dışarda idim... 86'dan 85'lere geldi... telefondan bakıyordum
yemeği yiyeyimde bi geçeyim pc başına dedim...
ben yemeği yiyene kadar geldimki 89olmuş
benim al bölgesine kafa uzattı (88.5 üstü) ama bar açık tabi daha - tedbirli pozitifiz
93.5+- oralara uzanabilir mi bakalım. hala V çıkıyor olabiliriz, o olasılık var![]()
pardon, geçen de yazmıştım, anlaşılmayan bi terim uydurduysam ... V çıkmak dediğim, düşüşün en hızlı derin kısmını fazla alım fırsatı vermden dümdüz hızla geri alma kafası. öyle olur demiyorum, olasılık var, öyle gidiyor. yoksa büyük kırığa büyük bir pull back de olabilr tabi.
bakmıyordum, anca 89'dan aldım longu.
sabah ucuzdan açtım aslında ama iki göstergeyi de terse döndürdü, kapattım, sonra fırlamış![]()
Tarihi Likidasyonlar: Milyar Dolarlar Tasfiye Oldu
Kripto para piyasasında son bir haftada yaşanan sert düşüş, yatırımcıları paniğe sürükledi. Bitcoin’in 78.258 dolara kadar gerilemesiyle birlikte toplam 4,37 milyar dolarlık likidasyon gerçekleşti. Ethereum, Solana ve XRP gibi büyük kripto varlıkları da bu çöküşten nasibini aldı ve piyasadan milyarlarca dolar silindi. Yaklaşık 350 binden fazla yatırımcı pozisyonlarının tasfiye edilmesiyle zarar etti.
Piyasa uzmanları, bu çöküşte Bitcoin ETF’lerinden çıkan büyük miktardaki fonların etkili olduğunu belirtiyor. Son beş günde toplam 1,1 milyar dolarlık Bitcoin ETF çıkışı yaşandı. Kurumsal yatırımcıların BTC varlıklarını azaltması, fiyatın hızla aşağı yönlü hareket etmesine neden oldu. Bu durum, vadeli işlemlerde yüksek kaldıraç kullanan yatırımcıları zor duruma sokarak likidasyonları tetikledi.
Öte yandan, piyasadaki sert düşüşle birlikte Bybit’in kısa süre önce yaşadığı 1,4 milyar dolarlık hack saldırısı da dikkatleri üzerine çekiyor. Güven kaybı yaşayan borsa, fonlarını korumak amacıyla varlıklarını elden çıkarıyor olabilir. Benzer şekilde Binance’in de son günlerde yüksek miktarda Ethereum ve Solana sattığı belirtiliyor. Yatırımcılar, bu satışların piyasada kasıtlı olarak oynaklığı artırmak için yapıldığını düşünüyor.
Bitcoin’in 88.000 dolar seviyesine tekrardan ulaşamaması halinde daha büyük kayıplar yaşanabileceği konuşuluyor. Kimi yatırımcılar, BTC tarafında satış baskısının artacağını öngörüyor. Ancak bazı yatırımcılar ise bu tür çöküşlerin uzun vadede büyük rallilerden önce yaşandığını ve panik satışları yapılmaması gerektiğini düşünüyor.
https://www.doviz.com/yorum/kripto-p...rt-2025/764335
16.07.2024 - 10.12.2024
Yer İmleri