kadar zamandır yazılıp çiziliyor. Bana kalırsa bu paynet işi fiyatlanmış. Gelecek paranın kullanma şeklinden bir hikaye çıkabilir ama ne kadar sürede dönüşü olacağı önemli. Yani yeni parayla yapay zeka işine girdi, otomasyon işine girdi diyip kimse 10 15 fk ile fiyatlamaz. Paynet'teki gibi dönüşü beklenecek. Bana kalırsa dikkatli olmak lazım. Forum ve sosyal medya aktif olunca insan etkilenebiliyor. Bakın mesela ardyz sayfasında 1 yıl önce neler yazılmış. Ne kadar aktif bir forummuş. Şimdi kimse yok. bakın bir de bu video var: https://www.youtube.com/watch?v=LeTDkWVq8bY .

Sayfa 489/640 İlkİlk ... 389439479487488489490491499539589 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •