Deðil medeni ülkelerde en ilkel -geliþmemiþ toplumlarda bile,SOKAKLARDA DOLAÞAN VE VATANDAÞI-ÇOCUKLARI PARÇALAYAN köpek sürüsü göremezsin.AKILLARIN DUMURA uðramasýdýr.
Sadece köpekler deðil.Diðer tüm hayvanlarda can taþýr ve Allahýn yarattýðý mahlukattýr.Onlara ÞEFKAT gösterilmeli.AMA ÝNSANI PARÇALAYACAKSA orada aklý selim devreye girer.
Ben köyde yaþadým.3 köpeðimiz-40 koyun-2 atýmýz vardý.KÝMSE BÝZE MUVAZENESÝ KAYBETMÝÞ bir ahmaklýðý hayvanseverlik olarak vermesin.
Bir toplumda,çocuklar rahatça parka gidemiyorsa.Gençler parçalanýyorsa...ORADA BÝR GÜVENLÝK SORUNU VARDIR.
Bu saldýrgan hayvanlar asla TOPLUM ÝÇÝNDE YAÞAMAMALIDIR.
40 ýný geçmiþ-gözleri pörtlek 3-5 meynetsizin lobisi yüzünden bir çocuk bile ölüyorsa,ORADA ciddi problem vardýr.
Devlet ya bunlarý toplamalý..Ya da bu düþüncede olmayanlara 5-10 ar tane zimmetlemeli.
Baþka insana -zulme uðrayana yardým etmekten imtina eden bu kesim...iyilik duygusunu yapacak diye: CÝPE BÝNECEK GECEKONDU MAHALLESÝNE mama býrakýp gidecek..Sonra o köpekler çocuklarý parçalayacaksa..DUR DEMEK LAZIM.
Bunlarýn çocuklarý-yeðenleri köpekler tarafýndan parçalansaydý bu kadar rahat konuþurlar mýydý?
Ben bunlara fazla kýzmýyorum.Her toplumda aklý muhakeme dengesini ve vicdan terazisini kaybetmiþ kiþiler olur.ASIL SORUN:AKLI SELÝMLE DÜÞÜNMESÝ GEREKEN OTORÝTE NEDEN BU SAÇMALIÐA SON VERMÝYOR.
Bakýn bunlara ne savaþtaki çocuða ne de parçalanan insanlara acýmazlar...BUNUN ÝÇÝN MUVAZENESÝ KAYBETMÝÞ-dengesiz vicdan diyorum.
Yer Ýmleri